Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

rozark 19:47, 06 mar 2016

9 godz! ło matko, masz kondycję
rozark 20:35, 06 mar 2016

zajrzyj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5194-ogrod-maly-w-cieniu-i-na-ciezkiej-glebie?page=370#post_4
Margarete 15:28, 07 mar 2016

Nikita napisał(a)
Wczoraj rozpoczęłam dzień od zakupów….80 bukszpanów(malutkich), 5 tuji „Danica” i trochę przez przypadek kupiona 1 wierzba „Hakuro Nishiki”

We wtorek po południu przyjedzie po to całe towarzystwo kurier i pojadą sobie wygodnie do NL. A ja w środę wsiadam w samolot i mam nadzieję, że na miejscu odbiorę je osobiście. Potem szpadel, grabki, rękawice i działam w ogródku i przedogródku u syna. Oj, będzie się działo !!!

Co to sie porobiło...rosliny z PL do Holandii wysyłać....nie dziwił sie kurier ze rosliny jada tam...a nie z tamtąd do nas ???!!
Margarete 15:34, 07 mar 2016

jankosia napisał(a)
Narcyzy już w pączkach? Jak to? U mnie wyszły z ziemi na centymetr
Magda, ja podłączam się pod pytanie Ani o kawę? Wiosenne porządki ogrodowe w jeden dzień? To ty chyba na tych samych prochach co Karola lecisz

Oj tak oj tak.....masz racje Monika, one obie muszą chyba coś brać.........pewnikiem od Madżenki z Wrocławia albo od Ani z Rzeszowa coś dostały, jakies ogrodowe dopalacze albo co.....bo one wszystkie cztery sopkojnie jednej chwili na doopie nie usiedzą.....

A ja mam doła i przez wekend w ogrodzie nie zrobiłam ..NIC....
Luteczka 13:00, 08 mar 2016

Zgadzam się z przedmówczynią, jak nic było w użyciu jakieś doładowanie.
Jakie "witaminki" bierzecie dziewczynki? Też tak chcę móc

Nie przejmuj się Małgosiu, ja też jeszcze nic nie zrobiłam ale wyjdzie słonko i będzie lepiej. A wtedy jak się weźmiemy do roboty.....
Ewik 16:44, 08 mar 2016

No dzieje się u Ciebie buksiki też muszę dokupić.
Nikita 19:32, 08 mar 2016

Bogdzia

AnnaCh – Aniu, energia i siły kumulowane od grudnia, więc jak już się wzięłam to szarpnęłam prawie wszystko w jeden dzień…ha, ha.

Luki – a co ci ta biedna wierzba złego zrobiła? U mnie rośnie od 8 lat i nigdy z nią nie było żadnych problemów…oprócz tego, że rośnie jak szalona i nie nadążam ją ciachać.

rozark – Reniu, 9 godzin szybciutko zleciało…jakby było dłużej widno to pewnie bym jeszcze poogródkowała z godzinkę lub dwie….

Margarete – nie Małgoś, kurier tylko śmiał się, że paczka ooooogromna, ciężka niesamowicie a i tak wierzba się w niej nie zmieściła i wystaje na pół metra w górę.
A rośliny wysłałam, bo o tej porze to nie wiem co ja zastanę w tamtejszych centrach ogrodniczych (jakby nie było to bardzo wczesny początek sezonu). Po za tym w Holandii bukszpanów po 50 eurocentów to bym nie dostała. A tu, zamówiłam sobie co chciałam i ilości takiej jaką potrzebowałam + ceny z rabatami dla stałego klienta. Kurier też wziął nie drogo, bo miał pełną obsadę busa, więc się opłacało. Dzięki temu nie będę traciła czasu na szukanie po centrach ogrodniczych, szkółkach lub plantacjach roślin tylko od razu wezmę się ogródkowanie !!!

Luteczka – mnie już od dwóch tygodni nosiło i nie mogłam sobie znaleźć miejsca…tylko ogród i ogród mi chodził po głowie… A że przez kolejne tygodnie nie będę miała czasu, to w weekend ubrałam ciepłe ubranko, 2 pary rękawiczek na łapki i heja …sezon rozpoczęty!!!!

Ewik – buksiki nie daleko mnie facet sprzedaje w bardzo dobrej cenie (nie wielkie sadzonki, ale nie drogo i wszystkie dobrze ukorzenione)…zawsze od niego biorę i nigdy nie było problemów.
popcorn 08:11, 09 mar 2016

Magda, super pomysl z kurierem z roslinami Oby Ci wierzby nie zlamali, jednak, skoro wystaje, reszta dotrze pewnie calo
Nie wiem czy to na drugim planie to nie jest kasztan jadalny:
https://www.google.pl/search?q=kasztan+jadalny&biw=1600&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjUnYm8hrPLAhXFHpoKHQOoCHAQ_AUIBigB
Nikita 08:51, 09 mar 2016

ren133 – Reniu, byłam u ciebie. Śliczny , wiosenny avatarek, ale dlaczego wątek zamknięty…co się dzieje?

popcorn – dzięki Carola, dzisiaj po południu jeszcze się przyjrzę….może to faktycznie kasztan???
Wierzba dobrze zabezpieczona…osobiście pilnowałam , żeby ją postawili w bezpiecznym miejscu w busie, po za tym jako jedyna wystawała ponad wszystkie inne torby i pakunki, więc wszystkim będzie się rzucała w oczy.
Nikita 08:54, 09 mar 2016

Szybciutki wskoczyłam zobaczyć co słychać …zaraz wyjeżdżam, a o 11:55 muszę być w Warszawie na lotnisku.
Wczoraj popołudniu roślinki odebrał kurier i powinny już na mnie czekać jak wyląduję. Jak znam życie (a na pewno znam siebie) to jeszcze dziś będę przekopywała rabatki.

Przysłowie na dziś….i licznik wiosenny. Miłego dnia dla wszystkich.
Pa, pa do zobaczenia po powrocie.

Marzec, co z deszczem chadza, mokry czerwiec sprowadza
a gdy w marcu słonko jaśnieje, to się ogrodnik śmieje.