Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 01:10, 12 cze 2017

Gocha 10:08, 12 cze 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matko ale masz tego dobra wszelkiego.Cudnie i bogato. Pierwszą jeżówka zakwitła jest żółta

Małgosiu sporo faktycznie mam tego, szczególnie jest to widoczne podczas pielęgnacji. Ale to Ty jesteś Królową upychania
Byłam u Ciebie i jeżówkę widziałam- wydaje mi się że ja takie kupowałam w tamtym roku i to jest taki żółty złamany pomarańczem. A czy Tobie taki kolor gdzieś będzie pasował ?
Gocha 10:12, 12 cze 2017

anka_ napisał(a)
Gosiu uważaj z takimi propozycjami, bo do Ani do Rzeszowa się wybieram, to zawsze mozna połączenie przez lublin złapać. tym bardziej, że nigdy nie byłam...

Gosiu co to za iryski i gdzie nabyłaś jeśli można wiedzieć? bo sądząc po listkach to nie są syberyjskie. Cuuudowne są.

Aniu nie przestraszysz mnie. Jak mi dasz czas na ogarnięcie domu chociaż po łebkach i na wyskoczenie po ciasteczko to zapraszam na kawkę
Co do irysków to one są dla mnie totalną niespodzianką. Wiem że sadziłam je jesienią ale chyba z wyprzedaży w L lub B kupione cebulki- myślałam że tam posadzone te niziutkie wiosenne a one wypusciły na wiosnę same mikre szczypiory. A teraz taka niespodzianka- trzeba by na nie polować w marketach jesienią.
Gocha 10:18, 12 cze 2017

Luki napisał(a)
Piwonie przepiękne, a innego kwiecia to masz całe masy, ogromne ilości. Pięknie to wygląda

Łukasz prawdę powiedziawszy to mam troszkę nasrane. Staram się jakoś grupować i wymyślać sąsiedztwa dobre ale nie wiem czy mi się to udaje. Czasami coś poprawiam ale to bardziej dlatego że się rośliny rozrastają zbyt szybko. W tym roku po kwitnieniu będę musiała wykopywać lilie i gdzieś je przenosić częściowo bo mi wlazły na moje Królowe Szwecji. Też rozplenice są potwory i to te które sadziłam w tamtym roku wiosną i miały parę ździebełek i wchodzą teraz na rozchodniki, ale te się na razie nie dają.
Gocha 10:21, 12 cze 2017

eee_taam napisał(a)

mam takie iryski ..tylko moje sa głownie biało-żólte ...tez mnie ciekawi gdzie nabyłas swoje ..bo ja jakis czas temu w markecie i teraz juz nie spotykam.

Justynko jestem zdziwiona że je mam. W ogóle nie zakodowałam sobie że coś takiego kupowałam a tu taka miła niespodzianka. Ja właśnie kupiłam cebulki za wyprzedaży chyba w L bo tam tylko z wyprzedaż udało mi się jesienią kupić. I dobrze że mam aż 3 kolory. Tylko jestem ciekawa jak one zachowują się w następnych latach- czy nie wyginął.
Gocha 10:27, 12 cze 2017

Anabell napisał(a)
Gosia - ale masz ślicznie mnóstwo różności zestawienie szałwii z `przewrotnikiem super

Szkoda że nie wiesz jakie to piwonie purpurowe, mam takie same dwie różne purpury bez nazwy bo pomyłki.

Pojedyncze długo Ci już rosną?
Też cztery lata temu zamawiałam białe pojed. z czerwonym środkiem, żółte i pomarańczowe, dostałam stare odmiany różu mocnego i purpurowe.
Tak to z wysyłkowych bywa.

Gosia z bzów koniecznie Pablin kup.

Haniu to zestawienie szałwii z przywrotnikiem to ściągnełam od Sebastiana zaraz po wejściu na O. Uważam go za must have.
Piwonie te stare to wiadomo że nieznane odmiany bo te ciemne rosną tu około 40 lat tylko ja je dzieliłam 2 lub 3 lata temu. A te pojedyncze to z neta albo kupowane u nas na targu Pod Zamkiem. Jak z neta to jakoś spróbuję znaleźć odmiany.
Haniu czy o lilak Palibin Ci chodzi bo jeżeli tak to mam go na pniu i to chyba jednego z większych na O. Jest u mnie już kilkanaście lat. I w tym roku kupiłam sobie młodego też na pniu. Też uważam że jest cudowny i ten zapach rozsiewający się na całą działkę. Pozdrawiam gorąco
AgataP 10:40, 12 cze 2017

Gocha napisał(a)

Łukasz prawdę powiedziawszy to mam troszkę nasrane. Staram się jakoś grupować i wymyślać sąsiedztwa dobre ale nie wiem czy mi się to udaje. Czasami coś poprawiam ale to bardziej dlatego że się rośliny rozrastają zbyt szybko. W tym roku po kwitnieniu będę musiała wykopywać lilie i gdzieś je przenosić częściowo bo mi wlazły na moje Królowe Szwecji. Też rozplenice są potwory i to te które sadziłam w tamtym roku wiosną i miały parę ździebełek i wchodzą teraz na rozchodniki, ale te się na razie nie dają.

Gosia normalnie cała Ty
W ogrodzie masz pięknie, kolorowo, a to że "wędrujemy" z roślinami po ogrodzie to nie dziwi nikogo. Ja właśnie zastanawiam się gdzie wciepać hortki vanilki, bo przerabiam rabatę i one tam mi są niepotrzebne. Czuję że nigdy nie wyjdę z tych przeróbek buźka
Gocha 11:30, 12 cze 2017

AgataP napisał(a)

Gosia normalnie cała Ty
W ogrodzie masz pięknie, kolorowo, a to że "wędrujemy" z roślinami po ogrodzie to nie dziwi nikogo. Ja właśnie zastanawiam się gdzie wciepać hortki vanilki, bo przerabiam rabatę i one tam mi są niepotrzebne. Czuję że nigdy nie wyjdę z tych przeróbek buźka

Agatko mnie się wydaje że nigdy nie będzie tak że tylko malutkie chwaściki sobie będę przez cały sezon wydłubywała i czekała aż się pojawią żebym miała co robić - a takie jest moje marzenie. A ja coś ciągle nowego wynajduję. I mnóstwo jeszcze przede mną kawałków do zagospodarowania. I pozostaje jeszcze cały czas nie dopracowany do końca warzywnik- w nim to jest dopiero chwastów- właściwie tylko chwasty tam widać. W grządkach jeszcze wprawdzie nie urosły duże ale wszędzie poza grządkami to po prostu horror- nic innego nie widać tylko chwast.Tragedia- ale i z tym jakoś trzeba żyć. Niestety doba za krótka, a w dodatku ja w upały nie funkcjonuję i mogę do ogrodu wyjść dopiero późną porą. Buziaczki
Kindzia 11:45, 13 cze 2017

Żadnych chwaścików nie widać...coś ściemniasz Gosiu! Pięknie i czyściutko jest!!!

Jak tam Twoje jeżówki???
Gocha 13:19, 13 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Żadnych chwaścików nie widać...coś ściemniasz Gosiu! Pięknie i czyściutko jest!!!

Jak tam Twoje jeżówki???

Kasiu to ja zrobię dla Ciebie specjalnie fotki chwastów ale jak wstawię to dam Ci znać bo później szybko usunę. Wczoraj w jednej części Jurek się zlitował i wyrwał i trochę skopał. Ale jeszcze mnóstwo miejsc z chwastami. Tylko Ty mogłabyś dostać szoku bo na pewno tyle chwaściorów na raz to nie widziałaś w ogrodzie. Bo u mnie to wygląda jak nieużytki. Ale może powoli jakoś ogarniemy. Na fotkach pokazuję tylko miejsca które sie nadają a nawet jak się jakieś miejsca z chwastami trafią to nie z bliska robione i ja wiem oczywiście co tam rośnie ale to nie znaczy że inni muszą to widzieć.
Jeżeli chodzi o jeżówki to zakwitła jedna niska na różowo. Te posadzone już do gruntu to 4 jakieś cholernie wysokie i chyba na żółte lub pomarańczowe się zapowiadają. Jedna to chyba raczej nie jeżówka- tylko nie wiem co i mam nadzieję że nie jakiś chwast. A u Ciebie już widać kolory? Buziaczki