Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 10:19, 22 mar 2017

Wczoraj, zachęcona prognozami dzisiejszych ulew, rozsypałam nawóz pod hortensje. Szkoda, że nie mam jeszcze zwertykulowanego trawnika przed domem, bo saletra dziś by się idealnie rozpuściła
beta 10:22, 22 mar 2017

Zainsirowana twoim cięciem hortek wczoraj i swoje skrocilam.....☺ moje całe trzy jarzmianki też na podobnym etapie. ...pozdrawiam ☺
Zana 10:32, 22 mar 2017

Ja swoje Incrediball ścięłam podobnie nisko jak Ty. W ubiegłym roku też je tak cięłam niziutko, ale nie wiem dlaczego powypuszczały mi pędy mojego wzrostu, czyli ok. 180 cm i na nich nie kwitły. Daję im szansę w tym roku, a potem się zastanowię...
jazzy 10:38, 22 mar 2017

Jagooo! Nawet nie wiesz jak ja czekam na Twój ogród w tym sezonie!
U mnie też pada... Nie na rękę mi to w ogóle...
Macham!
lindsay80 11:14, 22 mar 2017

O jakie duże krzaczki jarzmianek, moje też już wykazują, że żyją, ale są znacznie mniejsze.
bleebla 17:22, 22 mar 2017

Czy twoje anabelki placza po cieciu? Ja scielam swoje tydzien temu a wczoraj zobazylam, ze czubki sa cale mokre.

Twoje niezlej masy nabraly przez rok. Bedzie pieknie w tym roku.
ren133 22:33, 22 mar 2017

Jagodaa napisał(a)

Na cięcie czegokolwiek najlepsze są dość pogodne, ale nie upalne dni z lekkim wiatrem, żeby miejsca cięcia się wysuszyły szybko. W przeciwnym razie roślina jest podatniejsza na atak grzyba i jakiś tam chorób. Może teraz jeszcze te soki tak nie krążą i grzyby się nie rozwijają w niższych temperaturach, ale ja tam wole w mokre dni nie ciąć.

Dzięki Jagoda postaram się brać to pod uwagę ... bo jednak chorób grzybowych nie brakuje ... lepiej nie kusić losu
siakowa 22:41, 22 mar 2017

Jagodaa napisał(a)
Prace wykończeniowe w zastoju, za to wykańczam się z tego powodu ja

Na razie utknęłam z drewnem . Domek najpierw będzie pomalowany jeszcze pod spodem czymś ochronnym i tak, żeby się ujednolicił kolorystycznie. Jeszcze nie przeliczyłam metrów i kosztów zakupu.

Znajomy pan od kostki się deklarował, że się postara mi załatwić promocyjnie Maximę, albo zaproponuje coś innego z katalogów, ale przepadł, jak kamień w wodę . Chyba po tym, jak powiedziałam, że to 20m2 .

tos mnie nie zmotywowala
Madzenka 06:40, 23 mar 2017

Czekam i ja na tegoroczny sezon w Twoim ogrodzie. Mam nadzieję, ze nie dasz sie wykończyć
Jagodaa 08:57, 23 mar 2017

beta napisał(a)
Zainsirowana twoim cięciem hortek wczoraj i swoje skrocilam.....☺ moje całe trzy jarzmianki też na podobnym etapie. ...pozdrawiam ☺

Chyba w tym roku będziemy wszyscy obserwować u siebie wzajemnie Anabelki, czy kwitną itp. po tym ostrym cięciu .