Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 08:29, 30 kwi 2015

A tymczasem z drugiej strony domu rozpoczyna się różowy serial
Bergenia z bukszpanową kulką i carexem

No i rhododendron simona kwiaty w pąku są bardzo intensywne w kolorze , a już potem są delikatnie różowe..aaachhhh

Buziole dla Was

Milka 08:31, 30 kwi 2015

Tez szbko rodki kwitna, nietypowo w tym roku
gierczusia 08:36, 30 kwi 2015

Milka napisał(a)
Tez szbko rodki kwitna, nietypowo w tym roku .........
.na wiosnę kuknęłam ,na wyniki walki czekam.....

Irenko jeszcze do Bogdzi nie zajrzałam , ale muszę to uczynić bo bardzo ciekawa jestem jak tam u Niej moja simona jest rodkiem , który kwitnie bardzo wcześnie co roku , wiec nie jest to dla mnie zaskoczenie

Sama jestem bardzo ciekawa, co to z tego grzyba wyjdzie mam nadzieję ,że same dobre rzeczy

Buziole
AsiaK_Z 09:48, 30 kwi 2015

gierczusia napisał(a)

Zapracowana jesteś bardzo , no nie ?? Jak tam idzie ??? I nie martw się nadrabianiem , nie można wszystkiego ogarniać a żyć też trzeba
Buziole gorąaące

Elu, jestem wyssana z sił. Im bliżej końca, tym ciężej. Pocieszam się, że na "końcu" drogi czeka na mnie nagroda i DUUUUUUUŻO WOLNEGO CZASU NA OGRODNICZKOWANIE
GosiaJoanna 10:23, 30 kwi 2015

gierczusia napisał(a)

Czeeeśc nie wiem czy pamiętasz , ale pod koniec ubiegłego sezonu mój powojnik Maria Skłodowska zachorował na uwiąd powojników dosłownie nic z niego ńie zostało ańi listeczek ..ale czytałam i czytałam ..i doczytałam ze to choroba tylko części nadziemnej a korzenie są zdrowe tak więc podlałam środkiem na uwiąd i czekałam ..każdy dzień zaczynam od wbicia się za świerka kłującego iseli bo to za nim jest posadzony powojnik..i wiesz co..wybija mi od ziemi jest wprawdzie teraz mikro , ale mam nadzieję ,źe nadrobi

Ojoj nie doczytałam odbije moje 2 też od ziemi wybijaja i sa juz dosc spore kupilam Topsin dzisiaj i bede pryskac
Ewa777 16:12, 30 kwi 2015

Elu, czy Ty jeszcze czytasz o tych grzybach, czy już zaczniesz ich używać? Przy długim weekendzie już bym użyła Ale trochę się boję, czy dobrze to zrobię
Bogdzia 21:20, 30 kwi 2015

Moja Simona rośnie w lesie, pąki ma już duże ale jeszcze nie kwitnie co jest normalne ze zakwitnie jako ostatnia Simona w kraju bo u mnie jest Syberia i najzimniej w Polsce. Elu a jak się ma magnolia ode mnie ? Zakwitła? U Nikity ma jeden kwiatek .
malgorzata_s... 21:22, 30 kwi 2015

Eluś miłego weekendu życzę
Madzenka 22:42, 30 kwi 2015

Hejka kochana !
BusyBee 22:45, 30 kwi 2015

Poczytałam o Twoim nowym preparacie na opuchlaki. Mam nadzieje, że w końcu coś na nie znajdziesz...bo gdzież tak walczyć i nic ...znowu one górą Ja tego świństwa chyba za dużo nie mam, ale dziś znalazłam całą gromadę czegoś małego w jednej z doniczek ze szkółki......możliwe, że to opuchlaki właśnie. Jak znajdziesz chwilę to zapraszam na konsultacje- zrobiłam im focię zaraz zamieszczę