Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 22:35, 29 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Myślę ze to jeden z lepszych ale ukatrupic tez go można.

Ja się będe starać ,żeby nie .... Doczytałam u Czekajskiego ,że można pośrodku dać ziemię spod dębów..kwaśna jest podobno dostatecznie .. Tak wiec zanim kupię , to jeszcze do lasu z lopatką polecem

Niestety moj cunninghams w tym roku ma przepiękne przyrosty ale nie zawiązał ani jednego pąka kwiatowego a ja nie wiem czemu
BusyBee 15:00, 30 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Ja się będe starać ,żeby nie .... Doczytałam u Czekajskiego ,że można pośrodku dać ziemię spod dębów..kwaśna jest podobno dostatecznie .. Tak wiec zanim kupię , to jeszcze do lasu z lopatką polecem

Niestety moj cunninghams w tym roku ma przepiękne przyrosty ale nie zawiązał ani jednego pąka kwiatowego a ja nie wiem czemu

Mam takie 2- 1 w półcieniu i 1 bardziej na słońcu. Temu w półcieniu chyba tam lepiej, bo teraz powtarza kwitnienie, mając 4 kwiaty Podlewam magiczną siłą do rodków.

U mnie rośnie kilka rodków- wszystkie z tamtego sezonu, ale cunnighams uwielbiam za ich piękne zdrowe liście pozostałe moje kupione w chwili słabości, w dodatku w erze pre- O. szału nie robią...

Poczytuję Wasze przemyślenia- baaardzo cenne
ewakatowice 15:15, 30 sie 2014

pozdrowienia za miedzę
gierczusia 10:14, 31 sie 2014

Zapobieganie sklerozie ..

Fantastyczne nawozy..

https://grower.com.pl/index.php?cat_id=228&page=0&view=0&sort=

Enya73 10:22, 31 sie 2014

Cześć kochana, Ty to jesteś prawdziwa mistrzyni upychania . Figą przebiłaś wszystkich.

Buziole
JulkAd 10:26, 31 sie 2014

gierczusia napisał(a)
Zapobieganie sklerozie ..

Fantastyczne nawozy..

https://grower.com.pl/index.php?cat_id=228&page=0&view=0&sort=

A skuteczne?

Miłej niedzieli
gierczusia 10:28, 31 sie 2014

Enya73 napisał(a)
Cześć kochana, Ty to jesteś prawdziwa mistrzyni upychania . Figą przebiłaś wszystkich.

Buziole

Anitko ... To ta figa w tym bezzimowym roku przebiła wszytsko.. Patrzę na nią z lekkim przerażeniem... mam tylko nadzieję ,że podczas zimy o normalnej w naszych warunkach temperaturze figa wróci do normalnych, akceptowalnych rozmiarów jeśli nie..będe musiała ją ciąć

Buziole
gierczusia 10:29, 31 sie 2014

JulkAd napisał(a)

A skuteczne?

Miłej niedzieli

Wczoraj pól ranka spędziłam z hodowcą rododendronów.. Pranie mózgu mi zrobił niezłe .. W kwestii nawozów..myślę teraz o tym intensywnie ...
Buziole
gierczusia 10:50, 31 sie 2014

Napiszę Wam co ja ostanio wyprawiam . Jak kto się kce pośmiać to się nie zawiedzie

W piątek wróciłam z pracy mega zmęczona..6 bitych godzin siedzenia z bardzo dużym skupieniem ,żeby na przykład nie promować kogoś kto promowany byc nie może bo miał już promocję warunkową..i takie tam.....a więc wracam..wypluta jak stary cukierek..wchodzę do domu , rzucam te setki toreb bo jeszcze zakupy....przebieram się do domowych ciuchów i rzucam się w wir roboty...... Tak mija piątek...w sobotę wstaję wcześnie rano..pomyślałam ,se pojadę na giełdę w Tychach... Odrobinkę przyjemnosci dla umęczonej baby ..Już mam wychodzić..torebka w dłoń..iiiiiiiii......Bózeszzz.gdzie sa moje kluczyki ?????? Nie ma ...( a dzień wcześńiej normalnie przyjechałam , auto zamknęłam , garaż zamknięty..) zaczynam szukać..włącznie z reklamówkami w śmietniku ,.. no bo mogłam wrzucić klucz do reklamówki a ją do śmieci...nie ma.... W końcu budzą eMusia z głupim wyrazem twarzy i proszę go o kluczyk zapasowe..wstał dał mi a ja wreszcie pojechałam... ..Pobiegałam po tej giełdzie , kupiłam zupełnie inne rzeczy niż planowałam bo tego co miałam kupić akurat nie było..i jak juz po prawie 3 godzinach biegania wracam upocona i szczęśliwa do samochodu rzekami tak długimi ,ze bez schylania mogłabym sie po kostkach drapać ..... Od tych toreb ..wiecie ..wsiadam..wyciągam kluczyk..wkładam do stacyjki..nie umię wrzucic biegu....i patrze...blokada....sama ją zreszta wrzuciłam....,.a w ręce...jeden kluczyk..bo w zapasowym zestawie nie ma dołączonego klucza do blokady
Noo i co ???.. Zaś dzwonię do eMusia .. Kochany...przyjedż do Tychów..przywież mi kluczyk z blokady ......aaaaaaa...

Ps 1 odległośc Tychy - Ruda ......2 razy 30 km
Ps2 eMuś był jeszcze w dezabilu , mówi ..idż se jeszcze połazić , bo muszem się doprowadzić do stanu używalności
Ps3 Kluczyki były w szkatułce razem z biżuteria i zegarkiem

Ściskam Was
Juzia 10:53, 31 sie 2014

Weź Ty se odpocznij