Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 15:27, 24 lip 2014

Kondzio napisał(a)
Mi zjadły ślimaki

I Ty im pozwoliłeśśsśs ???.... Nooo fieszzzzz .. Niebieskie granulki Ci podesłać ??
Bea 15:29, 24 lip 2014

Nie nadrobię, ale próchnice widziałam, klona.....

Pozdrawiam
gierczusia 15:39, 24 lip 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Zapraszam do mnie czy takie krawniki moga byc? Mam biale w padajace w lekki roz? Pozdrawiam

Danusiu .. Oczywiście ,że byłam zobaczyć Twoje krwawniki z jeszcze cudowniejszymi liliami

Ale ja nie wiem c Ci odpowiedzieć..jeśli to jest ciepły , zgaszony róż, to chętnie ale jeśli zimny to chyba będę musiała podziękować ..a wtedy przy najbliższej okazji możesz mi skopać galoty ,że tak wymyślam .. Ale fieszzz, musi konweniować

Buziaki i dziękuę
gierczusia 15:43, 24 lip 2014

baraga1904 napisał(a)

...ni mom...gdybym miała to bym na apel odpowiedziała.. ale żurawki jakbyś, kiedyś...to się podzielę...

Aaa... .. To bedem pamiętać .. Dziękuje bardzo za ofertę

Ale mnie nie kuście do " złego " bo zaś cuś ponad plan bedem upychać
gierczusia 15:45, 24 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Czyli czerwień przede wszystkim? No to będę pytać....na razie żółty oblukany, a Ty go nie kcesz....chyba, że zdanie zmienisz

A co myślisz .że byłoby dobrze ??.. Z tym żółtym ??

Bo ja tak oglądam te odmiany i najbardziej kolorystycznie w oko mi wladły : paprika , salmon Beauty , colorado i strawberry seduction...

Konsultancie kolorystyczny .. Wspomóż
gierczusia 15:48, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Miłego wypoczynku Elu

Jeśli udałoby Ci się zidentyfikować nazwę tego grzyba klonu byłabym wdzięczna.

Madzenko .. Już wróciłaś ??.. Wypoczęta pewnie

Niestety nie dam rady tego sprecyzować.. Facet na punkcie sprzedaży kulasa cos tam bamącił i jęzor sobie łamał ale ja nawet nie zapamiętałam ,a on i tak podsumował : że to było jakoś tak .... W każdym razie możesz być spokojna..oni dawali liście do badania laboratoryjnego , bo tez mieli problem.. I Falcon działa
gierczusia 15:56, 24 lip 2014

ewsyg napisał(a)
Elu, pokaż swoje stipy. Napisałam u mnie co zaserwowałam moim.

Proszę Kochana
Byłam dziś u Ciebie o stipie poczytać jak stałam w korku do świateł dzięki za info , u mnie rosną kolo gazonów, wiec wapna im chyba nie braknie

Proszę bardzo , moje stipy razem z lysimachia atropurpurea
JulkAd 16:42, 24 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Gosieńko .. Z tym białawymi problem zdecydowanie najmniejszy .. Ale już te fikuśne , to na łąkach jakoś rosnąć nie kcom

A wcale bym sie nie zdziwiła , gdyby to cirsium było pospolitym u nas chwastem , bo ta można było wiele takich roslin zauważyć..pisałam o tym w wątku Chelsea..pełniki , koniczyny, zwykle trawy.. My ich chyba jeszcze nie nauczyliśmy sie doceniać .. A ja teraz jak gdzieś idę lub jadę to patrze na pobocze co tam ładnego rosnie i wiele fajnych roślin NN wypatrzyłam .. Ale dzięki za ofertę

Buziaki slę na koniec swiata

Ja też tak mam, ostatnio w Karpaczu, po drodze same naparstnice widziałam....ale cudne były i ....tak same z siebie pod lasem rosły w różnych kolorach

Buźka
JulkAd 18:49, 24 lip 2014

gierczusia napisał(a)

A co myślisz .że byłoby dobrze ??.. Z tym żółtym ??

Bo ja tak oglądam te odmiany i najbardziej kolorystycznie w oko mi wladły : paprika , salmon Beauty , colorado i strawberry seduction...

Konsultancie kolorystyczny .. Wspomóż

Po obejrzeniu pięknego zestawienia jeżówek czerwonych i żółtych u Małej Mi z Red Baronem gdzieś tam migoczącym to dlaczego nie?...może w mniejszej ilości zółte niż czerwone ( paprika jest ok, bo wyguglałam)...zawsze jest opcja taka, że jak Ci zółte by nie konweniowały to możesz oddać dalej....ale proponuję poszukać czerwonych, posadzić i wtedy zastanowić się nad zółtymi

buziol

Ja przeca daltonista
JulkAd 20:10, 24 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Ja w zasadzie nie wiem , bo jeszcze z takowym wynalazkiem styczność nie miałam ,a z tego co czytam to chyba dobrze

Bo ja mało sportowa...

Galotki wymiatają to prawda , ale ich cena rownież

No ja rozumiem, że Ty raczej w piłkę nie kopiesz na pobliskim "Orliku", nawet bym Cię o to nie podejrzewała...o kopanie owszem, ale tylko w ogrodzie