Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 08:42, 15 maj 2018

Ewa777 napisał(a)

Niemożliwe, że tak urósł przez rok Twoja miłość do niego jest wielka

Rabata tarasowa zapowiada się rewelacyjnie. Masz tego skrzypu. U mnie też gdzieniegdzie się pojawia.

Zupełnie nie wiem, które to miejsce z nową trawką na rozplantowanej ziemi. Nie umiem tego umiejscowić

Ewa tych Palibinów mam 2 szt. Jeden ten olbrzymi to ma już kilkanaście lat a ten mały to dopiero zakupiony w tamtym roku. Ten bez tak szybko nie rośnie.
Na tę rabatę tarasową to jeszcze sporo roślin wejdzie. Może jeszcze uda mi się trochę przesadzić moich roślin z innych miejsc.
Ta część z nową trawą to jest już za siatką w tej części gdzie jest warzywnik i altana teściowej. Patrząc od strony domu to jest to za siatką z wikliną.
Ewuś a może Wy już za długo u nas nie byliście i trzeba by odświeżyć pamięć.
Buziaki
Kindzia 09:21, 15 maj 2018

Gocha napisał(a)

Jak o siewki Ci chodziło to mogę wydłubać trochę i posadzić do doniczek i przywieźć to będziesz miała szybciej. A może jeszcze komuś tak mam zrobić- możesz się zapytać. A jak Ci sie podoba te grzebanie nocą to albo sobie jeszcze dobierzesz albo się zasadzisz na coś innego. Do wyboru do koloru. Tylko teraz mnie poinformuj że idziesz na szaber to nie będę wychodziła w tym czasie do ogrodu

Możesz przywieźć, jak masz wyrzucić, na pewno się nie zmarnują. Pięć siewek na pewno zagospodarujemy

Muszę przegląd Ci zrobić, to Ci powiem co ukradnę
Gocha 09:44, 15 maj 2018

mirkaka napisał(a)
Gosiu, zawsze można gnojówkę ze skrzypu zrobić
Piękne masz piwonie, taka ich masa ale róże już kwitną? szok.
Ogród wymuskany

Mirko ten skrzyp wyrywany z tarasowej poszedł na kompost ale mam jeszcze go w innych miejscach to gnojówkę jest z czego robić.
Tylko ja jestem niepoprawny ogrodnik bo nawet jak zaleję i zrobi sie gnojówka to nie podlewam i stoi do mrozów i wylewa się ją na kompost. Tylko nie pytaj mnie dlaczego nie podlewam bo nie umiem na to odpowiedzieć. Tak po prostu wychodzi. Zero konsekwencji. I cały czas sobie obiecuję że się poprawię.
Piwonii tam kwitnących w takiej masie też jestem ciekawa bo maja sporo pąków.
Ta róża kwitnąca to w donicy dopiero kupiona MW dla Małgosi- cioci Gosi. Aż jestem ciekawa gdzie ona ją upchnie.
Mirko dzięki za pochwały ale sma niestety wiem że nie wymuskany i nie chodzi tu o pare chwastów . Uwierz mi mam mnóstwo do plewienia.
Buziaki
PS. Mirka a czy możesz mi napisać jakie hortensje od Ciebie dostała na spotkaniu u Ewy. Chyba będzie na nich nawek kwiatek. Przechowywałam w donicy w garażu przez zimę.
Gocha 09:51, 15 maj 2018

Kindzia napisał(a)

Możesz przywieźć, jak masz wyrzucić, na pewno się nie zmarnują. Pięć siewek na pewno zagospodarujemy

Muszę przegląd Ci zrobić, to Ci powiem co ukradnę

Kasiu wyrzucać tego dobra na pewno nie będę , one mi tam zupełnie nie przeszkadzają.Jak sobie pomyślę jakie z nich ładne roślinki wyrastają to niech sobie tam siedzą.Te siewki starsze bo zeszłoroczne to postaram się jeszcze włożyć do doniczek czy może lepiej do gruntu znaleźć im miejsce bo nie wiem jak w doniczkach przezimują. Oczywiście dla Was przywiozę w doniczkach, myślę że chętny na nie się znajdzie.Kasiu na jednym zdjęciu- nie wiem czy zauważyłaś pokazałam te jeżówki sadzone w tamtym roku- siestrzyczki Twoich. Wypasione już są.
Miłego dnia
Gocha 09:59, 15 maj 2018

