Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Magdalenka 20:32, 06 lip 2014

Kochana, łubiny piękne. Bordowego jeszcze nie widziałam, jest super. Miałam łubin, ale mszyce mi zjadły i go wywaliłam. Twoje są naprawdę śliczne, chyba znowu muszę je mieć.
Ogród i rabaty pięknie się komponują, lawenda i trawy zachwycają.
Pozdrawiam.
agam 20:47, 06 lip 2014

Jagodaa napisał(a)

U mnie na pewno ich nic nie podgryza... nie wiem, czy z ziemią coś nie tak, czy mają za dużo słońca (cały dzień). Nie przesuszam ich... podlewam. Tylko raz nawoziłam Florovitem, bo wszędzie czytam, że traw nie trzeba nawozić, może jednak trochę bardziej je podfutruję .

U mnie brzydkie są te co kwitły, pozostałe ok.
Gabrysia_ 21:22, 06 lip 2014

Ja Amazonki z "pofalowanymi" końcówkami lekko ścinam,też jestem ciekawa dlaczego się tak zachowują i odstają od reszty.
Donica bardzo mi się podoba,widać jak się rozrosła
tusiawka 22:30, 06 lip 2014

Łubiny w moich kolorach, choć w pierwszej chwili pomyślałam sobie, że muszą być białe. Nie muszą, te są świetne. Nawet bym im białych nie dodawała. Ja w tym roku ostróżki kupiłam i też jestem bardzo zadowolona.
Pawlus 23:41, 06 lip 2014

Zdjęcia obejrzałem już 2 razy. Ta trawiasta donica przepiękna. A łubiny w Morning Light - obłędne! Muszę u siebie więcej bylin sadzić. Z trawami to jest to. Czekam na werbenę w moich ML chociaż niewiele większa od Twojej.
beta 07:47, 07 lip 2014

Jagoo...łubiny w trawach strzał w dziesiątkę...nieraz warto zaryzykować nietypowe połączenia żeby stworzyć coś nietuzinkowego...brawo
Jagodaa 23:30, 07 lip 2014

butterfly napisał(a)
Podobnie jak Polinka pokręciłam nosem na łubin.... a po obejrzeniu zdjęć... wooow !!!! zostaw je tam bo wygladaja zjawiskowo !

Ciekawa jestem ile jeszcze takich niby "pospolitych" na pierwszy rzut oka roslin mnie zauroczy...

Zobaczymy, jak się te łubiny sprawdzą . Może okażą się niewypałem. Chciałabym dokupić jeszcze więcej takich ciemno fioletowych wpadających w fuksję, nie niebieski. Pani się wygadała, że z giełdy przywiezione, więc chyba sobie zrobię wycieczkę do Tychów . I może burgundowych.

A z liliowcami tak nie jest? One przecież z babcinych ogródków. Ja co prawda nie przepadam za nimi, ale w niektórych ogrodach podobają mi się.
Jagodaa 23:31, 07 lip 2014

Sebek napisał(a)
O jeżuniu jak pięknie - łubiny mnie powaliły Kiedyś je miałem, ale wyciepałem - teraz szukam od nowa

Myślałam o sianiu, ale ja z niecierpliwych .
Jagodaa 23:33, 07 lip 2014

Magdalenka napisał(a)
Kochana, łubiny piękne. Bordowego jeszcze nie widziałam, jest super. Miałam łubin, ale mszyce mi zjadły i go wywaliłam. Twoje są naprawdę śliczne, chyba znowu muszę je mieć.
Ogród i rabaty pięknie się komponują, lawenda i trawy zachwycają.
Pozdrawiam.

Ten bordowy ma naprawdę niesamowity kolor, jest bardzo ciemny, a na zdjęciu czerwonawy, też takiego wcześniej nie widziałam .
Jagodaa 23:34, 07 lip 2014

agam napisał(a)

U mnie brzydkie są te co kwitły, pozostałe ok.

Mam nadzieję, że się zregenerują... Ty je Aga zasilasz?