Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 09:29, 20 sie 2014

sylwiap napisał(a)

Bardzo mnie cieszy, że są tutaj takie osoby jak Ty i chcą dzielić się swoją pasją i doświadczeniami W googlach niestety nie znajduję odpowiedzi na wszystkie pytania. Jest np. dużo o przycinaniu sosny ale o jodle, to już naprawdę mało się pisze. A powiedz jeszcze Asiu, kiedy przycinasz swojego modrzewia na pniu? Ja swojego przycięłam wczoraj i tak samo zrobiłam z wierzbą hakuro. Nie wiem czy to był dobry moment ale stwierdziłam, że już by trzeba było, by się przed zimą zdążyły ranki zabliźnić.
Pokazywałaś parę dni temu, że kwitnie u Ciebie forsycja, a u mnie z kolei drugi raz w tym roku kwitnie bez. Szalone mamy lato w tym roku

Swoje modrzewie bo mam dwa szczepiony na pniu i europejski tnę wczesną wiosną, później tylko ewentualne cięcie korekcyjne (a w przypadku modrzewia jest to potrzebne) lecz nie później niż do końca sierpnia.
Wierzbę - pierwsze cięcie po przekwitnięciu kwiatów , następne formujące kilka ale ostatnie też do końca sierpnia.
Napisałam jak ja postępuję bo w literaturze jest różnie co opracowanie to inne terminy.
U mnie powtórzyły kwitnienie derenie - mają owoce, kwiaty i przebarwiające się liście jak na jesień - jak z szamponem 3w1, bo to że magnolia powtórzyła kwitnienie to już norma
Pozdrawiam
Modrzew europejski - cięty - w tle nie mam teraz lepszego ujęcia
asiach 09:35, 20 sie 2014

kosolka napisał(a)

Drugie kwitnienie bzu chyba nie jest zbyt często spotykane?? Zdziwiłam sie

Anomalia pogodowe !!!!!
asiach 09:36, 20 sie 2014

kosolka napisał(a)
Asiu, dzień dobry!!

Kłaniam się
życząc miłego dnia
Jag_58 09:48, 20 sie 2014

Asiu witaj ,piszesz o dereniu ,mój mam tak samo moze to świadczy o tym ,ze nielubiana przez nas zima tak szybko jednak nie zawita do nas a moze zwiastuje piękną jesień to sobie fajnie wróżyłam hahha
Asiu miłego dnia ,buziaczki
pięknie przyciety modrzew i super rabata
asiach 10:01, 20 sie 2014

Jag_58 napisał(a)
Asiu witaj ,piszesz o dereniu ,mój mam tak samo moze to świadczy o tym ,ze nielubiana przez nas zima tak szybko jednak nie zawita do nas a moze zwiastuje piękną jesień to sobie fajnie wróżyłam hahha
Asiu miłego dnia ,buziaczki
pięknie przyciety modrzew i super rabata

Witaj Jagódko - znowu telepatia - wracam od Ciebie
Miłego dnia
MagdalenaK8 13:10, 20 sie 2014

Piszesz Asiu o anomaliach pogodowych...u mnie po raz drugi Rodek Nova Zembla bierze się za kwitnienie.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę...
asiach 13:41, 20 sie 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Piszesz Asiu o anomaliach pogodowych...u mnie po raz drugi Rodek Nova Zembla bierze się za kwitnienie.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę...

Czyli będzie cieszyło oczy dwa razy
Pozdrawiam ciepło
P.s. Dziś ładna pogoda choć ranek tego nie wróżył
Napia 22:19, 20 sie 2014

Witaj Asiu,
piękne zdjęcia ze spływu. Też lubię kajaki - od piątku do niedzieli spływaliśmy Brdą i chociaż padało, było przesympatycznie, a widoki przecudne
Dobrze, że udało się odzyskać zdjęcia To zawsze miła pamiątka
Pozdrawiam ciepło
asiach 22:43, 20 sie 2014

Napia napisał(a)
Witaj Asiu,
piękne zdjęcia ze spływu. Też lubię kajaki - od piątku do niedzieli spływaliśmy Brdą i chociaż padało, było przesympatycznie, a widoki przecudne
Dobrze, że udało się odzyskać zdjęcia To zawsze miła pamiątka
Pozdrawiam ciepło

Pozdrawiam
asiach 22:45, 20 sie 2014

Może zacznę nietypowo od doniczkowego ogródka
moja papryka - już dość duża
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies