Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

AgataP 19:47, 13 cze 2017

Gocha napisał(a)

Agatko mnie się wydaje że nigdy nie będzie tak że tylko malutkie chwaściki sobie będę przez cały sezon wydłubywała i czekała aż się pojawią żebym miała co robić - a takie jest moje marzenie. A ja coś ciągle nowego wynajduję. I mnóstwo jeszcze przede mną kawałków do zagospodarowania. I pozostaje jeszcze cały czas nie dopracowany do końca warzywnik- w nim to jest dopiero chwastów- właściwie tylko chwasty tam widać. W grządkach jeszcze wprawdzie nie urosły duże ale wszędzie poza grządkami to po prostu horror- nic innego nie widać tylko chwast.Tragedia- ale i z tym jakoś trzeba żyć. Niestety doba za krótka, a w dodatku ja w upały nie funkcjonuję i mogę do ogrodu wyjść dopiero późną porą. Buziaczki

wiesz u mnie też lista się nie kończy, wciąż się coś wykreśla , a w to miejsce coś innego wpada nie ukrywam że to ja wciąż coś wymyślam, no ale jak tak żyć w maraźmie ogrodowym
U mnie w warzywniku płyty chodnikowe będą, jak na ścieżkach przy domu tylko bez podkładów. Są naszykowane, może do końca sezonu uda się mężowi je ułożyć, ja będę brukować kamieniami Między skrzyniami na razie leży włóknina, co potem nie wiem. U mnie dużo liści jesienią będzie więc kora się nie sprawdzi.

Ja też w upały nie teges - najlepiej na tarasie w cieniu, wieczorem lub o poranku obchód robie i małe pielenie. Coraz mniej chce mi się duże projekty tykać starzeję się czy co ?
ewsyg 00:09, 15 cze 2017

Małgosiu, dawno u Ciebie ie byłam a tu tak pięknie. Też mam jagodę kamczacką i to trzy krzaki, ale zastanawiam się po co mi tyle. Chyba bardziej smakuje mi borówka amerykańska
anabuko1 07:13, 15 cze 2017

Gosiu witaj!
Ale ty masz tam pięknie wzorcowo.
Podobają mi się i to bardzo takie kontrastowe zestawienia.
Iryski piękne. Fajnie je tak razem podadzilas. Ja mam taki biały.
Pozdrawiam cieplutko
yolka 22:11, 16 cze 2017

Gocha napisał(a)

U Ciebie też niebiesko, uwielbiam Twój ogród, moje kolory, moje klimaty, postaram się być częściej, zawodowa jeszcze jestem i z czasem się wciąż ścigam. Pozdrawiam
Kasik 18:42, 19 cze 2017

Ta szałwia z przywrotnikiem - miodzio.
Jestem ciekawa czy często wracasz do zdjęć przed metamorfozą Twojego ogrodu? Różnica przeogromna.

Dobór na rabatach przemyślany a kolorystyka taka "moja"

Jeżówki u mnie : 3 żółte, 2- jeszcze koloru nie pokazały.
Gocha 10:26, 20 cze 2017

Znalazłam zdjęcia chyba z 2006 roku- początki naszego mieszkania w domu i oczywiście początki ogrodu. Właściwie to już było 2 lata po wprowadzeniu więc już był trawnik zasiany. Lipa jaka malutka- teraz już była mocno cięta od góry i stale przycinana inaczej byłaby potworem

Gocha 10:31, 20 cze 2017

Tegoroczny nabytek czyli 3 szt. Artemis. W przyszłym roku będą już dużo ładniejsze bo na razie tak nieśmiało kwitną

Gocha 10:37, 20 cze 2017

Powojnik NN zakupiony 3 lata temu jako malusieńki patyczek w B.

Gocha 10:43, 20 cze 2017

I moja ukochana Królowa Szwecji tylko niestety przytłoczona przez rozrastające się lilie i nie ma miejsca na właściwy wzrost. Lilie częściowo do przeniesienia w inne miejsca

Gocha 10:46, 20 cze 2017