Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 19:05, 28 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Mój też kwitnie i też pryskany, ale jednak te liście to fuj muszę uważać, żeby na kompost nie trafiły, bo jakieś choróbsko w nich na pewno.....

A udało Ci się tak opryskać ,żeby deszcz tego nie zmył ??? Bo mnie nie..... Koniecznie trzeba dopilnować by te skupiska choroby ,czyli liście ,do kompostu nie trafiły bo inaczej to bedzie wylęgarnia paskudztwa
gierczusia 19:06, 28 sie 2014

bleebla napisał(a)
Macham

Odmachuję .,,,

Bożeszzz, co to za słowo
ściskam
gierczusia 19:14, 28 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)
A dlaczego musza być dwa rozchodniki ja mam jeden ;/...a w ogrodzie byłam i porządki porobiłam będę cos dosadzać ale nadal nie wiem co, musze tylko te dalie i aksamitki usunać ( taki podarek od sąsiadki mus było wsadzić hehehe)

Zawsze mnię wszyscy strofowali ,że się nie kupuje jednego tylko najlepiej 3d.. Bo sadzenie w grupach , bo nieparzysta ilość lepiej wygląda..itepe .. Ale ja to mikro - zmodyfikowałam i kupuję 2

Planu jeszcze na sadzenie nie masz ??.. Noo jak to możliwe ???..
A co do dalii to ostanio widziałam piękne zestawienie dalii z budleją .. Mniam

Z figi niestety nic nie bedzie .. W kwestii owoców oczywiście .. Bo drugiej figi już serio nie upchnę

Buziole śle na koniec swiata gorące
gierczusia 19:21, 28 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Kot weteran jak najbardziej...dlatego postanowili ograniczyć jego zapędy...choć na niewiele się to zdało

Podziękowania owszem fantastyczne, byle nie za często..czas do pracy przecież

Danici wolno rosną?...hm, u moich sąsiadów...tych właśnie od kota mają jakieś 70 cm średnicy, tak mają już od 6 lat na pewno...no a rosną jakieś 11 lat, no może to i długo
Fotek z prac stolarskich nie będzie, bo co tu pokazywać?...regał w składziku ogrodowym?...dla mnie ważne, że się mieszczę z jakimiś drobiazgami, bo składzik taki metr na metr,a wysoki na 3 metry.

Buziam wieczorowo i słonka na jutro życzę...u nas ciepluchno i słonkowato było dzisiaj

70 cm średnicyyyyy ???..
Łoo matko , będe musiał być moooocno przycinane u mnie , bo aże tyle nie przewidziałam .. Na serio aż tyle ??? Zaraz zemby wybijemy temu , kto gadał ,że wolno rosną

A dalczegóż to regału nie pokazywać , regał w skladziku ważna rzecz , a to co można tam upchnąc .. Bezcenne

U nas słonecznie..nawet dziś w koszulce na ramiączkach biegałam .. Po ogrodzie ma sie rozumieć

Buziole .. I siły na ten rozpoczynający się rok szkolny
Ps.variegatusa to ja z kolei nie mam .. Ale kto wieeee ..
Urszulla 20:05, 28 sie 2014

Variegatusa możesz mieć ode mnie za rok, niech więc się mi rozrastają
gierczusia 20:40, 28 sie 2014

Urszulla napisał(a)
Variegatusa możesz mieć ode mnie za rok, niech więc się mi rozrastają

Uleńko .. Ty mnie Kochana nie kuś
Bogdzia 20:46, 28 sie 2014

Faktycznie ładna ta figa , szkoda ze nie bedzie miec owoców.Pozdrówka.
gierczusia 20:55, 28 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Faktycznie ładna ta figa , szkoda ze nie bedzie miec owoców.Pozdrówka.

Serio ładna .. Tylko zawsze mi jej żal , bo ona zaraz pada od pierwszego przymrozka ... No ia tam za figami nie przepadam , ale eMuś owszem .. Trudno kupiem mu w sklepie

Pozdrowionka Bogdziu
Bogdzia 20:57, 28 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Serio ładna .. Tylko zawsze mi jej żal , bo ona zaraz pada od pierwszego przymrozka ... No ia tam za figami nie przepadam , ale eMuś owszem .. Trudno kupiem mu w sklepie

Pozdrowionka Bogdziu

Kup niech mu się zdaje ze to z ogródka.
gierczusia 21:06, 28 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Kup niech mu się zdaje ze to z ogródka.

aż tak to on by się w konia zrobić nie dał to jest całkiem zaangażowany ogrodnik , u mnie nie przechodzą numery typu :ta roślina kochanie ??? Ona nie jest nowa , ona już tu rośnie od 2 lat albo wyciepanie czegoś po tajniaku