Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 15:23, 15 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
Gosiu witaj!!
Piękny ogród. Dobre zielone rączki to pielęgnują.
I ładny piesio doglada
Czosnkow to Ty masz sporo. Oj sporo.
Pięknie się prezentują.
Biała piwonia piękna podobna do mojej białej drzewiastej.
I róże już co kwitną. Ja wciąż czekam.
Pozdrawiam

Aniu dziękuję za pochwały ogrodu. Piesio czasami dogląda a czasami tratuje albo podkopuje.Ale trudno , próbujemy uczyć i zobaczymy czy potrafimy sobie z nią poradzić.
Dużo czosnków dokupiłam w tamtym roku. Przede wszystkim wykupowałam wszystkie napotkane w B lub L. Krzysztofy.. I jak tylko w tym roku będą to na pewno dokupię, bo robią fajną robotę na rabatach.
Moja piwonia nie jest drzewiasta tylko taka normalna tylko kolor inny i nie pachnie ale nie wiem jaka to bo niestety nie zapisywałam. A właściwie zapisałaam i wyblakł zapis na słońcu niestety.
Ta róż to w donicy niedawno kupowałam dla Cioci Gosi z Buczkowic. Niedługo jej zawieziemy.
Buziaki
Kindzia 10:46, 16 maj 2018

Moje siostry Twoich nie specjalnie dobrze zniosły przebudowę rabaty, dwie, albo trzy nie dały rady. Mam jeszcze kłopot ze Sweet Sixteen, powinnam dokupić i wymienić te zdechłe, a u nas nie ma. Może jeszcze gdzieś znajdę.
Zresztą jak zakwitną jeżówki, to czeka mnie jeszcze roszada na salonowej, mam tam taki misz-masz...jak je sadziłam, miałam tam dużo dalii, nie było wtedy miejsca i są posadzone gdzie tylko dziureczka była...

Przecież wiem, że siewek ciemiernika byś nie wyrzuciła...droczyłam się tylko
Gocha 13:40, 16 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Moje siostry Twoich nie specjalnie dobrze zniosły przebudowę rabaty, dwie, albo trzy nie dały rady. Mam jeszcze kłopot ze Sweet Sixteen, powinnam dokupić i wymienić te zdechłe, a u nas nie ma. Może jeszcze gdzieś znajdę.
Zresztą jak zakwitną jeżówki, to czeka mnie jeszcze roszada na salonowej, mam tam taki misz-masz...jak je sadziłam, miałam tam dużo dalii, nie było wtedy miejsca i są posadzone gdzie tylko dziureczka była...

Przecież wiem, że siewek ciemiernika byś nie wyrzuciła...droczyłam się tylko

Kasiu moje słodkie szesnastki też nie bardzo przyrastają. Może dlatego że są w pobliżu zawilców japońskich. Ta najdalsza jest w miarę ładna. Zresztą one są takie małych rozmiarów- chodzi mi o kępki.
Część jeżówek mi też wcięło ale to normalne bo są na rabatach które zapuściłam i nie były odchwaszczane i są też na rabacie po której lata teraz Pola bo to ta narożna. Znowu muszę tam wszystko zmienić i porobić szlaki biegowe dla Poli Żebym się ja sama nie denerwowała.
Z daliami w tym roku mam niestety spokój bo wszystkie mi zgniły w piwnicy- kompletnie nie mam pomysłu dlaczego, musiały nie mieć wystarczającego przwiewu. I jest mi ich bardzo szkoda. Kupiłam kilka nowych. Ale będę je mocno ograniczać albo traktować jako jednoroczne.
Kasiu Ty nie bądź taka pewna że bym nie wyrzuciła tych siewek . Bo jeszcze w tamtym roku chciałam je zgracować ale sie zlitowałam. Ale mnie się ich wysiewa naprawdę bardzo dużo i ciekawe jak je zagospodarować.
Bogdzia 20:33, 16 maj 2018

Gosia ale Ty masz piwoni, jak one zakwitną to będa dopiero widoki. Ta biała śliczna, wogóle mi się u Ciebie bardzo podoba.
jona 22:51, 27 maj 2018

Gocha napisał(a)

Asiu jeszcze niestety ten drugi człon jest w pełni uzasadniony. Co najmniej 4 części ogrodu do zrobienia w 100 procentach.Pola jest faktycznie fajna i już bez niej byłoby bardzo smutno. Może troszkę niszczy ale nie za bardzo. najgorzej jak się spieszy żeby na kogoś naszczekać przzy ogrodzeniu to na nic nie patrzy byleby szybko i przez rabaty leci. Powoli uczymy może sie uda.
Siewki ciemierników mam plany zagospodarować. Na pewno ich nie usuwam. Zbieram się żeby powsadzać do doniczek. Ale może jeszcze troche zostanie.
Asiu nie wiem czy dobrze pamiętam- czy brałaś je ode mnie w tamtym roku ? jeżeli tak to powiedz jak się sprawują - czy urosły trochę. Może pokaz fotkę. Buziaki

Jak zwykle goście zachwycają się ogrodem, a właściciel myśli ile tu jeszcze trzeba zmienić
Z opisu wynika, że fajny pies Wam się trafił
Ciemierniki brałam. Nie rozrosły się niestety. Nie wiem, czy tak mają czy może im trzeba zmienić miejscówkę? Zdjęcie u mnie.
Kindzia 08:53, 29 maj 2018

I znowu się u siebie obijasz...

Dziękuję za odwiedziny Buziaki
jona 02:20, 04 cze 2018

Gosiu, przyszło mi do głowy, że pokazywana przez Ciebie na zdjęciu roślinka, może być jakąś odmianą bylicy.
Znalazłam bylicę boże drzewko
https://roslinowo.pl/bylica-boze-drzewko-artemisia-abrotanum

Gocha 08:35, 04 cze 2018

jona napisał(a)
Gosiu, przyszło mi do głowy, że pokazywana przez Ciebie na zdjęciu roślinka, może być jakąś odmianą bylicy.
Znalazłam bylicę boże drzewko
https://roslinowo.pl/bylica-boze-drzewko-artemisia-abrotanum

Asiu to nie jest na pewno bylica. Kwiatostan to baldach a bylica takiego na pewno nie ma. Nie pachnie też jak bylica. i ma zupełnie inne listki. Ale dzięki za troskę . Mam nadzieję, że niedługo ją zidentyfikuję.
anabuko1 00:08, 11 cze 2018

Kindzia 11:40, 11 cze 2018

dalej Cię nie ma u siebie???

Buziaczek I dla Jurka