Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

09:01, 29 lip 2014
Dzień dobry Asiu
Cieszę się,że też masz ogród z podkładami.U mnie też ich sporo.W tym roku musimy dokończyć ścieżkę w połączeniu z kamykami w moim zagajniku szumnie zwanym..."Małpim gajem" Tata tak kiedyś nazwał ten zakątek i tak już zostało.
Fajnie wyglądają te schodki.A co to za drzewo z tą białą korą obok nich? Początkowo myślałam...brzoza..ale chyba nie bo kora się nie obiera...
U Ciebie faktycznie sporo zakątków zadumy z ławeczkami by było...
Ostatnio patrzyliśmy na poręcze do ławek z żeliwa.Skuszę się na nie.Tadek by dokończył resztę.A mam też propozycję zabrania sporej ławki stąd gdzie teraz jestem,jest to ławka typu angielskiego.Idealna,taka jaką sobie wymarzyłam.Ale jak ją zabiorę Chyba kółka dorobię,lejce na plecy i wio jak "kuń"...do Świąt może bym doszła
MagdalenaK8 13:36, 29 lip 2014

Asieczko zaglądam i nie wiem co to za trawka u mnie . Może ktoś ją zidentyfikuje...bo ja taki "szałaput" jestem. Ale na pewno nie Marysia .
Pozdrawiam
Viola 15:19, 29 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Dzień dobry Asiu
Cieszę się,że też masz ogród z podkładami.U mnie też ich sporo.W tym roku musimy dokończyć ścieżkę w połączeniu z kamykami w moim zagajniku szumnie zwanym..."Małpim gajem" Tata tak kiedyś nazwał ten zakątek i tak już zostało.
Fajnie wyglądają te schodki.A co to za drzewo z tą białą korą obok nich? Początkowo myślałam...brzoza..ale chyba nie bo kora się nie obiera...
Ostatnio patrzyliśmy na poręcze do ławek z żeliwa.Skuszę się na nie.Tadek by dokończył resztę.A mam też propozycję zabrania sporej ławki stąd gdzie teraz jestem,jest to ławka typu angielskiego.Idealna,taka jaką sobie wymarzyłam.Ale jak ją zabiorę Chyba kółka dorobię,lejce na plecy i wio jak "kuń"...do Świąt może bym doszła

Te cudowne drzewa z białą korą to orzechy. Też uważam, że są niesamowite
15:37, 29 lip 2014
Viola napisał(a)

Orzechy?? Naprawdę?? Niech Asia pokaże je w całości,jestem zachwycona ich korą.
asiach 15:37, 29 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Dzień dobry Asiu

Podkłady mam ale Jaruś nie jest z nich zadowolony ale nie mieliśmy wówczas czegos lepszego i tym się zadowoliliśmy.
Drzewko to orzech włoski
Co do zakątków - już pracuję nad ławkami. Tylko zastanawiam się jaka musi byż głębokość siedziska by ławka była wygodna?
Może ktoś wie?
Wiem, że dorze znaczenie ma pochylenie oparcia ale płytka ławka chyba też nie jest wygodna. Szukałam w necie i mam coś już upatrzone
A głębokość siedziska tylko 31cm. I nie wiem czy to nie za mało ?

A TY Anulka ławeczkę bierz choćbyś miała ciągnąć za samochodem lub wrzuć na dach pociągu albo skrzydło samolotu może nikt nie zauważy i będziesz miala w domu. Albo zdemontuj i do bagażu podręcznego zapakuj
W końcu coś wymyślisz! A może chociaż jej zdjęcie wrzuć na forum
Miłego dnia
asiach 15:41, 29 lip 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Asieczko zaglądam i nie wiem co to za trawka u mnie . Może ktoś ją zidentyfikuje...bo ja taki "szałaput" jestem. Ale na pewno nie Marysia .
Pozdrawiam

Już widziałam Przemko napisał, że chyba miskant chiński.
A ja też wiem, że mój to miskant olbrzymi i aby uchronic się przed aneksją przez niego całej działki pójdzie do donicy
Chce żyć musi się dostosować do warunków panujących w moim małym ogrodzie -reżum musi być
Pozdrawiam
asiach 15:42, 29 lip 2014

Viola napisał(a)

Git
Miłego dnia Violu
15:45, 29 lip 2014
Tutaj jest cały komplet tych mebli i mogę je zabrać ale jak?? No jak?? Ale mam dylemat,ło matuchno.Ławkę to tak jak mówiłam kółka,lejce i wio do domu Spać nie będę mogła przez tę angielkę
No to poprawiłam sobie humor i pojechałam na zakupy i wróciłam z..no jak myślisz Asiu?...zgadłaś a jakże...wiadomo ,że my wracamy a kwiatuszkami Tyle regałów z roślinami,że normalnie...włos rozwiany,obłęd w oczach
asiach 15:47, 29 lip 2014

Aniulka napisał(a)

Orzechy?? Naprawdę?? Niech Asia pokaże je w całości,jestem zachwycona ich korą.

Aniu, mówisz masz + mały dodatek + mały bonusik - siłownia

Innych ujęć nie mam przy sobie
asiach 15:50, 29 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Tutaj jest cały komplet tych mebli i mogę je zabrać ale jak?? No jak?? Ale mam dylemat,ło matuchno.Ławkę to tak jak mówiłam kółka,lejce i wio do domu Spać nie będę mogła przez tę angielkę
No to poprawiłam sobie humor i pojechałam na zakupy i wróciłam z..no jak myślisz Asiu?...zgadłaś a jakże...wiadomo ,że my wracamy a kwiatuszkami Tyle regałów z roślinami,że normalnie...włos rozwiany,obłęd w oczach

Czyli zgadłam na skrzydło samolotu zarzuć i problem z głowy
Liczę na zdjęcia co bym i ja miała obłęd w oczach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies