anna_t - Aniu, w sypialni musi być miejsce, gdzie można położyć zdjęte z siebie ubrania...u mnie jest krzesło "wieszak". Musiałam coś wymyślić... Jakiś fotel/ława byłyby nie wygodne bo nieco powyżej wisi telewizor, jakaś komoda skutecznie zagraciłaby wnętrze (sypialnia musi mieć "przestrzeń", żeby nie wyglądała jak garderoba z miejscem do spania), więc musiało być "coś" delikatnego co spełniałoby swoją funkcję. I jest takie śmieszne krzesło.
No to poszalałaś Moje przemeblowania wolniej idą Takie malutkie wieszaczki - krzesełka czarne i chyba białe widziałam wczoraj w Ikei, może by Ci pasowały
Kurczę, a ja sobie nie wyobrażam meksykańskiego jedzenia bez świeżej kolendry...pomidorowa salsa, guacamole i marynowana w soku z limonki i pomarańczy czerwona cebulka bez niej to już nie to samo...
I moje ulubione danie Cochinita Pibil oraz sos mole, którego nie dostaniesz w żadnej pseudo knajpce meksykańskiej w moim mieście...dlatego po meksykańsku gotuję sama uwielbiam tę kuchnię, mniam
paniprzyroda – w IKEI są tylko takie czarne wieszaczki-krzesełeczka. Fajne są. Gdybym nie miała swojego krzesła myślę, że wykorzystałabym te właśnie wieszaczki.
yolka – lewitujące krzesło wszystkim się podoba. Facet, który przywiózł łóżko oglądał je z wszystkich stron, nawet patrzył czy z drugiej strony ściany nie wisi ciąg dalszy krzesełka.
Krys – malutka demolka i malutki remoncik – wiesz, że lubię takie akcje.
Kokesz – oj, chyba czas odwiedzić knajpkę z amerykańskim żarciem.
Urszulla – no teraz koniec z remontami …na razie...chyba. Czas wziąć się za ogródkowanie !
Jakiś czas temu pisałam o naszym graficiarzu. Tworzy piękne murale upiększające nasze miasto. Otóż dziś rano, przez okno zobaczyłam jak „rodzi się” nowe dzieło! Kilka godzin później z balkonu mojego mieszkania mam taki widok.
Nie rozumiesz, a ja nie mam na ti wpływu, taka się urodziłam Mój tato też nie przełknie. I myślę, że sporo osób prosi w knajpach bez kolendry, bo nie przypominam sobie abym spotkała się ze zdziwieniem ze strony obsługi. Zdarza się, że w środku niektórych potraw już jest i albo mówię trudno, biorę i próbuję wybierać, albo zamawiam co innego.
Pieczesz normalnie w liściach bananowca? Mam znajomego, który w nich grilluje. Daje to jakiś posmak szczególny? Czy tylko chroni jak liście kukurydzy na przykład?