AgataP napisał(a)
Gosiu obejrzałam wszystko dwa razy

Peonii to masz od jasnej cholerki hahah jak zakwitną to klękajcie narody
Piękny też jest berberys erecta, ja muszę poczekać jeszcze ze dwa lata by taki się stał. Rozchodniki rzeczywiście w tym roku i u mnie niezłe porosły, wszytko jakoś tak przyspiesza z kwitnięciem... oby jesień się też tak nie pospieszyła.

A warzywniakiem się nie przejmuj - są rzeczy ważne i ważniejsze, gdybym nie miała czasu to wybrałabym to co sprawia mi i moim dzieciom przyjemność

buziaki, będę zaglądać bo u Ciebie tyle się dzieje w ogrodzie...

Agatko też czekam na kwiatuszki piwonii- myślę że bedzie pięknie. Tylko szkoda że one w takim nie reprezentacyjnym miejscu są.
Berberys Erecta to u mnie jest dopiero 2 lata- może dobry materiał kupiłam i może ziemia mu pasuje. Ale też mi sie podoba. Właściwie to miałam go przyciąć na wiosnę ale nie zdążyłam to dałam mu spokój już.
Właściwie to za bardzo to sie nie przejmuję warzywnikiem- może kiedyś coś posieję. Ogórki na pewno.
Ja nie spinam się tak że robię aż padnę bo co ludzie powiedzą jak nie będzie zrobione. Jak mam siłę to robię a jak nie albo nie mam ochoty albo ważniejsze sprawy biora górę to nie robię i nic się nie stanie.
Na pierwszy rzut oka to ładnie ogród wygląda a to najważniejsze. Zresztą w okolicy chyba nie chwaląc się i tak mam najładniejszy.
Buziaki
Agatko a może by silna grupa łódzka kiedyś odwiedziła rosnącą w siłę grupę lubelską :
Zapraszamy
Betka 10:12, 15 maj 2018

Gosiu piękne kulki z rozchodnik ów. Moje się nie przyjęły nie sterty nie wiem dlaczego?! Uśmiechnę się do ciebie jeszcze po nie może i moje ciemierniki się wysieja
anabuko1 10:43, 15 maj 2018

Gosiu witaj!!
Piękny ogród. Dobre zielone rączki to pielęgnują.
I ładny piesio doglada
Czosnkow to Ty masz sporo. Oj sporo.
Pięknie się prezentują.
Biała piwonia piękna podobna do mojej białej drzewiastej.
I róże już co kwitną. Ja wciąż czekam.
Pozdrawiam
malgorzata_s... 13:53, 15 maj 2018

Gosiu piękna ta moja różaMoże przelać Ci już pieniądze?? Przepraszam że dopiero teraz pytam.
Gocha 14:22, 15 maj 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu piękna ta moja różaMoże przelać Ci już pieniądze?? Przepraszam że dopiero teraz pytam.

Nie,spokojnie. Jak zawiozę to mi oddasz. Mam nadzieję że u mnie nie zmarnieje.
Gocha 15:17, 15 maj 2018

Betka napisał(a)
Gosiu piękne kulki z rozchodnik ów. Moje się nie przyjęły nie sterty nie wiem dlaczego?! Uśmiechnę się do ciebie jeszcze po nie może i moje ciemierniki się wysieja

Beatko kulki to nie wszystkie rozchodniki tworzą, Te największe kulki to takie czerwonawe rozchodniki, nawet ładne. A mniejsze kulki- na końcu tej rabatki to są białe. One tworzą bardzo ładne i nie za duże kule ale niestety nie lubię ich za to że brzydko przekwitają i muszę je stamtąd wyeksmitować a zamienić na te czerwonawe.
Próbuj dalej z rozchodnikami.
Mnie się ciemierniki bardzo ładnie rozsiewają więc i u Ciebie pewnie też będą.
Buziaki