Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 16:56, 23 lip 2014

eliza3 napisał(a)
Eluś, pozdrawiam Cię serdecznie i buziaki przesyłam.
Ostatnio troszkę rzadziej bywam, więc wybacz, że nie jestem na bieżąco, ale nie zapominam
Buźka.

Jasne Elusia .. Małe wagary , czy tam duźe wagary..ja to doskonale rozumię .. Grunt ,że o nas pamiętasz , bo to przecież najważniejsze

Buziole
gierczusia 16:59, 23 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
W końcu przywlekłam sie obejrzeć klona... a gratuluję aparatu co robi fajne foty nocą..
Z klona będzie pani zadowolona, ale dobry sekator pod choinkę zamówić... będziesz ciąć. Mocno i co roku...... a resztę to chyba zimą nadrobię Buuuuuuuuuuuuuuuuu

Aniu .. Klon nie zając... Nie martw się .. Zima bedzie długa .. Wszytsko nadrobimy

A aparat..to cały czas ten sam.. Aparato- komórka .. Fantastiko urządzenie ..
Sekator już mam na podorędziu, zobaczymy co bedzie wiosną

Ściskam
gierczusia 17:01, 23 lip 2014

Kasya napisał(a)
przesylka doszla wlasnie, dziekuje !!!
listonosz sobie poradzil z bramą i powiesil torbę na ogrodzeniu

w przesylce 2 hostki ? i adnotacja ze przesylka rozklejona z powodu rozmoknięcia

ide sadzic

To znaczy ,że przed wyschnieciem zabezpieczyłam wystarczająco .. Jakiego Ty masz sprytnego listonosza.. Moj jest mnie lotny, wepchnął mi kiedyś hostę do ... skrzynki na listy !!!... Ten to ma talent

Miłego sadzenia , mam nadzieje ,że dadzą radę
BusyBee 17:12, 23 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Ależ cała przyjemność po mojej stronie Kasiu ..

Im bardziej jesteś " pod wpływem " tym szybciej wątek zakładaj..bo wieszzz , 100 głów to nie jedna..zawsze ktoś coś fajnego podsunie , na co człek sam nie wpadnie....a założenie wątku, to 5 minut .. 5 min które niewątpliwie rozpoczną nowy etap w Twoim życiu ( nie tylko ogrodowym )

Ściskam

Myślę o różance, ale to dopiero jesienią. Na razie nie mam na nią pomysłu.... Będę musiała do niej wykarczować płożący iglaczek- ma jakieś 2,5 x 4 metry Pomoc przy planowaniu się przyda

Pozdrówki!
boguslawa_ma... 17:28, 23 lip 2014

Ale romantycznie wieczorem u ciebie na tarasie
Synuś już wrócił z obozu (cały i zdrowy)?
Pozdrawiam
gierczusia 17:46, 23 lip 2014

Mimo wzbierajacych fal choroby , która u nas zwie się rajzefiber ( po niemiecku nie poradza , wiec jak jest błąd , to proszę łaskawie udać ,że się go nie widzi muszę się z Wami podzielić moim dzisiejszym porannym odkryciem.. Jak Wam wiadomo walczę na froncie " nowa rabata klonowa " co z racji paskudnej gliny i małego kompostownika popchnęło mnie do poszukiwania dobrego podłoża...wiele perturbacji było , coniektórzy byli też " zamieszani " ale jakoś nic nam nie wyszło w tym temacie.. A tu dziś rano , kiedy postanowiłam wpaść ( dosłownie na minutkę czy przypadkiem tych moich ukochanych krwawników nie ma ) do okolicznego ogrodnictwa zauważyłam...cooooo ???? Kompost w workach.. Jakbyście zobaczyli pęd jaki uskuteczniłam do sprzedawczyni , to byście pękli ze śmiechu ... Dorwalam dwa ostatnie worki w łapsko i już nie wypuściłam ...

Melduj zatem Ślązaczkom ,że takowy produkt jest dostępny nie tylko w Warszawie ale i u nas

Buziaki , lecem się pakować
gierczusia 17:55, 23 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Myślę o różance, ale to dopiero jesienią. Na razie nie mam na nią pomysłu.... Będę musiała do niej wykarczować płożący iglaczek- ma jakieś 2,5 x 4 metry Pomoc przy planowaniu się przyda

Pozdrówki!

Nooo to zakładaj ,zakładaj i zrób linka w podpisie ,żeby łatwo było do Ciebie trafić ..jak będzie problem pisz na priv , to pomogę póki jeszcze jestem

Buziam
gierczusia 17:57, 23 lip 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Ale romantycznie wieczorem u ciebie na tarasie
Synuś już wrócił z obozu (cały i zdrowy)?
Pozdrawiam

Dobrze ,że jesteś Bogusiu .. Aa romantycznie , romantycznie .. Tylko gryzą te cholery..i to jakoś romantyzmowi nie sprzyja

Synuś wraca w piątek .. Póki co jest ok .. Dzięki za troskę

Ściskam
boguslawa_ma... 18:00, 23 lip 2014

A gdzie taki kompost dorwałaś?
gierczusia 18:02, 23 lip 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
A gdzie taki kompost dorwałaś?

U nas na Wirku .. Producent : z Rudy Śląskiej .. Ale były dwie ostatnie...