Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 23:29, 18 sie 2014

iwonaal napisał(a)
Asiu, liczę na Twoją pomoc przy kolejnej rabacie, mogę?

A co tworzymy?
sylwiap 23:43, 18 sie 2014

Witam się wieczonie

Jejku, to rzeczywiście agresywniak z tego rokitnika! Sprawdziłam w google jak wygląda octowiec i też mi się podoba, widziałam już gdzieś to drzewko ale nie znałam wcześniej nazwy. Jeszcze nie wiem co zrobie, na razie jest mały i może być tak, że nie przeżyje zimy, dwóch raczej nie zamierzam mieć i z owoców też w takim razie będą nici Tak to jest jakby się wszystko chciało mieć a możliwości brakuje, eh.
Asiu - mam nadzieję, że się nie pogniewasz jeśli jeszcze zadam Ci kilka pytań Głównie chodzi mi o jodłę kaliforniską, bo mam u siebie tą szybkorosnącą. Jeszcze w tym roku dałam Jej spokój ale od przyszłego roku mam zamiar ją formować tzn. przycinać przyrosty, żeby mi się też nadmiernie nie rozrastała ale też ładnie zagęszczała, bo na tą chwilę jest niezbyt foremna. Jak uważasz, kiedy najlepiej ją przyciąć? Ja myślałam, że będzie dobry momen, kiedy wypuści przyrost ale nie zawiąże jeszcze pączka na końcu. Co o tym myślisz?
asiach 23:53, 18 sie 2014

sylwiap napisał(a)
Witam się wieczonie

Jejku, to rzeczywiście agresywniak z tego rokitnika! Sprawdziłam w google jak wygląda octowiec i też mi się podoba, widziałam już gdzieś to drzewko ale nie znałam wcześniej nazwy. Jeszcze nie wiem co zrobie, na razie jest mały i może być tak, że nie przeżyje zimy, dwóch raczej nie zamierzam mieć i z owoców też w takim razie będą nici Tak to jest jakby się wszystko chciało mieć a możliwości brakuje, eh.
Asiu - mam nadzieję, że się nie pogniewasz jeśli jeszcze zadam Ci kilka pytań Głównie chodzi mi o jodłę kaliforniską, bo mam u siebie tą szybkorosnącą. Jeszcze w tym roku dałam Jej spokój ale od przyszłego roku mam zamiar ją formować tzn. przycinać przyrosty, żeby mi się też nadmiernie nie rozrastała ale też ładnie zagęszczała, bo na tą chwilę jest niezbyt foremna. Jak uważasz, kiedy najlepiej ją przyciąć? Ja myślałam, że będzie dobry momen, kiedy wypuści przyrost ale nie zawiąże jeszcze pączka na końcu. Co o tym myślisz?

Sylwia masz pytanie pytasz
A ja jak będę znała odpowiedź napiszę
Co do jodły - też tak uważam młode przyrosty zaraz jak wypuszczą ale jeszcze nie zdążą się do końca wykształcić.
kosolka 07:15, 19 sie 2014

Asiu, a pamiętasz o mnie? O mojej zimozielonej....?
kosolka 07:16, 19 sie 2014

Kiedy jedziecie?
asiach 08:09, 19 sie 2014

kosolka napisał(a)
Asiu, a pamiętasz o mnie? O mojej zimozielonej....?

Olu, pamiętam i mam nawet wyrzuty, że nie mam czasu do Tego siąść. Wczoraj wróciłam do domu jak było bardzo ciemno na dworze, że nawet lampa ogrodowa, kt. jest w pobliżu na niewiele się zdała
asiach 08:09, 19 sie 2014

kosolka napisał(a)
Kiedy jedziecie?

Sierpień - wrzesień
kosolka 08:15, 19 sie 2014

Nie, nie, wyrzutów mieć nie możesz! Ja poczekam jeszcze cierpliwie!
Miłego dnia Asieńko!
Mirella 08:19, 19 sie 2014

Pozdrawiam Cię Asiu,relacja ze spływu super, też lubię kajaki.
asiach 08:24, 19 sie 2014

kosolka napisał(a)
Nie, nie, wyrzutów mieć nie możesz! Ja poczekam jeszcze cierpliwie!
Miłego dnia Asieńko!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies