Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi!

Zielono mi!

jotka 10:28, 24 cze 2011

grama napisał(a)
Dzięki, powoli zdrowieję. A tu taka robota nas czeka...

Wiem, zwariowaliśmy, ale tak nam się zamarzyła taka "podkładka" pod meble w naszym "lasku", które stale trzeba przenosić, żeby wykosić. A że drewno dębowe mamy do palenia, no to stolarz pociachał i teraz już tylko ułożyć...

Sporo pracy znowu Was czeka, ale będzie super !

Szkoda, ze tak daleko mieszkamy, bo chętnie bym pomogła turlać te krążki na miejsce
grama 15:06, 29 cze 2011

Wróciłam i ...
Zobaczcie, co dziś zrobiłam. Na starociach w Poznaniu wreszcie trafiłam na wymarzona figurkę, która pasuje do mojej "dębowej groty". Kicz, ale jakże piękny! Mam, wreszcie mam, swoją, prywatna, osobistą ogrodową kapliczkę z Leśną Panienką.

I jak? Bluszcz podrośnie, kapliczka wtopi się w polankę i bedzie cudnie.
Podstawę pod figurkę "wykułam" sama. W dębie!
bogumila 15:33, 29 cze 2011

Pięknie!!!
Pszczelarnia 15:34, 29 cze 2011

O jejku, drewno dębowe do palenia? Jak my bukiem grzejemy, to mnie aż ściska i chciałabym w ramach rekompensaty gdzieś kawał lasu zasadzić. Na razie sadzonkami uszczęśliwiam skonfudowanych sąsiadów. Świetny pomysł z tym brukiem dębowym. Widziałam takie rozwiązania w zamkach czeskich.
Sebek 15:35, 29 cze 2011

Fajnieeeee
grama 18:00, 29 cze 2011

Pszczelarnia napisał(a)
O jejku, drewno dębowe do palenia? Jak my bukiem grzejemy, to mnie aż ściska i chciałabym w ramach rekompensaty gdzieś kawał lasu zasadzić. Na razie sadzonkami uszczęśliwiam skonfudowanych sąsiadów. Świetny pomysł z tym brukiem dębowym. Widziałam takie rozwiązania w zamkach czeskich.

Dąb kupiony w lesie, jak należy. Buk i dąb to najlepszy materiał opałowy, drewno twarde, najbardziej energetyczne. Leśnicy wiedzą, co robią, które drzewa ścinać na opał, które zostawić. Dla nich piła, to to samo, co dla nas sekator. Wiem, co piszę, bom córka leśnika i drzewiarza. A kawałeczek lasu w ramach rekompensaty, też zasadziłam, nawet dwa dęby są.
Dzidka 18:23, 29 cze 2011

Niage napisał(a)

Fajny pomysł z taką nawierzchnią Trochę trzeba będzie uważać, gdy będzie mokro, bo drewno wtedy zrobi się śliskie. Ale bardzo ładnie takie okrąglaki wyglądają.

Widywałam na mostkach i kładkach drewno obciągnięte siatką.

Pozdrawiam, Dzidka.
grama 22:17, 02 lip 2011

Doszła do nas annka i przypomniała mi się moja pierwsza działeczka... Co za sentymenty... Właśnie wtedy zastanawiałam się nad sensem kupowania starego domu z wielką działką.
Sebek 22:30, 02 lip 2011

Jak zwykle pięknie otoczona
Martek 14:08, 05 lip 2011

Grażynka ,a Ty wiesz ,że każda część oleandra jest bardzo trująca ??? Taka dygresja na wszelki wypadek Pozdrawiam serdecznie Ziomalkę