Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

boguslawa_ma... 21:14, 13 sie 2014

Dlaczego ja tego dachu nie widziałam jak byłam u ciebie?
gierczusia 21:43, 13 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Dwuseta??? Gratki siem należom I kfffiatuch
Znalazłam wrotycz u mnie na polu, suszę na razie. Od wszelkiej wypadkowości...gdyby co, po przepis się zgłoszę

Buziol

Ale pięknisię mi wkleiłaś ..to pewnie po to ,żebym nerwa na ta moja giardinę nie dostała i jej nie wyciepała , tylko żyła nadzieją ,że jednak bedzie piękna

Ja zrobiłam preparat i będe jutro lać , bo teraz mi leje z nieba , to juz wrotyczu opuchlaczkom nie dołożę

Ale nie wpadłam na pomysł ususzenia..hmmm..dobra myśl ,zawsze bedzie na przyszły rok ,zańim sie świeży pojawi

Buziaki
JulkAd 21:46, 13 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Ale pięknisię mi wkleiłaś ..to pewnie po to ,żebym nerwa na ta moja giardinę nie dostała i jej nie wyciepała , tylko żyła nadzieją ,że jednak bedzie piękna

Buziaki

O fidzisz, już wiem o co siem miałam spytać..Twoja Giardina jak rośnie?, bo ona chyba pnąca?...chodzi mi o słonko i czy szybko się rozrasta?...i masz zdjęcia porównawcze od zakupu do teraz?...ufff sorki za worek pytań
gierczusia 21:56, 13 sie 2014

JulkAd napisał(a)

O fidzisz, już wiem o co siem miałam spytać..Twoja Giardina jak rośnie?, bo ona chyba pnąca?...chodzi mi o słonko i czy szybko się rozrasta?...i masz zdjęcia porównawcze od zakupu do teraz?...ufff sorki za worek pytań

Spoko Julcia .. Śmieję się ,że we własnym wątku nie wyrabiam ..ale jak się dzisiaj chciałam towarzysko angażować nie bacząc na to ,że to pełna setka to teraz mam

Uwielbiam to

Giardina..echhhh...

No niby pnącą ,ale łodygi to ma takie twardziele ,że stoją ,że hoho..tylko je przywiązuję do kratki coby była bardziej plaskata i bardzie przylegała do ściany , choć tu o przyleganiu bardzo trudno mówić...

Urosła o jakieś 80 cm ale trzeba pamietać ,że rosnie w donicy..

Aaa...problem z kwiatami miałam taki jak Ty teraz z hortką..takie brązowe przebarwienia..myslałam ,że to grzyb..ale teraz są mniejsze upały i mniejsza patelnia i teraz mi wyszła jedna roża jeszcze i jest bez zarzutu ..wiec może ona ma zbyt wielkie słońce , bo nie ma cienia ańi troszkę przez cały dzień mega słońce

.. Mam nadzieje ,że nic nie pominęłam .. Tak serio..na cycki mnie narazie nie położyła
gierczusia 22:08, 13 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
U ciebie wolę słowo pisane.. ale z braku czasu.... tym razem tylko fotki.. czyli wychudzone egipskie zwierzaki.. i wypasione kanciki wychudzonymi narzędziami.. i wypasiony zielony ...tzn kolorowy dach obejrzałam...
Ja gnojówką z wrotyczu lałam..a potem 2 dorosłe znalazłam...żywe.... pojechałam calypso.. ale jakby co poproszę o przepis na wywar...

Pytasz o jeżówki.. gdzieś już pisałam jakie tam mam... a mam ich tam dużo.. główne to Picollino, Merinque, Hot Papaya, Secret Glow i Pink Poodle oraz moje siewki różowe Reszta mało widoczna..

Anek .. Widze ,że ostatnio mega zabiegana jesteś...

