Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Malgosik 08:29, 24 kwi 2015

zabrzmiało jakby o symfonię chodziło
Gocha 10:08, 24 kwi 2015

Kacha123 napisał(a)
Ale piękne te szafirki. Pozdrawiam Cię Gosiu

Kasiu ja uwielbiam szafirki za ich cudny kolor i zapach. Stanowią one takie wspomnienie młodych lat i kwiatów w naszym ogródku działkowym.
Ala106 10:10, 24 kwi 2015

Prawdziwa symfonia kolorów, śliczna rabata. Ja też uwielbiam szafirki i wszystkie babciowe kwiatuchy .
Gocha 10:12, 24 kwi 2015

jona napisał(a)

W rządku wyglądają pięknie . Będą tworzyć śliczną kwitnącą ścianę Czy kwiaty pachną?

Joasiu też mam nadzieję , że stworzą kiedyś taką ścianę bordową. Wydaje mi się, że pachną bo jak stałąm koło nich to mi pieknie zapachniało ale to jest delikatny zapach.
Gocha 10:18, 24 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

Ślicznie to skomponowałaś

Ewa starałam się zrobić tak , żeby mi się podobało i też uważam że ta rzeczka niebieska jest łądna. Gorzej jak to będzie przekwitać i usychać ale wtedy popatrzę sobie na te zdjęcia niebieskiej rzeczki.
Ludwika 10:20, 24 kwi 2015

Łan szafirków mnie urzekł ... ! Ja mam tylko kilka w jednym miejscu, ale napewno dosadzę im jeszcze towarzystwo! Pozdrawiam słonecznie!
Gocha 10:25, 24 kwi 2015

Malgosik napisał(a)
zabrzmiało jakby o symfonię chodziło

Małgosiu dobrze , że chociaż pomyślałaś o symfonii a nie np o czymś ponurym. A ta rzeczka szafirków wszystkim od razu rzuca się w oczy. Sąsiadom też.Pozdrawiam
Gocha 10:27, 24 kwi 2015

Ludwika napisał(a)
Łan szafirków mnie urzekł ... ! Ja mam tylko kilka w jednym miejscu, ale napewno dosadzę im jeszcze towarzystwo! Pozdrawiam słonecznie!

Ja w tamtym roku zobaczyłam je u Sebka i pierwszych cebulek jakich szukałam na jesieni to włąśnie szafirków.One pieknie wyglądają właśnie posadzone w kupie w większej ilości- widać wtedy ten ich cudny kolor. Pozdrawiam
Gocha 12:18, 24 kwi 2015

Ala106 napisał(a)
Prawdziwa symfonia kolorów, śliczna rabata. Ja też uwielbiam szafirki i wszystkie babciowe kwiatuchy .

Renatko dziękuję za miłe słowa. Powiem moim szafirkom żeby jak najdłużej kwitły. Tylko mam wrażenie , że jak teraz będzie tak gorąco to szybko przekwitną- aż szkoda.
BusyBee 20:59, 24 kwi 2015

Ależ szafirkowo u Ciebie Gosiu Prawdę mówicie, że rzeka świetnie Twoja wiosna wygląda

I nigry mnie urzekły...pewnie i u mnie na nigrach się skończy...
A takie poszukiwania drzewka urządziłam...trzepałam różne strony i wymyślałam- co by tu przy rzędzie szmaragdów posadzić...?.... żeby kolorem pasowało...i nie trzeba by było tego ciąć za bardzo...i nie za duże rosło....
Buziaki zostawiam...do jutra mam nadzieję