Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Juzia 10:16, 29 sie 2014

Hahaha...frywolna Zuza

Reszty nawet nie czytałam...bo nie dam rady...za dużo piszecie
ewsyg 16:32, 29 sie 2014

Elu, wkleję u Ciebie jeżówki, jak chcesz to potem usunę zdjęcia.

Ta jeżówka u mnie to nie szampan bezalkoholowy dla dzieci Piccolino tylko Catharina. Ponieważ pomyślnie przeszła test to dokupiłam kilka sadzonek. Mogę ją polecić. Piękny bordowo-buraczkowy kolor, sztywne, niepokładające się pędy i na zimę pozostawione kwiatostanowe jeżyki będą ładnie wyglądać.

Jeżeli wciąż szukasz jeżówki dla barona to może jeżówka Caribbean Green

Kolorystycznie chyba zbliżona do barona. Podobne cechy jak Catharina

gierczusia 18:29, 29 sie 2014

ewsyg napisał(a)
Elu, wkleję u Ciebie jeżówki, jak chcesz to potem usunę zdjęcia.

Ta jeżówka u mnie to nie szampan bezalkoholowy dla dzieci Piccolino tylko Catharina. Ponieważ pomyślnie przeszła test to dokupiłam kilka sadzonek. Mogę ją polecić. Piękny bordowo-buraczkowy kolor, sztywne, niepokładające się pędy i na zimę pozostawione kwiatostanowe jeżyki będą ładnie wyglądać.

Ewciu ... Bardzo proszę nie usuwać ...

Red baron już obsadzony cinnamon cupcake i jarzmianką..wydaje mi się ,ze jest okej ..ale tak naprawdę to wylezie w praniu bo jeżowki musza wyrosnąć do swoich rozmiarów w glebie a nie doniczce ,no i jarzmianka też..w każdym razie cynamon się nie pokłada ..sztywniak ,że hoho

Natomiast pytałam czy to piccolino , bo mam jeszcze rabatę tuż przy tarasie i mam tam carexa bronze form ,a on mi tam za diobła nie pasuje .. Jest tam posadzony pieris białoobrzeżony a on ma takie sliczne różowe przyrosty.. Wieszzzz napewno c. wydawało mi się ,że ta jeżówka bardzo by kolorystycznie pasowała..tylko muszę sprawdzić jaka ona wysoka , bo do pierisa malutką potrzebuje

Tak wiec jak zwykle bardzo Ci dziękuję

Ściskam
gierczusia 18:32, 29 sie 2014

Juzia_G napisał(a)
Hahaha...frywolna Zuza

Reszty nawet nie czytałam...bo nie dam rady...za dużo piszecie

.. Haha..frywolna Zuza .. Muszę z nią chyba przeprowadzić rozmowę pedagogizującą . Chociaż z drugiej strony jeśli ilość jaszczurek jest odwrotnie proporcjonalna do ilości opuchlaków , to niech się rozmnażają na zdrowie

My dużo nie piszem , bo my grzeczni ale som tacy co to na wagarach byli.

Ściskam gorąco
gierczusia 18:35, 29 sie 2014

Kindzia napisał(a)

Nie mam pytań

Jakaś ta Twoja Zuza podejrzanie gruba znowu...jakieś tabletki jej musisz chyba, bo jakaś frywolna się zrobiła

Zielonej nie przywiozę do Gliwic...i tak za krótko będą, nie nagadamy się

Kasioooo .. Ty lepiej rezerwację zrób na małe jaszczurki i mi tu już nie zagaduj... Zuzie życz , bo im wiecej gęb do wykarmienia tym mniejsza ilośc opuchlaków

Szkoda ,że nie dasz rady sio tych Gliwic , ale Goście są najważniejsi i jestem tego samego zdania .. Tym bardziej ,że taki kawał drogi przybędą

Ściskam
Urszulla 19:09, 29 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Uleńko .. Ty mnie Kochana nie kuś

ha,ha co to za kuszenie jak chcesz skromnie możesz małą sadzonkę posadzić między czymś żeby nie było widać a wiosną nagle oznajmisz że jakaś sadzonka ze szkółki się zaplątała sama

ale trawki przy samym tarasie to miodzio i szum i kolor i na słońcu lubią być.....to jest dopiero kuszenie!!!!
GosiaJoanna 19:17, 29 sie 2014

Zerknij do mnie Elus i doradź zaganianej Matce Polce
gierczusia 19:36, 29 sie 2014

Urszulla napisał(a)

ha,ha co to za kuszenie jak chcesz skromnie możesz małą sadzonkę posadzić między czymś żeby nie było widać a wiosną nagle oznajmisz że jakaś sadzonka ze szkółki się zaplątała sama

ale trawki przy samym tarasie to miodzio i szum i kolor i na słońcu lubią być.....to jest dopiero kuszenie!!!!

siem zaplątała saaaamaaaaa ....... Aaaaaa....taaaakie buty

Ekran cały mom opluty ;!

Przy tarasiku rozplencę mam , potfffora , musze myślec ja ja podzielić .. Ale masz rację , wygląda niesłychanie efektownie
gierczusia 19:37, 29 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Zerknij do mnie Elus i doradź zaganianej Matce Polce

Zaraz kuknę , choć ze mnie taki doradca jak z koziej dooopy siodło
gierczusia 19:41, 29 sie 2014

Szukam rodka do skończenia rabaty..takiego żeby :

Był gęsty , zwarty
Nie tracił liści z dołu
Miał ładne, ciemne ,duże liście
I nie kwitł na fioletowo, najlepiej czerwień ,ale to to jest do negocjacji
Żeby tworzył śliczna kulkę

Lista życzeń zakończona

Napewno takie wymagania spełnia cunninghams , ale chciałabym innego ..może ktoś ma takiego " wariata "