Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

anbu 13:03, 20 cze 2016

Ależ świetne zakupy, na paprocie też choruję
Marga 13:10, 20 cze 2016

olga80 napisał(a)
Pierwszy raz spotkałam się z gazetową wysyłką

Teresko, gazetki mi nie przeszkadzają, ale doniczki by się przydały, bo podlewanie jest naprawdę problematyczne w tej chwili. Nie wiem czy ONI uprawiali to w doniczkach P9 czy na jakichś paletach. W każdym bądź razie, trawki nie były drogie.
Marga 13:15, 20 cze 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Oo to nie ciekawie po burzy
u mnie tej nocy była ale na szczęście bez żadnych strat

Zdrówka dla chłopców

Dzięki Aga. To dobrze, że u Cie bez strat. U mnie jeszcze przednia szyba do wymiany i dachówki na dachu. A dach moich sąsiadów wylądował na vanie mojego majstra Co się dzieje z tą pogodą...
Marga 13:16, 20 cze 2016

anbu napisał(a)
Ależ świetne zakupy, na paprocie też choruję

Obłędne są, prawda? Jeszcze innych sobie dokupię.
Kawa 15:14, 20 cze 2016

hej
ale ci się narobiło
szkoda drzew...
pogoda jakaś taka szalona nieprzewidywalna
najwazniejsze że nikomu sie nic nie stało
zakupy fajne ale gazety? to chyba nei te czasy już hhiihi
może w wielką donicę wszystko wsadź póki co
07_Rene 15:33, 20 cze 2016

Marga napisał(a)

mikro narecznica czerwonozawijkowa 7szt, tu najładniejszą do zdjęcia wybrałam

Też mam taką, 1 sztukę już zaczęła rosnąć po wsadzeniu.

Paproć Metalicum

Ta jest też ekstra. Będzie bosko z kopytnikiem.

Mi też kilka razy się zdarzyło dostać rośliny bez doniczek, ale zazwyczaj bryły korzeniowe były zafoliowane. Folia chroni od utraty wilgoci, tak sobie tłumaczyłam... Ale żeby w gazety owijać?

Przetrzebienia koron drzew współczuję. U mnie po każdej burzy jest masakra z wierzbami... Z każdy kolejnym wietrznym dniem/burzą wyzbywam się skrupułów, żeby je wyciąć do cna. Po ostatniej sobocie nawet mam już pomierzone obwody, żeby złożyć wniosek o wycinkę.

KasiaWB 20:15, 20 cze 2016

Co ja czytam u mnie też lało i wiało dzięki czemu róże już prawie nie kwitną dużo połamanych, rozwianych, zmoczonych.
Ale to małe straty przy Twoich. Współczuję.
Jakbyś była gdzieś przejazdem to wpadnij do mnie po doniczki, obdaruję hojnie )
Trzymajcie się!
Buziaki!
katel 23:01, 20 cze 2016

No i u mnie wiało ale straty niewielkie, szkoda u Was drzew , jeśli masz butelki po wodzie 5l to na boku połóż dziury zrób na spodzie a z góry odetnij i powkładaj, będzie tymczasowa donica dla kilku a jak nie masz to kartony po mleku też mogą być
dajana 12:44, 21 cze 2016

Dziękuję za odwiedziny Margo ale z ciebie pracowita kobieta Myślę że i tobie brakuje doby aby się ze wszystkim wyrobić Tym bardziej kiedy az tyle obowiązków spoczywa na jednej osobie .Podziwiam cię ogromnie ,a ogród tworzysz z rozmysłem .Podoba mi się to co widziałam ,dobór roślin ,rozmnazanie ich ,ogromne rabaty i praca która wykonałaś w tak krótkim czasie .Zapisałam sobie nawet ten łupek na ściezki Na nornice to jedynie kot by ci się przydał, ja mam ich przygarniętych trzy i nie mam ani jednej nornicy ,myszy i innych szkodników .Kiedy złapią kleszcza przybiegają do mnie miaucząc aby im go wyjąc .Robię to palcami i po kleszczu .Osobiście nigdy nie złapałam kleszcza, a wciąż wyrywam zielsko .One siedzą na wysokich trawach i roślinach liściastych .Nie lubią zapachu czosnku i cynamonu .Trzeba bardzo uważać na te paskudy bo nigdy nie wiadomo na jakiego się trafi .Znalazłam tez u ciebie dużo wiedzy na temat opuchlaków i innych szkodników .Wykańczasz wnętrze domu? wszyscy mi mówili ze to najprzyjemniejsza chwila budowy ,ale ja również byłam innego zdania .Własciwie to nadal mam nie tak jak powinnam ,ale to inna już historia .Nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego sama póki co Twój teren jest ogromny w stosunku do mojego wiec i tak masz więcej pracy ode mnie No i idzie ci dużo lepiej ,musze to napisać bo taka jest prawda gratuluję .W miarę możliwości czasowych wpadnę od czasu do czasu do ciebie podglądając dalsze efekty .Serdeczności posyłam Odpoczywam tylko w pracy ,muruje dalej moje skarpy .Niebawem je pokażę
dajana 12:47, 21 cze 2016

Na paprociach siedzi najwięcej kleszczy ,uważajcie !