Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

AgataP 12:16, 15 cze 2018

Gośka ja Cię proszę - zrób zdjęcia elin i wrzuć u siebie
Ciekawa jestem jak u Ciebie rośnie... poza tym gdzie zdjęcia od Danusi ja się pytam?? buziaki
Pszczelarnia 16:58, 15 cze 2018

Gocha napisał(a)
Jeden z ostatnich moich nabytków- warto było- jak dla mnie cudny kolor- róża Minerva

Gosia, powiedz coś więcej o tej róży, proszę.
Ewa777 20:46, 15 cze 2018

Gocha napisał(a)

Ewuś a może Wy już za długo u nas nie byliście i trzeba by odświeżyć pamięć.
Buziaki

Zaczynam o tym myśleć
Muszę też coś zrobić ze skrzypem, bo mi zaczyna się panoszyć w ogrodzie. Jak będziesz miała na niego dobry sposób, to daj znać

Gosiu, ja też kilka razy wrzuciłam skrzyp do kompostu. Zastanawiam się, czy nie przez to rozłazi się po ogrodzie. Chyba mi o tym mówiła ciocia Gosia.
Gocha 19:11, 18 cze 2018

Ewa777 napisał(a)
Uwielbiam ogrody Kapiasa o każdej porze roku

Pierwszy raz byliśmy w ogrodach Kapiasa jak pojechalismy 2 lata temu do Kasi na spotkanie ogrodowiskowe. Ale obejrzeliśmy tylko troche bo przeszkodził nam deszcz. Ale warto go zwiedzać nawet kilka razy do roku.
Gocha 19:17, 18 cze 2018

Marga napisał(a)
Ależ mieliście super wycieczkę i to w jakim doborowym towarzystwie Najbardziej zachwyciła mnie bujność i bogactwo rabat bylinowych Koniecznie muszę kiedyś tam pojechać. Szkoda tylko, że to tak daleko od nas.
U mnie porządnie podlało ogród, mam nadzieję, że Tobie też.

Moniczko tam naprawdę warto pojechać i nie jest tak strasznie daleko. A jak jeszcze jedzie się do tak cudownych ludzi to już w ogóle rewelka. Jak chłopaki jeszcze bardziej będą się interesować ogrodem to się wybierzecie całą rodzinką.
Gocha 19:20, 18 cze 2018

eee_taam napisał(a)
u Kapiasa łany lawendy nigdy mnie tak nie zachwyciły jak Lawendowe Pole pod Krakowem

Justynko u Kapiasów wcale nie ma tak dużo lawendy i jeszcze nie kwitła. A te pola lawendy pod Krakowem są piękne a właściwie to były bo już chyba były żniwa. Czy to te które pokazywała Sylwia ?
Gocha 19:35, 18 cze 2018

AgataP napisał(a)
Gośka ja Cię proszę - zrób zdjęcia elin i wrzuć u siebie
Ciekawa jestem jak u Ciebie rośnie... poza tym gdzie zdjęcia od Danusi ja się pytam?? buziaki

Agatko takie 2 zdjęcia miałam zrobione trochę wcześniej . Jak zacznie kwitnąć to zrobię nowe ale to jeszcze chwilka.

U mnie ta rutewka rosnie ścisło pomiędzy innymi roslinami. Mam nadzieję że będzie cały czas sztywno się trzymać.

Zdjęcia postaram się jakiś wkleić niedługo. Buziaki
Gocha 19:55, 18 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Gosia, powiedz coś więcej o tej róży, proszę.

Ewo miło Cię gościć. Jeżeli chodzi o różę Minerwę to niestety niewiele mogę powiedzieć. Jest wprawdzie u mnie już 3 sezon ale rośnie w bardzo złym miejscu i nie rośnie prawie nic. Ma za dużo cienia i konkurencję roślin..
W pierwszym roku to co zaobserwowałam to - piękny kolor, ale krótko trzyma się kwiat, bardzo długa przerwa pomiędzy 1 i 2 kwitnieniem. Miałam ją przesadzić na wiosnę ale za szybko zrobiło się lato i tego nie zrobiłam. Może uda mi się znaleźć jej lepsze miejsce jesienią.
Pozdrawiam
Gocha 19:57, 18 cze 2018

Ewa777 napisał(a)

Zaczynam o tym myśleć
Muszę też coś zrobić ze skrzypem, bo mi zaczyna się panoszyć w ogrodzie. Jak będziesz miała na niego dobry sposób, to daj znać

Gosiu, ja też kilka razy wrzuciłam skrzyp do kompostu. Zastanawiam się, czy nie przez to rozłazi się po ogrodzie. Chyba mi o tym mówiła ciocia Gosia.

Ewa myśl
Co do skrzypu to mi już ręce opadają. Znowu cała rabata tarasowa zielona od skrzypu. Ja po prostu mam kwaśna ziemię.
AgataP 21:05, 18 cze 2018

Gocha napisał(a)

Agatko takie 2 zdjęcia miałam zrobione trochę wcześniej . Jak zacznie kwitnąć to zrobię nowe ale to jeszcze chwilka.

U mnie ta rutewka rosnie ścisło pomiędzy innymi roslinami. Mam nadzieję że będzie cały czas sztywno się trzymać.
TY
Zdjęcia postaram się jakiś wkleić niedługo. Buziaki

No piękna. Chcem takom jest tam gdzies u Ciebie?do kupienia rzecz jasna