Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

anna_studio 23:48, 05 maj 2015

Liska masz...

U mie yno ptoki...
boguslawa_ma... 09:56, 06 maj 2015

Elu kiedy wystawa kwiatów w tym roku?
gierczusia 09:57, 06 maj 2015

stychaz napisał(a)
Elu, doczytałam o walce z robalami. Proszę napisz jeśli możesz na prv inf gdzie zakupiłaś ten specyfik z grzybami. Wczoraj jednego przyniosłam do domu na ubraniu a dzisiaj jak podlewałam, to larwy wypływały na wierzch

Justynko napisałam priv...

Tych czarnych paskudników współczuję
gierczusia 10:02, 06 maj 2015

waldek727 napisał(a)

Elu.
Ja znam tę roślinę.
Ślimaki też ją bardzo dobrze znają.
To Ligularia dentata Garden Confetti.

Waldek wielkie dzięki za ideńtyfikację żaden pracownik sklepu nie wiedział , co sprzedają
Ale fakt ,źe ślimaki ją też dobrze znają to już mnie się mniej podoba zwłaszcza ,że miałam ją posadzić koło figi , której młode liście też stanowią ich wielki przysmak..tak więc zamierzałam tym łysym ślizgaczom stworzyć pierwszorzędną stołówkę noo nieeee , takim frajerem to ja nie będę
Jeszcze raz dzięki za pomoc
gierczusia 10:05, 06 maj 2015

BusyBee napisał(a)

Ja tez nie pojmuję----cyborgi jakieś czy co ?

Elu część roślin z tej szkółki wydłubałam z ziemi i sprawdziłam...na razie nic. Teszty szkoda mi ruszać, bo tam teraz tulipany kwitną i nie chcę im przeszkadzać- mus zaczekać
Reszta była zadołowana w doniczkach, jeszcze ich nie sadziłam- te na pewno wydłubię i dokładnie zobaczę....dzięki Kochana

Też mam takie obawy że to jacyś ukryci kosmici
Trzymam kciuki ,źeby wszystko było dobrze..
Strasznie mnie wkurza ,że na głupie robale jakiegoś solidnego remedium nie można znależć..eechhhhh

Buziole
gierczusia 10:07, 06 maj 2015

ewsyg napisał(a)

Potwierdzam, ślimaki ubóstwiaja języczkę. Monitoruj ją jak chcesz ją w ogrodzie utrzymać. Pieknie kwitnie

Dzięki Ewka jakąś zaporę muszę zmontować dookoła powojnika zrobiłam okrąg z drutu miedzianego , bo przy ńim to teź bym musiała stać na straży z karabinem co bidoczek ledwo wylazł , to go te łyse paskudy atakowały i póki co miedź się sprawdza , powojnika zaczyna być widać
gierczusia 10:10, 06 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Po dłuższej nieobecności odwiedzam i podziwiam rabatki mikroogródka Nawet kapusta [vel. bergenia] nadal Ci kwitną.

Ewelinko może one u mnie po prostu później zaczęły ??? lubię kapustę , wiesz ??? Przede wszytskim za te grube , mięsiste liściory a kwiaty..niejako przy okazji

Teraz się szukuję na dostawę kulek bukszpanowych i będę niestety musiała tą bergenię przesadzić
Buziole
gierczusia 10:13, 06 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Ela, dziś wprowadziłam siły specjalne do ogrodu Jutro ma padać, więc chciałam wykorzystać wilgotność Poszło mi 3/4 butelki bez podlewania trawnika.

A wiesz ,że ja miałam podobne myśli ?? niestety u nas z zapowiadanych deszczy zrobiła się patelnia , wiec z grzybami beauveria dałam sobie spokój .. Tzn..podlałam już jednego rodka i teraz patrze czy żyje ale żyje

I dziś leje i jest pochmurno..tak wiec dziś szykuję się na wyprowadzenie armat
gierczusia 10:20, 06 maj 2015

anna_studio napisał(a)

Nie tylko warto, ale i przyjemnie
Trzymej, dziołcha trzymej...bydzie jak znod
Mam nadzieję, że opuchlaki trafił szlag
Lisa masz

No to jak u mnie w wątku było przyjemnie to ja się cieszę .. Materiał odłożony dla Ciebie czeka
Podobno te preparaty grzybowe nie działają tak na szlag , tylko wolniej ..więc ja czekam spokojnie, bo cóż mam zrobić ??
Kibicuję grzybom
Lis rzeczywiście odwiedza nas dość często , ale zwykle gustował w przechadzkach wieczornych i raczej preferował asfalt i towarzystwo śmietnika tym razem chciał siem poszwendać w trafffkach i to jeszcze o poranku na kawkę chciał się wprosić czy cuś ?? zrobiłam mu 3 fotki i nawet specjalnie się nie spieszył. Fajnie było go tak sobie z bliska pooglądać u mnie też są ptice nawet kos założył gniazdo w moich tujach muszę mu jaki czynsz naliczyć moźeeee..3 opuchlKi dziennie ??
noemi 10:21, 06 maj 2015

Elunia, ja też poproszę nazwę tego specyfiku na te czarne miałam wymieniać ziemię w donicach ale mam wewnętrzny wstręt …. wolałabym je zabić…

pozdrawiam z mokrego Wrocławia