Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 12:08, 08 lis 2014

Juzia_G napisał(a)

To ja sobie mogę szejka z pędraczków zrobić. Prawie jak waniliowy

Matuluuuu..Juzinko ... To tak brzmi jakbyś już próbowała .... No i gdzież tam Toboe do piekiełka ???... Chyba ,że kcesz tam iść żeby mnie towarzystwa dotrzymać ..w takim razie nie będę sie zbytnio przeciwstawiać .. Bo uważam źe dobre towarzystwo to przynajmniej połowa sukcesu .. Jak nie 3/4

Buziole gorące
gierczusia 12:13, 08 lis 2014

BusyBee napisał(a)
Kwilkę mnie nie było, a tu natrzepane stron co nie miara!! ledwo przeczytałam!!
Fajne fotki mroziku wstawiłaś ...chwalę nie dlatego, że cieszę się, że i u Ciebie mróz przyszedł, ale dlatego, że wyszły naprawdę śliczne mnie jakoś mój ogród niefotogeniczny się wydaje....tym bardziej doceniam Twoje

Buziole Elu

Kasiu .. No dziękuję za komplimenta .. Prawda jest taka ,że u mnie niełatwo zrobić dobre zdjecie..wszędzie jest bardzo blisko i perspektywę jest ciężko uchwycić . Ale jak była u mnie Mała Mii zobaczyłam ,źe prawie wlazła mi w lustro a potem kladła się na trawie żeby zrobić ładne ujęcie to do mnie doszło jak dużo jeszcze muszę sie nauczyć..tak więc sie uczę iiiii jak porównuje zdjęcia z moich początków na ogrodowisku i te obecne to jesssst różnica, ojj jest

Twój ogrod niefotogeniczny ????? Eeee jakoś trudno mi w to uwierzyć

Ściskam Cię moocno
gierczusia 12:20, 08 lis 2014

Milka napisał(a)
Krzakówka...idealna nazwa!
opuchlaki i antyterroryści..jak tu nie opluć ekranu, Ela, jak fajnie, ze tak też u ciebie się to w wątku toczy, podnosi na duchu i ubaw na całego

u mnie opuchlaki 3 wyłowione, pewnie jest więcej, ale nie kopię ...skąd te gadziny są, jak ja sprawdzam wszystkie korzenie, wszystkie nowo zakupione rośliny moczę, rozwalam ziemię i sprawdzam dlatego tak wolno u mnie idzie z sadzeniem
buziolki

Też mi bardzo słowo " krzakówka " w oko wpadła a raczej w ucho .. Od razu człek wie co i zacz i se wyobraża..te krzoki i te picie po tajniacku poczułam się jak jakaś nastolatka co się przed rodzicielami czai

Jak poczytałam Irenko co wyprawiasz z nowymi roślinami to uśmiechnęłam do monitora bo ja robię dokładńie to samo..ale ńie wiem czy można się ustrzec przed tą plagą.. Trzy mówisz ?? To jeszcze idzie wytrzymać...żeby tak jaki kontakt za wschodnia granicą był to by sie kupiło to porządne środki i załatwiło paskudy raz na zawsze .. Podobno był basudin czy tam diazinon w granulkach i to sie zakopywałoi było po sprawie....... Echhhh...

A jak się ubawiłaś u mnie to się cieszę .. Tak ma być

Ściskam mocno
gierczusia 12:25, 08 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Poczytałam i banan mam na ryjoku

Madzenko .. Miło że zaglądasz .. Jak Ty to wszytsko ogarniasz ..jestem w ńieustannym podziwie

ewa004 napisała
U Ciebie jak zawsze wesoło
Pozdrawiam

Ewciu bardzo się cieszę , że można się u mnie pośmiać bo o to mi własnie chodzi .. Pozdrowionka
gierczusia 12:28, 08 lis 2014

eda napisał(a)
Naukowo u Ciebie kochana poczytałam i już zapomniałam szok trudne no ja znalazłam jakie kwiaty sadzić żeby nornice i robale odstraszyć i muszę wpisać do zeszytu bo już zapomniałam ha ha buziaki miłego wieczorku
ja juz też mam zeszyt Edziu .. Z zakładkami na tematy..bo pamięć jest zawodna ,a tematów moooorze

Przynajmniej nornic u mnie nie ma..jeszcze tego by mi brakowało .. Ale może by wtedy nie było opuchlaków??

Buziole gorące zasyłam
gierczusia 12:32, 08 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Jak pisałaś o tej książce, to przeszukałam internet i we wszystkich księgarniach niedostępna
Ale o antykwariatach nie pomyślałam... Poczytaj i daj znać, czy warto prowadzić dalsze poszukiwania

Myślę Ewka ,że już wiesz ,że warto było .. Czytam i czytam i tylko łażę do okna i kombinuję gdzie by tu jeszcze rodzia upchnąć .. Ciekawe, czy Ty tez masz podobny " objaw "... Napisz koniecznie bardzo sie cieszę ,ze udało Ci sie kupić..moja jest jak nówka
gierczusia 12:38, 08 lis 2014

Loosiuu napisał(a)
Ojojoj jak mnie tu dawno nie było! A tyle doczytałem....i o czym...
Fajny ten schemat z niedoborami! już zapisane gdzieś w czeluści innych plików Ela kiedy zakładasz plantację RH? Sprcjalizacji trochę było...

Noo Filip Ty sie normalnie obijasz forumowo ... Hhhihiii..tak jak i ja schemat naprawdę fajny , cieszę się ,że się przydał..nigdy nie umię rozróżnić grzyba od niedoborów. a z ta plantacja rodków to Ty mnie juz nie kuś .. Juz se notatki robię z książki a potem ????.. Aż strach się bać co bedzie .. Noo przecież trawnik teź kcę mieć
gierczusia 12:42, 08 lis 2014

Kindzia napisał(a)
"Jesteś lekiem na całe zło..." Gierczuś

Za wcześnie na kopczykowanie róż!!! Jak tak dalej będzie z pogodą, to nie będziemy wcale kopczykować w tym roku.

Zamieszania mi narobiłaś z tym "ślabanem"...dziewczyny myślały, że w Pszczynie szlaban stawiam

Kasiu .. Miło mi

Uffff..dobrze ,źe nie pokopczykowałam .....wcale mówisz,że nie będziemy ???? Ze niby ciepło będzie ??.. Ochhh chciałabym poczyć wreszcie to globalne ocieplenie i żeby nie było spadków temperatur zimą poniżej -7... Eeee.. Marzenie ściętej głowy

A co z tym ślabanem wyniknęło to musze doczytać pośmieję sie trochę .. Ale głównym sprawca zamieszania była Boguśka

Ściskam mocno
gierczusia 12:43, 08 lis 2014

aage napisał(a)
Eluniu płonące zdjęcia

Dziękuję Aga .. Cały czas się uczę i ma nadzieję i wrażenie źe jest coraz lepiej..ale gdzież mnie tam jeszcze do Twoich zdjęć .. Buziole
gierczusia 12:46, 08 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Śliczny ten klon Duży rośnie?

Ciężko mi powiedzieć Ewka .. Wszędzie pisze ,źe rośnie wolno ..Mała Mi zaprzecza z doświadczenia mówiąc ,ze ma potfffora .. Jedno jest pewne... Wszystkie gałęzie wychodzą z pnia poziomo a potem zaraz zawijają sie o 90stopni i lecą pionowo do góry..bardzo nietypowe te gałęzie ma..ja mojego jeszcze nic nie cięłam..zobaczę ,będe obserwować ...rośnie u mnie dopiero pierwszy sezon .. Będe meldować na bieżąco.