Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 16:50, 10 maj 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Eluś ślicznie u mnie persis również po mału pokazuje czerwone listeczki Mam pytanko odnośnie bzu od Ciebie zwiędły mi górne listki młode czyżby od przymrozków?

Nooo , to w takimrazie ogród na końcu świata prawie wcale nie ma w tym roku opóźnienia czasowo - pogodowego super

Mój bez ma sie dobrze , nic mu nie jest ale stoi bezpośrednio przy ścianie budynku wiec ma ciepło i przymrozki mu niestraszne chlastnij przymrożone liscie czy tam łodygi i po sprawie nie martw się , nic mu ńie będzie
gierczusia 16:55, 10 maj 2015

Gierczusia napisała
Szyszki męskie u sosny ajjjj, uśmiałam się z nich wyglądają jak przyklejone jakieś jaja uwaliłam parę gałązek ( muszę się przyznać , co nie ?? zanim poczytałam co to takiego

AlKa napisał(a)
Cosik mi się wydaje, że skoro jaja u męskich to wszystko na swoim miejscu
Na drugim zdjęciu to kiścień?

nooo ładnie..o jajach się zaczyna a na drugim zdjęciu to rzeczywiście kiścień mam nawet małą odszczepkę już ukorzenioną kcesz się do mnie uśmiechnąć ??
gierczusia 16:57, 10 maj 2015

bleebla napisał(a)
sezon róż rozpoczęłaś

Serioooo ??? pierwsza jestem ??? noo niemożliwe ale się cieszę
gierczusia 17:00, 10 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
U mnie też rodzinka kosów ma gniazdo w tujach. Mama chyba siedzi na jajkach, bo tylko tata chodzi po trawniku na polowania. A wieczorami pięknie wyśpiewuje

To może one lubią tuje ?? Byłam zaskoczona jak oni tam to gniazdo upchnęli...i zobaczyłam teraz , jak już jest puste..zmyślnie to zrobili, a gniazdo jest niesamowicie stabilne

U mnie karmili chyba oboje ,a mama na bank a jak się zbliżała to maluchy podnosiły taki wrzask ,że to było niesamowite raz jak kot sąsiadki zjawił się w pobliżu , to dorosłe narobiły takiej wrzawy ,źe ja z domu wyleciałam mimo zamkniętych okien..tak się darły kotu kota pogoniłam ofkurs
Ewa777 17:07, 10 maj 2015

U nas w ubiegłym roku kosy też miały gniazdo w tujach, ale sąsiada, co z nami graniczy. Mój mąż był świadkiem jak kosy walczyły ze sroką, też się darły
gierczusia 17:07, 10 maj 2015

Kasya napisała
ściskam Elu
Ewa777 napisał(a)
Elu, opiekuj się teraz dziadkiem. Ogródek poczeka Przytulam Cię mocno

Kasiu , Ewciu..dziękuję... Dziadek umarł dziś rano z tej wściekłości na cały świat przekopałam pól ogródka ,żeby ńie myśleć..a kopałam tak ,jakby od tego zależały losy całego swiata...
Sąsiad mnie chyba szpetnie po cichu wyzywał , bo raczej spać mu nie dałam ..zaczęłam kopaninę o 7 rano jak tylko się dowiedziałam tej okropnej nowiny
Posadziłam dwa kulasy , ciemiernika , trawki podzieliłam , hostę przesadziłam ...pałera miałam takiego..nie wiem skąd

Ewa777 17:10, 10 maj 2015

Elu, to tym bardziej przytulam Cię mocno Buźka
BusyBee 19:26, 10 maj 2015

Przykro słyszeć takie wieści....ściskam mocno Elu....
Kacha123 19:32, 10 maj 2015

Przykro mi Elu. Współczuję
Bogdzia 20:05, 10 maj 2015

Współczuję . Simonkę obejrzałam , moja w podobnym stanie tzn troszke kwiatków , troszke pąków.