Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 21:14, 28 sie 2014

U Ulki widziałam pięknego red barona , wiec postanowiłam pochwalić się też moim

Uwielbiam ten kolor szczególnie pod światło

Obok rośnie nachyłek

I takiego gościa dziś miałam , jaszczura miała na niego apetyt , ale skakał szybciej niż ona biegała a ja patrzałam na nich i miałam niezły ubaw

Miłego wieczoru życzę

BusyBee 21:23, 28 sie 2014

Czy ta jaszczura często Cię odwiedza???
gierczusia 21:28, 28 sie 2014

BusyBee napisał(a)
Czy ta jaszczura często Cię odwiedza???

Kochana .. Ona mnie nie odwiedza .. Ona u mnie mieszka .. Więc jest jak domowńik , raczej krnąbrny .. Czasem nie pokazuje się przez tydzień bo gdziesik baluje a potem siedzi mi przy laciu i towarzyszy przy porannym piciu herbatki

BusyBee 21:46, 28 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Kochana .. Ona mnie nie odwiedza .. Ona u mnie mieszka .. Więc jest jak domowńik , raczej krnąbrny .. Czasem nie pokazuje się przez tydzień bo gdziesik baluje a potem siedzi mi przy laciu i towarzyszy przy porannym piciu herbatki

To niesamowite co piszesz co z nim zrobisz zimą? Zamieszka z Wami?? Przecież nie porzucisz jaszczura jak zima za pasem...? taki jest wierny przecież, to nic, że czasem na gigancie......
JulkAd 21:49, 28 sie 2014

Czym Kochana tego arystokratę karmisz, że on taki fujjjjjjj jest? u mnie "szału nie ma d...y nie urywa" niestety, ale dopiero rok u mnie rośnie...czy on sucho czy mokro lubi, nawet nie guglałam

Buziam
gierczusia 22:07, 28 sie 2014

BusyBee napisał(a)

To niesamowite co piszesz co z nim zrobisz zimą? Zamieszka z Wami?? Przecież nie porzucisz jaszczura jak zima za pasem...? taki jest wierny przecież, to nic, że czasem na gigancie......

Kasiu .. Cała wielopokoleniowa rodzinka jaszczurek mieszka w naszej drewutni już jakieś 2 lata..zimą zapadają w sen zimowy zakopane w podziemnej norce ,a wiosną znów się budzą i wtedy są kolejne pokolenia .. Małe , czarne prawie i spieprzające z prędkością światła .. Potem ,z biegiem czasu jak dorastają oswajają się wiec nic się nie martw , zimą nic im się nie stanie .. Mamy to przećwiczone

Buziole
BusyBee 22:11, 28 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Kasiu .. Cała wielopokoleniowa rodzinka jaszczurek mieszka w naszej drewutni już jakieś 2 lata..zimą zapadają w sen zimowy zakopane w podziemnej norce ,a wiosną znów się budzą i wtedy są kolejne pokolenia .. Małe , czarne prawie i spieprzające z prędkością światła .. Potem ,z biegiem czasu jak dorastają oswajają się wiec nic się nie martw , zimą nic im się nie stanie .. Mamy to przećwiczone

Buziole

No to macie atrakcji pozdrówki
gierczusia 22:12, 28 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Czym Kochana tego arystokratę karmisz, że on taki fujjjjjjj jest? u mnie "szału nie ma d...y nie urywa" niestety, ale dopiero rok u mnie rośnie...czy on sucho czy mokro lubi, nawet nie guglałam

Buziam

Julka .. Naprawdę niczym go nie karmię..niczym ...zupełnie......z tym ,że on był jeszcze tego lata na rabacie gdzie słońce docierało dopiero po południu ( mieszkał tam 3 lata i tak jak Ty piszesz o Twoim to nasz tez wtedy nam doooopy nie urywał ) ..
Teraz po przesadzeniu rosnie w pełnym słońcu , nawadnianie ma ..posadzony do porządnej gleby z domieszka kompostu..i ott cały sekret

Naprawdę przyrasta całkiem fajnie .. Noo i się porządnie wybarwił
gierczusia 22:17, 28 sie 2014

BusyBee napisał(a)

No to macie atrakcji pozdrówki

Mamy , mamy .. Ostatnio jak Dziewczyny były to Zuza ( tak je wszystkie nazywam , bo nie wszystkie odróżniam ,a już płci to wcale ,ale Zuza to najczęściej ta na zdjęciu z nowym ogonem ) wlazła na donice i zerkała na gości .. Donica stoi jakieś 70 cm od najbliższego krzesła ..dobrze ,że Ogrodomaniaczki nie strachliwe .. A Zuza skapitulowała , kiedy Anka chciała zrobić jej zdjecie portretowe .. Uciekła , pewnie była bez makijażu i fryzury

Ściskam
Kindzia 09:10, 29 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Mamy , mamy .. Ostatnio jak Dziewczyny były to Zuza ( tak je wszystkie nazywam , bo nie wszystkie odróżniam ,a już płci to wcale ,ale Zuza to najczęściej ta na zdjęciu z nowym ogonem ) wlazła na donice i zerkała na gości .. Donica stoi jakieś 70 cm od najbliższego krzesła ..dobrze ,że Ogrodomaniaczki nie strachliwe .. A Zuza skapitulowała , kiedy Anka chciała zrobić jej zdjecie portretowe .. Uciekła , pewnie była bez makijażu i fryzury

Ściskam

Nie mam pytań

Jakaś ta Twoja Zuza podejrzanie gruba znowu...jakieś tabletki jej musisz chyba, bo jakaś frywolna się zrobiła

Zielonej nie przywiozę do Gliwic...i tak za krótko będą, nie nagadamy się