Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 18:37, 11 lis 2014

Urszulla napisał(a)
Elu macham do Ciebie i Twoich kolorów ogrodowych

Ulkaaaa .. Jak Cię dawno nie było ..też masz młyn ??? Bo u nas ..nieustający stęskniłam się już za Wami..trza pomyśleć o jakimś spotkaniu .. Buziaki
gierczusia 18:39, 11 lis 2014

Sebek napisał(a)
Wybarwienia jesienne cudne - ale musisz mieć świetny widok z okna na te kolory!

Sebuś .. To są akurat zalety małego ogrodu.. Że masz wszyściuteńko z okna jak na dłoni ... Ale z drugiej strony jak już wszytsko jest łyse to nie ma na czym oka zawiesić
gierczusia 18:41, 11 lis 2014

Kindzia napisał(a)
Wreszcie kolorku berberysów się doczekałyśmy...jeszcze to nie to co w zeszłym roku, ale zawsze...

Słonecznie macham

Kasiu .. W tym roku to lepszejszych kolorów chyba nie ma się co spodziewać , bo berberysy zaczynają już łysieć..ale za to pogoda cudnista.. Połowa listopada a ja śniadanie na tarasie w pidżamie .. Rozpusta jak sie patrzy .. Ściskam mocno
gierczusia 18:44, 11 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Elu, przyszła dziś do mnie książka. Też nowiutka
Na której stronie dziś czytamy, pani profesor?

Ale fajnie ,źe i Tobie udało złapać ładny egzemplarz.. Cieszy oko , prawda ??.. Czytam od końca .. Zaczęłam od porad na opuchlaki i najładniejszych rodków .. Robię notatki , babette mnie urzekł ... I wciąż przy tym oknie..z myślami..gdzie by tu wcisnąć ??.. A Ty Ewciu od czego zaczynasz ?
gierczusia 18:47, 11 lis 2014

AlKa napisał(a)
Pięknie, a mój wiciokrzew, a właściwie 2 złapały jakiegoś dziada, opryski nie pomogły i łysy jest.

Mój wiciokrzew też mi w tym roku coś chorował.. Miał takie brzydkie brązowe plamy na liściach.. Podlewałam do previcurem a potem bioseptem i mu przeszło.. Może Twój po zimie też się opamięta i tego serdecznie życzę

Buziole
gierczusia 18:49, 11 lis 2014

Kindzia napisał(a)
A co Ty swojemu Crimsonkowi zrobiłaś, że taki piękny????????? Mój bez liści dawno...

Kasiu .. Nooo nic mu nie robiem .. Po tym jednym oprysku Topsinem co Ci mówiłam jak byłaś u mnie nic więcej mu nie aplikowalam . Może akurat miejsce mu podpasowało.. U mnie wilgotno i ranowielkie mgły zwykle ..od lasu..może on to lubi

Buziole
gierczusia 18:50, 11 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ah ten piekny klon, marzy mi się taka barwa w ogrodzie

Madzenko .. Twój ogród jest idealny ..jeszcze w tej idelaności klona bordowego Ci trza ??? Wierzyć mi się nie chce

Ściskam
gierczusia 18:55, 11 lis 2014

eda napisał(a)

Na szczęście nornic u mnie też niet i kretów i boję się bo znalazłam trochę larw jak przesadzałam róże u mnie kamieniście i ceglaście w ziemi chemi prawie nie używam mam nadzieje że na wiosnę będzie jeszcze wszystko rosło tylko jak nie będzie zimy to to paskuctwo wyjdzie i nas zje mam nadzieje że nie buziaki i miłej soboto niedzielki życzę

Widzę Edziu ,że obie popełniłyśmy ten sam błąd i nie oczyściłyśmy dostatecznie terenu po budowie..wydawało mi się wtedy takie nieistotne..a teraz..chyba jest już zbyt póżno .. Na ostrą zimę co nam robale wytłucze to chyba nie ma liczyć , choć byłoby miło..muszę jeszcze chyba rąbnąć na opuchlaki , bo boję sie ,we mi wszytsko zeżrą ,a moja broń antyopuchlakowa biologiczna poszła już spać przed zimą

A ja nie wiem czy lepiej mieć opuchlaczki czy Kreta .. I chyba nie chcę się dowiadywać

Buziole , melduje ,że odpoczęłam.. Mam nadzieje ,że Ty teź
gierczusia 18:58, 11 lis 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Cześć Elu,jestem po małej przerwie
Widzę,że dorwałaś wreszcie klonika,pięknie się prezentuje
Buziam

Gabrysiu .. Na wagarach byłaś ??.. Noo fieszzzz

A tak na poważnie .. Klon rośnie i ma się dobrze , nawet problemu z grzybem zbytnio nie miałam. W zasadzie po chwili refleksji muszę przyznać ,źe oprócz tulipanowca jest to drzewo z którym nie mam wiekszego problemu.. Buk , wiąz i brzoza Youngii wiecznie kapryszą ...

Odbuziowuję
lojalna_ 19:00, 11 lis 2014

Miło oko zawiesic piekne kolory....

Moj red baron dawno wybladł nie wiem dlaczego szkoda ....