Nie martw się..zima poczytamy

Gnojówki z wrotyczu popełnić nie mogłam , bo by mnie chyba sąsiedzi na taczkach wywieżli..wiec wzięłam 0,8 kg zielska zalałam woda 10 l leżało 12 godz a potem gotowałam 20 min..powinno się laći spryskiwać w rozcieńczeniu 1:5

Jeszcze nie podlałam bo u mnie leje..deszcz a nie wywar z wrotyczu

Dzięki za info o jeżówkach..szukam czegoś do klona i red barona..ale mi sie rymnęło ... Wychodzi mi póki co ,że najlepiej bedą pasować albo catarina , albo piccolino, albo southern belle,albo eccentric...

Żal mi bardzo ,że nie ma u mnie sklepu gdzie by były wszytskie do obejrzenia..bo to sa takie niuanse kolorystyczne a ja w kolorach słaba jestem , chyba mom cuś z daltonisty

może coś podpowiesz albo ktoś inny podpowie
JulkAd 22:12, 13 sie 2014

gierczusia napisał(a)

....
.. Mam nadzieje ,że nic nie pominęłam .. Tak serio..na cycki mnie narazie nie położyła

Nie pominęłaś nic, a nic....no i kciałam ją posadzić tam gdzie teraz pomidory rosną(myślę, że dałaby tam radę, urzekła mnie na fotkach u Ani różanej, ale Ani teraz nie ma).....
... i mam dylemat, bo to miała być rabata blady róż + bordo, a tutaj zza płota spoziera na mnie złotlin japoński od sąsiadów....u mnie słońce to do mnie zagląda...i co mam zrobić?....druga żółta rabata odpada....jak wyciepać gada?, kiedy u sąsiada rośnie
gierczusia 22:15, 13 sie 2014

stychaz napisał(a)
Witaj Eluś po wojażach
Nie wiedziałam, że masz zielony dach !!!
Żyjesz po tym gotowaniu ????
Pamiętam ten wstrętny smród z dzieciństwa, babcia parzyła mi taką herbatkę odrobaczającą - bleeee. Niemniej jednak skuteczna była.

Cześć Justynko odpoczęłam ciutek
Noo widzisz .... I zielony dach mam na tym moim skrawku .. Na drewutni super się prezentuje . Zrobiony własnoręcznie żadna wielka filozofia polecam gorąco , fajna ozdoba

To Ty Bidulo wrotycz pić musiałaś ????... Łooo mattttko , trzepie mnie na sama myśl...... Chyba tylko z klamerką na nosie , co ????

Powinnaś dostać medal za odwagę .. Serio
JulkAd 22:18, 13 sie 2014

Ela już nie będzie krwawnika w okolicy Barona?....no jak jeżówki to przypomnij sobie focię Małej Mi....pierwszy post

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2703

dla mnie to najbardziej do tej trawy czerwone i żółte pasują
gierczusia 22:19, 13 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Nie pominęłaś nic, a nic....no i kciałam ją posadzić tam gdzie teraz pomidory rosną(myślę, że dałaby tam radę, urzekła mnie na fotkach u Ani różanej, ale Ani teraz nie ma).....
... i mam dylemat, bo to miała być rabata blady róż + bordo, a tutaj zza płota spoziera na mnie złotlin japoński od sąsiadów....u mnie słońce to do mnie zagląda...i co mam zrobić?....druga żółta rabata odpada....jak wyciepać gada?, kiedy u sąsiada rośnie

Noo właśnie..Ani nie ma .. A ja nie mam do niej numeru..echhhhh...ale czekaj ja Ci coś z Anglii poszukam..bo tam była taka jedna...

A złotlin....hmmmm..u sąsiada powiadasz .. A jakby Ci się tam przypadkiem randapkiem psiknęło ??:!.. Nie specjalnie.. Bożeszzz broń .. Przypadkiem
JulkAd 22:22, 13 sie 2014

Wyguglałam Eccentric....do mnie przemawia przy arystokracie