Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

bdan 07:59, 12 lis 2014

gierczusia napisał(a)

... To wszyscy ogrodnicy tak mają ?? by chcieli nowe grunta ???

W moim wątku miałam czas depresji zwiazanej z wielkościa ogrodu, a wczoraj to nawet miałam mysli, że jednak będe mieć dylemat, czy posadzić cyprysik nutkajski czy kalinę watanabe, bo tylko jedno się zmieści.

Ale ogólnie gdybym mogła wybierać to licząc plusty i minusy, oraz siły na pielęgnację tochyba nie chciałabym takiego 22 ar ogrodu. No ale jest i trzeba go jakoś ogarnąć
bdan 08:02, 12 lis 2014

gierczusia napisał(a)

Mnie tyszz .. Zwłaszcza ,że jestem zdeterminowana by w przyszłym sezonie zrobić coś ze swoim oczkiem..kolejny raz walczę z glonami i szlag mnie już trafia..a myć kamieni ..nieeeeee , to nie dla mnie

Wiec kombinuję coś " zamiast "

Ela za te słowa to mój mąż na rękach by Cię nosił. Bo jak mówię, że mamy miejsce, żeby sobie jakies oczko zrobić, to on stanowcze "nie".
Milka 14:31, 12 lis 2014

Mój też nie chce i ja chyba też nie...po powodzi 1000 lecia mam jakiś uraz do wody
Nutkajskie rosną wielkie, mam 2 sztuki, ale młode, dopiero 3 lata
Milka 14:32, 12 lis 2014

gierczusia napisał(a)
Jeźusiczkuuuuuu

Znalazłam coś fajnego

http://www.mala-rzecz.pl/index.php?/projects/meble--moebel/

I jeszcze to....

Zamiast oczka..

http://www.homebook.pl/produkty/8461115/dla-domu-ogrod-i-taras-kwietniki-i-donice-doniczka-xxl-donica-dekoracyjna-szala

Ale fajne!!
Milka 14:35, 12 lis 2014

gierczusia napisał(a)
Witajcie ... Już czwartek i wielkimi krokami zbliża się długi weekend

No i mój niedawny nabytek .. Klon crimson sentry .. Był piękny bordowy a teraz..ma kolor intensywnej miedzi ..pomarańczu .. Cudo po prostu sami zobaczcie

To ten co sił nabierał w salonie
Rzeczywiście piękny, wart miec go w ogrodzie; moje klony szybko liście straciły, więc na razie niewiele o nich powiem, poza tym, że kiedyś będą cieszyć
pozdrawiam Elu
Gardener27 20:26, 12 lis 2014

gierczusia napisał(a)

... To wszyscy ogrodnicy tak mają ???źe jak już mają ślicznie to by chcieli nowe grunta ??? Bo widzę ,że wiele osób tak ma , niezależnie od tego czy starują od dużej przestrzeni czy od małej... Po prostu nagle zaczyna jej brakować .... I chce się więcej i wiecej

Źe też grunta nie mogą się rozmnażać przez pączkowanie ....echhhhh

Chyba jestem wyjątkiem w tym temacie Ja swojego ogrodu w życiu bym nie powiększył i nie chcę większych areałów To co posiadam stanowczo mi wystarcza Prawda jest taka że jeśli ktoś jest pedantyczny (taki jak ja) dla niego praca w małym ogrodzie jest przyjemnością a w dużym mordęgą Wiem że wszystko zależy od nastawienia ale nie mogę patrzeć jak coś w jednej części ogrodu jest wymuskane a w drugiej straszy Zanim z jednej części dojdę do drugiej to trzeba wracać z powrotem i tak w kółko Błędne koło które prowadzi do obrzydzenia sobie ogrodu Takie beznadziejne przypadki jak mój też się zdarzają

Pozdrawiam
BusyBee 20:31, 12 lis 2014

Nadrabiam po weekendzie...ufff... pędzi u Ciebie ten wątek, że czasu nie starcza dokładnie poczytać...
Piękne kolorki pokazujesz...i ciągle wszystko się u Ciebie świetnie trzyma...oby jak najdłużej Cię ta pogoda rozpieszczała...
Buziaki Elu
Juzia 20:47, 12 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

Chyba jestem wyjątkiem w tym temacie Ja swojego ogrodu w życiu bym nie powiększył i nie chcę większych areałów To co posiadam stanowczo mi wystarcza Prawda jest taka że jeśli ktoś jest pedantyczny (taki jak ja) dla niego praca w małym ogrodzie jest przyjemnością a w dużym mordęgą Wiem że wszystko zależy od nastawienia ale nie mogę patrzeć jak coś w jednej części ogrodu jest wymuskane a w drugiej straszy Zanim z jednej części dojdę do drugiej to trzeba wracać z powrotem i tak w kółko Błędne koło które prowadzi do obrzydzenia sobie ogrodu Takie beznadziejne przypadki jak mój też się zdarzają

Pozdrawiam

Hehe...no skąd ja to znam?

Ja bym trochę swojego oddała. Chociaż mam nadzieję, że to tylko chwilowe odczucie
Ewa 05:57, 13 lis 2014

Piękny klonik !
anna_studio 19:53, 13 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

To mamy tak samo , mnie tez nowy areał potrzebny.

...a mnie nie

Elu...dziękuję za ''komplementa'' pod skalą
i pozdrowienia jesienne zostawiam