Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Makusia 08:14, 23 cze 2016

Gosiu przyłączam się do pytania Renaty- to jakieś carexy?
Gocha 09:26, 23 cze 2016

anna_pisalska napisał(a)

Napiszę Ci kiedyś nazwy preparatów i naprzemiennie trzeba je stosować Podstawą owocowania jest zapylanie, może mało pszczółek w okolicy Większość odmian jest obcopylna Poczytaj o brunatnej plamistości drzew pestkowych, może to przyczyna kłopotów, a może trzeba posadzić inną odmianę czereśni, jeśli masz tylko obcopylne, to potrzebują zapylacza

Aniu właśnie chodzi mi o te preparaty i kiedy je stosować bo nie czaję tego. Gdzieś tylko w głowie mam taką informacje i nie wiem czy prawdziwą że czymś się pryska w momencie kwitnienia robinii pseudoakacji ale czym i na co to nie wiem- chyba od robali. U mnie nie ma problemu z kwitnieniem ani z zapylaniem bo dużo pszczół - są ule przyjezdne na sąsiedniej działce. Jest bardzo dużo zawiązków owoców ale później bardzo dużo od razu opada- to akurat chyba dobrze. Ale później jakieś choroby grzybowe je atakują mnóstwo popleśniałych jest. i tylko niewiele dojrzewa i jest dobrych do zjedzenia. A odmiany mam naprawdę bardzo dobre. Gdybyś mogła mi napisać ściągawkę to byłabym wdzięczna
Gocha 09:29, 23 cze 2016

KasiaWB napisał(a)

Tia... oglądam u Was te róże i... głowa boli ))

Kasiu niech Cię głowa nie boli- przyjedź do mnie i sobie pooglądaj i powąchaj
Gocha 09:33, 23 cze 2016

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, masz cudne róże Wszystkie mi się podobają

Ewuś a Ty masz cudną Tereskę i na pniu róże też . A moje na pniu to zmarnowałam bardzo- bo u mnie cały czas w donicy i bidy straszne. Do zobaczenia w sobotę
Gocha 09:33, 23 cze 2016

Dorota123 napisał(a)
Piękne odmiany róż masz w swoim zbiorze ogródkowym. Pozdrawiam

Dzięki i pozdrawiam również
Gocha 09:41, 23 cze 2016

viva napisał(a)
Gosiu, jesteś niesamowita, po powrocie do domu jeszcze miałaś siłę siadać do komputera

Dziękujemy za portrety Zrobiłaś za mnie przedstawienie gości
Nad miejscówką jeszcze rozmyślam

Viva coś mi się wydaje że znowu przed szereg wyskoczyłam i nie dałam Ci wstawić zdjęcia gości tylko sama to zrobiłam- poprawię się na drugi raz i zaczekam na ruch gospodarzy . Ale to wszystko przez to że tak mi się spodobały wasze prawie portrety że bym chyba wybuchła gdybym ich nie wstawiła - cudnie wyglądacie na tych zdjęciach i w takim miejscu
U Ciebie to miejscówkę na nową roślinkę to nie jest tak łatwo znaleźć ale myślę że temu podołasz A przejrzałaś już wolne dni w lipcu?
Gocha 09:45, 23 cze 2016

Rench napisał(a)

Nawet nie wiedziałam,że też masz różane rozmaitości
Moim skromnym zdaniem,to Abraham Darby

Renatko chyba trafiłaś w 10. Jak pooglądałam zdjęcia to i pokrój i wielkość i kolor liści pasuje i kwiaty oczywiście też. Jak byłam we wtorek u Vivy to oglądałam Cheependale i wąchałam i to zdecydowanie nie ta róża którą ja mam. Cieszę się że mam Abrahama- to miła niespodzianka. Jeszcze mam kilka róż niezidentyfikowanych - to jak zaczną mocniej kwitnąć to wrzucę fotki do rozpoznania i poproszę Cię o pomoc
Gocha 10:11, 23 cze 2016

Rench napisał(a)

Takie trawki mi potrzeba,jak te w drugim rządku,możesz napisac jakie to ?
Śliczne są !

Renatko to jest Carex Ice Dance. Dwa lata temu kupiłam 1 sztukę niezbyt dużą tej trawy i bardzo ładnie urosła w dużą kępę . W tamtym roku wiosną tę kępę podzieliłam i ten cały rząd traw to jest właśnie z tej jednej rośliny. To chyba jej bardzo pasuje u mnie. I po zimie w tym roku nie była prawie wcale zmarznięta - poobcinałam tylko malutkie końcówki
Gocha 10:11, 23 cze 2016

Makusia napisał(a)
Gosiu przyłączam się do pytania Renaty- to jakieś carexy?

Marta- Carex Ice Dance
Rench 00:07, 24 cze 2016

Ice Dance mam, też mi się rozrasta jak wariat,chociaż po tej zimie wyglądały okropnie.
Z daleka nie widać paseczków białych,sądziłam,ze to jakaś inna

Pokazuj te nn-ki,może coś się uda jeszcze rozszyfrować