Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

MalgosiaR 22:11, 22 cze 2014

No, no do przodu , czekam na nasadzenia. Widzę że masz haokonechloe też planuję.
Ania74 23:05, 22 cze 2014

MamaMagda 23:14, 22 cze 2014

no boskie rośliny! tylko pamiętaj, ze limki beda wyyysokie - czy nie zasłonią Ci widoków na całą resztę?

ja bym odwróciła kolejność: z tylu limki, przed nimi bym dala red barony szpalerem, a przed nimi ciurkadelko/lampy otoczone żurawkami

co do lamp, to ja choruje na te
ale cenowo - bankructwo
i kombinuję..

musisz mieć solarne tak blisko tarasu? może da rade prąd podciągnąć?
tabliczkazna... 23:32, 22 cze 2014

Chyba nie będzie mi to przeszkadzać, jeśli zasłonią jedną stronę tarasu, bo akurat tam zamierzamy kanapować… Takie siedlisko zła z grillem i stołem biesiadnym będzie gdzie indziej i z niego będziemy patrzeć w stronę domu
Dlatego przy murku dałam miskanty plus limki, a resztę (niższą) na ogród.
A jeśli będzie kiedyś już za ciemno czy za wysoko, to je przeniosę… Na razie niech tu będą.

Co do lamp solarnych - to ja mam gniazdko na ścianie w tarasie i problemu zero z podciągnięciem prądu. To - jakby to nazwać, żeby nie zabrzmiało jak u nawiedzonych ekologów - kwestia ideologiczna )) haha
Właśnie dlatego odkryłam, że każde ciurkadełko, które mi się podoba musi mieć prąd. co za nieporozumienie…

Ja właśnie znalazłam solarne - zamówię. Jeśli będą warte pokazania to pokażę. Jeśli nie - oddam. I tańsze niż te, co masz na alle. Ciekawe, jaka jakość.
marysiak 13:29, 23 cze 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)
Nie wiem czy cos widać z tych przymiarek...
Ale tak to sobie wymyśliłam...

Ciekawie się zapowiada. Mi się podoba taki układ, ale doradca ze mnie żaden. Możesz napisać ile dałaś za limki? Tak orientacyjnie chciałam wiedzieć.
Ania74 14:42, 23 cze 2014

Kurczę, ale Ty masz traawęęę!! No mucha nie siada! Zieleń aż mnie kłuje w oczy To jest tegoroczna tak?
tabliczkazna... 15:30, 23 cze 2014

Ania74 napisał(a)
Kurczę, ale Ty masz traawęęę!! No mucha nie siada! Zieleń aż mnie kłuje w oczy To jest tegoroczna tak?

Nooo. Ma niecałe dwa miesiące. Muszę przyznać, że rośnie jak wściekła, muszę kosić co trzy, cztery dni, bo potem mam dwa wory ścinek Jeszcze trochę chwaszczorów między źdźbłami jest, ale kazali mi dać na wstrzymanie, więc wstrzymuję się przed sypnięciem czegoś na wybicie.
Przyjrzyj się dobrze, bo coś czuję, że jak pierwszy raz sypnę jej hydrocomplexu to będzie prawdziwy trawnikus zebrinus i będziemy mieć niezły ubaw Nigdy w życiu niczego nie siałam (oprócz zamętu ), więc niewyrobiona rączka do tej roboty
tabliczkazna... 15:33, 23 cze 2014

marysiak napisał(a)
Ciekawie się zapowiada. Mi się podoba taki układ, ale doradca ze mnie żaden. Możesz napisać ile dałaś za limki? Tak orientacyjnie chciałam wiedzieć.

Jasne, żadna tajemnica - 24 złocisze za sztukę. Trawki za 12.
malkul 20:53, 24 cze 2014

ZAglądam bo uwielbiam Twoje podejście do życia
I poglądać będę
Twoje komentarze są trafne bardzo
tabliczkazna... 21:02, 24 cze 2014

malkul napisał(a)
ZAglądam bo uwielbiam Twoje podejcie do życia
I poglądać będę
Twoje komentarze są trafne bardzo

)) A zapraszam i dzięki za miłe słowo. Człowiek niby nie jest lasy na pochwały, ale wiesz... Jak już cos miłego usłyszy lub przeczyta to aż gęba sama sie cieszy. Ja u Ciebie byłam już kilka razy niepostrzeżenie - widać, nie miałam nic mądrego do powiedzenia, wiec tylko czytałam Ale wpadnę znowu