Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 20:46, 30 mar 2014

Mówiłam, że dziś robię sobie wolne i tylko będę leżeć i pachnieć…..kłamałam

- w „mini sadzie” nawóz do krzewów owocowych rozsypany, zwiędłe, stare liście poziomek usunięte, kilka nowych krzaczków dosadzonych
- obrzeże z kostki brukowej wymagało poprawy to tu..to tam… - poprawione
- popracowałam jeszcze nad kancikami (bo wieczorem szpadelek musiałam pożyczyć koleżance…strasznie jej trawa zarasta obwódkę bukszpanową…niezawodny szpadelek na pewno coś poradzi)
- rabatka za domem przygotowania „na kwaśno” czeka na zasiedlenie
- no i jeszcze wlazłam na dach garażu, bo tam gdzieś dziura była i woda kapała – dach załatany jakąś czarną, gęstą mazią….to tak po babsku…a fachowo – prace naprawcze uszkodzonej powłoki pokrycia dachowego wykonane Abizolem G - plastyczną, gęstą masą bitumiczną wysoko modyfikowaną kauczukiem syntetycznym, zbrojoną włóknami. Znaczy się …dziura zapaćkana …kapać nie powinno….

Mini sad już cały zielony…porzeczki ruszyły ze zdwojoną siłą

poziomki już kwitną (a to przecież dopiero marzec)

Nikita 20:48, 30 mar 2014

No i jeszcze news z ostatniej chwili - pierwsza wizyta w „szmaragdowym” psiapsiółki z Ogrodowiska….Krysia (Krys) wpadła na chwilkę do mnie…cudne bratki razem z nią przyjechały.

Bratki już rosną…posadziłam je na honorowym miejscu przy ciurkadełku (ciurkadełko jeszcze w garażu schowane)…ślicznie wyglądają…jakby z tego miejsca były. Dziękuję kochana Krysiu.

Mag 20:49, 30 mar 2014

Ale Ty szybka jestes, Magda. Zdazylam odnalezc Krys, bo to ona chyba polecala Dendrofarme,a Ty juz odpisalas. Dzieki, wybiore sie tam rowniez wkrotce. Dzieki.
Nikita 20:58, 30 mar 2014

Mag napisał(a)
Ale Ty szybka jestes, Magda. Zdazylam odnalezc Krys, bo to ona chyba polecala Dendrofarme,a Ty juz odpisalas. Dzieki, wybiore sie tam rowniez wkrotce. Dzieki.

Jak będziesz jechała to daj znać, może i ja w tym samym terminie się wybiorę....to byśmy się przy okazji spotkały.
Wiadomość na priv wysłana
Anita1978 21:05, 30 mar 2014

No u Ciebie owocówki duzo bardziej są do przodu niż u mnie.... Kulki wyjątkowo kulkowe, bratki bardzo ładne, chyba tez posadzę....no i wy na zdjęciu- miło popatrzeć
luiza_jakubo... 21:19, 30 mar 2014

Łał !!!!!Ale zrobiłaś kawał roboty.Pozdrawiam.
Krys 21:31, 30 mar 2014

Nikita napisał(a)
No i jeszcze news z ostatniej chwili - pierwsza wizyta w „szmaragdowym” psiapsiółki z Ogrodowiska….Krysia (Krys) wpadła na chwilkę do mnie…cudne bratki razem z nią przyjechały.

Magda bardzo dziękuje za miłe choć z mojej winy ekspresowe spotkanie Szmaragdowy jest bardzo ładny a bukszpany rewelacyjne ,a po kulkowaniu brak słów.Zrobiłaś i robisz w ogrodzie niesamowitą i ciężką jak na kobietę prace,ale efekty są !!!!Podziwiam Cię i oczywiście zapraszam do siebie

Dendrofarma w Boczkach (bo są dwie ) od 10 kwietnia rusza,że sprzedażą detaliczną jak się bedziecie wybierać dajcie znać też pojadę.Włascicielka na razie nie zgodziła się na obsługę większej grupy z ogrodowiska więc zjazd odwołany
iwonaal 21:51, 30 mar 2014

To się napracowałaś solidnie. Ja też cały dzień w ogródku.
Bogdzia 22:45, 30 mar 2014

To fajne spotkanie miałyście.Ogród i bratki też podziwiam bo śliczne. Pozdrówka.
Margarete 00:44, 31 mar 2014

Ale ty szatan jestes nie kobita........tyle pracy, u siebie , u koleżanki i jeszcze spotkanie odbyłaś ogrodowiskowe...ho, ho ho.....
Miło was widziec obie uśmiechniete na zdjęciu.
Magda - ty masz jakąs miarkę w oku - kulki równiutkie, prostokąciki przy kompoście też.....zdolniacha.