Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

malkul 20:41, 25 cze 2014

Różne kolory zrębek-moim zdanie abosolutnie NIE.
tabliczkazna... 20:57, 25 cze 2014

Dziewczęta, a więc - tadam! - jest tak:

Bedą jeszcze popraweczki, ale eM zaczął już stukać w szybkę (jak ja tego nie znoszę, zawsze mu mowię, ze jak gestapo... No nie moze okna otworzyć i powiedzieć, tylko stuka i pokazuje mi na migi, ze dzieci głodne )

Popraweczki bedą w okolicach zurawek, bo jak już skończyłam rabate i zaczęłam sypać korę i żwirek, to stwierdziłam, ze dam pod zurawki paseczki żwiru. Bedą sie ładnie odcinać, nie ? Gorzej jak mi sie nie spodoba ta koncepcja
Tym samym te zurawki przy kołku lampowym chyba tez poprawie na gęsiego., albo zrobię im kółko
Nie ma jak amatorszczyzna - u mnie wszystko powstaje w trakcie Nie na czegoś takiego jak plan na papierze, który realizuje Przykład? Widzialyscie tu wczoraj tego Whipcorda? Nie? Ja tez nie, a dziś mi sie przypomniało, ze go mam i taki smutny czeka na wkopanie.
Jemu tez zrobię koło żwirowe - to zrównoważy trochę te rabate. Tak myśle. Ale ocenie po podsumowaniu zurawek. Bo moze będzie już dość.
tabliczkazna... 21:13, 25 cze 2014

Ania74 napisał(a)
Oooo, no widziałam - pełna profeska z tą kostką. Wiem do kogo uderzyć po porady, jak będę układała swoją cegłę jako kostkę (udało mi się okazyjnie kupić jakieś resztki i je wykorzystam do obramowania rabat).

O, no poczekajmy z tymi radami do pierwszej poważnej ulewy, hehe
Żeby sie nie okazało, ze bede wzywać archeologów w poszukiwaniu moich ruin ))

tabliczkazna... 21:16, 25 cze 2014

MamaMagda napisał(a)

eee tam nie różne - tylko dwa kolory, a raczej jeden naturalny + jeden kolor

ja mam zwierzęta + dwunożne
zwięrzęta ignorują, a te dwunożne najbardziej zainteresowane zbieraniem, ale.. kamyczków
z cyklu: "Mamusiu, pats mam pół wiaderka" albo co gorsze: "Mamusiu, zrobiliśmy sobie autostradę z kamyczków w piaskownicy"
fajnie mieć kreatywne maluchy

Liczę się z tym Ale, co zrobić - w dziecięcej zupie musza być "ziemniaczki", prawda?
tabliczkazna... 21:23, 25 cze 2014

MamaMagda napisał(a)
nooo powiem Ci.. zaglądam i dobrze, że siedzię bo bym usiadła

kostka ułożona tak równiutko, że mucha nie siada!

mam takie techniczne pytanie - kostkę robiłaś na zaprawę? czy tylko do ziemi? poważnie pytam, bo ja w koło wszystkich moich rabat też sama kostkę układam - ale tylko wkładając do ziemi i ubijając gumowym młotkiem
minus jest taki, że co wiosnę przekładam ją od nowa, bo wbija się w ziemię i przerasta trawą

Dziękuję

Myślałam o tym, by ten murek pociągnąć zaprawa, albo choć sypnąc cementu pod spod (tak jak sie kładzie kostkę), ale ostatecznie pozostalam przy takiej samej technice jak Twoja. Jedynie ten wyższy na dwie kostki ma wzmocnienia po obu stronach z brzozowych polan, żeby sie nie osuwal.
No zobaczymy jak to będzie po zimie - możliwe, ze trzeba będzie jednak dać zaprawke.
Ania74 22:38, 25 cze 2014

Ja bym nie dawała żadnego żwirowego paska - moje zdanie - kombinuj dalej. Ale żwirowym paskom mówimy zdecydowane - NIE.
Teraz chcesz pilnie, żeby się odcinały, bo są małe i słabo je widać, a one za chwilę się rozrosną i same się odetną .
tabliczkazna... 23:28, 25 cze 2014

Ania74 napisał(a)
Ja bym nie dawała żadnego żwirowego paska - moje zdanie - kombinuj dalej. Ale żwirowym paskom mówimy zdecydowane - NIE.
Teraz chcesz pilnie, żeby się odcinały, bo są małe i słabo je widać, a one za chwilę się rozrosną i same się odetną .

Kobieto, ajlawju
Ile Ty mi roboty zaoszczędzisz
A szczerze - co myślisz o tym żwirze w kołku? Bo strzeliło mi do łba, ze jak lampa to w żwirku, ale czy to nie jest folklor?

Bo nie jestem do końca na tak, kiedy na to patrze.
MamaMagda 08:20, 26 cze 2014

a mi się to Twoje koło bardzo podoba
możesz zrobić drugie pod Whipcordem, ale tych pasków jużnie rób
żurawki za rok będziesz miała ogromniaste
z poprawkami poczekaj na lampę - bo jak przyjdzie, to może Ci się znowu koncepcja zmienić (skądś to znam!)

tabliczkazna... 10:23, 26 cze 2014

)) nooo, to dobre jest nie?
Ale tłumacze to sobie tak, ze tylko ludzie mało inteligentni nie poprawiają wciąż czegoś w życiu
Cała reszta bierze aktywny udział w ewolucji.
MamaMagda 12:31, 26 cze 2014

coś w tym chyba jest, bo ostatnio moje dziewczyny w pracy śmiały się ze mnie, że zbyt często rozmawiam 'z inteligentną osobą' (czyli mówię sama do siebie)

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)
)) nooo, to dobre jest nie?
Ale tłumacze to sobie tak, ze tylko ludzie mało inteligentni nie poprawiają wciąż czegoś w życiu
Cała reszta bierze aktywny udział w ewolucji.