Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 18:58, 02 sie 2014

baraga1904 napisał(a)
...ja za to nic dzisiaj nie robię odpoczywam po wyjeżdzie...no i za chwilę u nas lunie - mam nadzieję bo duchota nieziemska... podziwiam więc zapał do pracy w taką spiekotę.... i ogród podziwiam ...

Hmmm.... a u mnie ani przez moment o deszczu nie było dziś mowy... a niby tak blisko, dlatego za chwilę czeka mnie podlewanie miliona jeżówek, ale sobie narobiłam z tymi zakupami . Do niedawna przechowalnik miałam pusty!

Taki dziś miałam dzień z zapałem, do teraz biegam i coś tam robię cały czas, a to już prawie 19.00 .

Lecę podlewać .
AlKa 19:29, 02 sie 2014

O widze że nie tylko ja dziś w spiekocie pracowałam.
asica 21:54, 02 sie 2014

Jagodaa napisał(a)
ja jeszcze jem

zostały mi jeżówki do posadzenia i chyba trochę skoszę tyły

W zeszłym tyg. przy lawendzie się spiekłam, teraz już nie tak bardzo .

Ja dziś wypatrzyłam przecudnej urody jeżówki - pełne i nie - w różnych kolorach: jasno żółte, pomarańczowe, czerwone, różowe. Duże sadzonki. Cena 4,50-zł, już w gotowości wzięcia wszystkich kolorów przechodzę od tyłu - na tej samej tabliczce cena 13 zł. Tak myślałam, że za tanio, ale miałam nadzieję, że trafiłam super okazję. Pewnie kwestią czasu jest, że zaopatrzę się chociaż w dwa nowe kolory. Tymbardziej, że brakuje mi koloru w tych dużych trawach przy ganeczku.
Madzenka 23:17, 02 sie 2014

W tym skarze przedpłocie wyplewiłam i ani kropli deszczu...
Droga do garazu zapowiada się interesująco
Jagodaa 09:16, 03 sie 2014

asica napisał(a)

Ja dziś wypatrzyłam przecudnej urody jeżówki - pełne i nie - w różnych kolorach: jasno żółte, pomarańczowe, czerwone, różowe. Duże sadzonki. Cena 4,50-zł, już w gotowości wzięcia wszystkich kolorów przechodzę od tyłu - na tej samej tabliczce cena 13 zł. Tak myślałam, że za tanio, ale miałam nadzieję, że trafiłam super okazję. Pewnie kwestią czasu jest, że zaopatrzę się chociaż w dwa nowe kolory. Tymbardziej, że brakuje mi koloru w tych dużych trawach przy ganeczku.

Z tego co obserwuję w internecie i we wpisach na O. to nie są one tanie, jak a byliny. Więc gdy trafiłam na sadzonki po 1zł, wykupiłam "cały nakład" . Postawiłam je w półcieniu, listki ładnie ożyły, urosną .
Jagodaa 09:18, 03 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
W tym skarze przedpłocie wyplewiłam i ani kropli deszczu...
Droga do garazu zapowiada się interesująco

Tylko kiedy to wszystko powstanie? A co tam, pewnie szybciej niż się spodziewam, najważniejsze, to zacząć, później już leci .
Jagodaa 09:23, 03 sie 2014

Dziś razem ze mną obudził się niespokojny duch . Chyba wybiorę się do Świerklańca w poszukiwaniu dużych brzóz. Co prawda mam już obiecane w jednej z moich szkółek, ale może znajdę tańsze niż 550/szt.

Tylko dylemat jedno, czy wielopniowe?
Luki 09:40, 03 sie 2014

Jagodo w świerklańcu u żurka są tak 3 metrowe jak nie większe brzozy za 190-220zł Bardzo ładne, bielutka kora, oczywiście odmiana Doorenbos, jak byłem ostatnio mieli chyba 5-6 sztuk
Jagodaa 09:45, 03 sie 2014

Muszę w takim razie pooglądać . Te moje nie są bardzo wysokie, ale pnie są już naprawdę grube, to już takie drzewa "na gotowo", od razu dają efekt. Ja potrzebuję 3szt.
Jagodaa 17:48, 03 sie 2014

Przeliczyłam moje sadzonki jeżówek. Mam ich 72, w niektórych doniczkach posadziłam razem 2-3 małe, bo już straciłam cierpliwość, w przeciwnym razie byłoby ich ze 100 .