Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 22:22, 13 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Ela już nie będzie krwawnika w okolicy Barona?....no jak jeżówki to przypomnij sobie focię Małej Mi....pierwszy post

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2703

dla mnie to najbardziej do tej trawy czerwone i żółte pasują

Hmmmm .. Mam to zdjęcie skopiowane .. Jest śliczne

Ale przyznam się bez bicia ,że kcialam i krwawnika i jeżowkę .echhhh..ta chęć upychania .. Ale tam jest ponad 80 cm..może się zmieści to i to
gierczusia 22:23, 13 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Wyguglałam Eccentric....do mnie przemawia przy arystokracie

Noo własnie on taki niby czerwony ale lekko malinowy ten baron..ciężko stwierdzić , przynajmniej mnie daltoniście.. Mówisz ,że dobra ??
JulkAd 22:25, 13 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Noo właśnie..Ani nie ma .. A ja nie mam do niej numeru..echhhhh...ale czekaj ja Ci coś z Anglii poszukam..bo tam była taka jedna...

A złotlin....hmmmm..u sąsiada powiadasz .. A jakby Ci się tam przypadkiem randapkiem psiknęło ??:!.. Nie specjalnie.. Bożeszzz broń .. Przypadkiem

Moi sąsiedzi to porządni ludzie, a co najciekawsze to im wszystko jedno co tam rośnie....chwasty też, ale sąsiadka dzielnie działa w ogrodzie...tak myślę, że jak wiosną odbije to ja go szybko ścinać będę....po swojej stronie oczywiście....jutro spróbuję obfocić ten koszmar pomidorowy
Luki 22:27, 13 sie 2014

Czytam, że problem z wyborem jeżówek. Trzeba było wcześniej pisać chociaż na oko wcale tak blisko byś nie miała, ale ok 60km drogi i 60 odmian jeżówek na własne oczy można by zobaczyć
JulkAd 22:28, 13 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Hmmmm .. Mam to zdjęcie skopiowane .. Jest śliczne

Ale przyznam się bez bicia ,że kcialam i krwawnika i jeżowkę .echhhh..ta chęć upychania .. Ale tam jest ponad 80 cm..może się zmieści to i to

No to będzie ok...i nawet wysokość jeżówki jest ok, bo Baron wysoki nie jest, a ona do 60 cm rośnie czytałam..., ale coś lekko żółtego dla rozjaśnienia nie chcesz dać?....

edit: i jeszcze to 6 post pierwsze zdjęcie...te czerwone

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4617-ogrod-cioci-czyli-ciociogrod?page=167
gierczusia 22:44, 13 sie 2014

Luki napisał(a)
Czytam, że problem z wyborem jeżówek. Trzeba było wcześniej pisać chociaż na oko wcale tak blisko byś nie miała, ale ok 60km drogi i 60 odmian jeżówek na własne oczy można by zobaczyć

Hmmm 60 km z jednej strony dużo a z drugiej mało .. Masz na myśli bylinowy ??

A czemuż to jest juz zbyt póżno ??
gierczusia 22:47, 13 sie 2014

JulkAd napisał(a)

No to będzie ok...i nawet wysokość jeżówki jest ok, bo Baron wysoki nie jest, a ona do 60 cm rośnie czytałam..., ale coś lekko żółtego dla rozjaśnienia nie chcesz dać?....

edit: i jeszcze to 6 post pierwsze zdjęcie...te czerwone

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4617-ogrod-cioci-czyli-ciociogrod?page=167

Juszzz nie mieszaj ....

Może czerwona jeżówka a żółty krwawnik albo na obrót ??

A na koszmar pomidorowy jutro chętnie poczekam .. Bo jak sąsiadka porządna to aze wstyd jej randapkiem rąbnąc .. Noo nie wypada , nie wypada
gierczusia 22:50, 13 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Zielony dach cudowny a na te 200 w nowym wątku łany wrotyczu Ci śle jak Ci zabraknie ziela to mogę wysłać hihihi buźka

Niech Pan Bóczek broni wysyłać

Piękne zdjęcie Gośku ... Mimo zapachu tego paskudztwa które zdjęcie przedstawia .. Cudownie ujęłaś tą łąkę wrotyczową aż mi się Angliaprzypomniała i te ich naturalistyczne ogrody.. Achhhh

I cieszę się ,że się dach podoba .. Nie widziałaś go wcześniej ??

Buziole
JulkAd 22:51, 13 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Juszzz nie mieszaj ....

Może czerwona jeżówka a żółty krwawnik albo na obrót ??

A na koszmar pomidorowy jutro chętnie poczekam .. Bo jak sąsiadka porządna to aze wstyd jej randapkiem rąbnąc .. Noo nie wypada , nie wypada

Daj czerwony krwawnik bo jest piękny, daj czerwone jeżówki 2, albo 3, bo są śliczne i tylko dodaj jedną żółtą jeżówkę i będzie oki...ile masz dokładnie miejsca, bo fiesz zdjęcia kłamią (wiem to po Kasinym ogrodzie),
gierczusia 22:55, 13 sie 2014

Julciu ...Za smaczne gratulacje z okazji dwusetki dziękuję .. Ślinianki mi oszlały

Ulka.. Mnie też szkoda ,że nie możesz.. Ale ten termin taki feralny wybrałam, no już trudno...kiedy indziej sobie odbijemy

Agusia z jurajskiego.. Bardzo się cieszę ,ze sie podoba

Ewka z piaskowni.. Ewciu..śliczna ta catarina.. Zaraz z rana chyba polecę ze zdjęciem przyłożyć do red barona .. Dziękuję bardzo za wszytsko