Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 22:06, 27 lip 2015

JulkAd napisał(a)
kochana , ten ogród ziołowy to większy niź Twój mikro.....Jak dobrze, że wróciłaś....tylko ja nie wiem dlaczego powiadomień z Twojego ogrodu w ogóle nie widzę....a wczoraj w ogóle dostępu do forum nie miałam...znaczy się wypoczęta jesteś, działać możesz...a nie wybierasz się w moje strony?....buziaki

Masz rację Juleczko co do tych wielkości ogrodów ale wiesz co , ostatnio była u mnie koleżanka, której nie było u mnie już dawno i pierwsze co powiedziała : ten ogród to jakiś taki większy ....wprawiła mnie w zadowolenie na ładnych pare dni no to znaczy ,że się udało...stworzyć ciut iluzji,że jest wiecej niż w rzeczywistości
Co do powiadomień , to wiele osóba na to narzeka..ja mam otwartych wiele zakładek i ta drogą sobie radzę ,ale strona za to mi się wiesza a tempo ma jak stara babcia dwa dńi przed śmiercią

Rzeczywiście wypoczęłam mega to był najlepszy hotel mojego życia serio
Bardzo chciałabym się wybrać w Wasze śliczne strony, ale niestety mój chłop nie ma az tyle urlopu,żeby jeszcze drugi długi wyjazd w te letnie wakacje wykombinować.... A na jeden dzień to zbyt daleki wyjazd .(

A Wy nie chcecie sobie wycieczki zrobic ??????
Sebek 22:11, 27 lip 2015

Uwielbiam Twoje powroty na forum z wywczasów - od razu srylion zabawnych postów powstaje Skandynawię już zwiedziłem i... trafiłem na falę upałów Jednak w tym roku ryzykować nie będę i we wrześniu wybiorę coś skierowane zdecydowanie na południe!
gierczusia 22:18, 27 lip 2015

Nikita napisał(a)
Fotki z ogrodu oglądnęłam, troszkę do gorącej Turcji zajrzałam...oj kolorowo i wesoło u ciebie, jak zwykle z resztą.
Słodziutkie buziaki przesyłam...cmok, cmok.

Noooo z fotkami z ogrodu to bym się musiała troszku poprawić ale jak to zrobić jak fffszytko zeżarte
... co do temparatury w Turcji, to Ci powiem Małgoś ,że tam lepiej się ją znosi niż tu u nas w Pl tak mi szkoda ,że tam teraz te zamachy wychodzi na to ,że to już zamknięta destynacja a szkoda mi bardzo

Za słodkie buziolki dziękuję ajjjjj tyle słodyczy , czymźe sobie zasłużyłam ??
Ps...chusty Ogrodowiskowe zmontowałaś piękne gratuluję fantastycznego pomysłu i wykonania

Ściskam
gierczusia 22:27, 27 lip 2015

Sebek napisał(a)
Uwielbiam Twoje powroty na forum z wywczasów - od razu srylion zabawnych postów powstaje Skandynawię już zwiedziłem i... trafiłem na falę upałów Jednak w tym roku ryzykować nie będę i we wrześniu wybiorę coś skierowane zdecydowanie na południe!

Dzięki Sebek
Ja się tam raczej do tej Skandynawii nie wybiorę,choć Danię już kiedyś zaliczyłam autostopem i zrobiła na mnie ogromne wrażenie sęk w tym,że ja taka spragniona ciepełka jestem ,że zimne rejony kompletnie nie wchodzą w grę jest mi zawsze zimno ... noooo w Turcji i Egipcie to nie tylko w ciąży był mi ciepło ale z powodu ciepłoty sobie kolejne ciąże fundować to zdaje się ...głupia motywacja
Ilośc destynacji uważanych za bezpieczne dramatycznie się zmniejsza , no nie ??? Południe piszesz ??? a co konkretnie ??
gierczusia 22:32, 27 lip 2015

ewsyg napisał(a)

Elu, ja też pare lat temu mikoryzowałam ta płynną mikoryzą. Myślę, że dzięki temu moje rodki, które jeszcze zostały na piaskowni żyją. Muszą sobie radzić same. Ostatnio jechałam tam z duszą na ramieniu bo byłam pewna, że rodki i borówka amerykańska już nie żyją. Zrobiły mi niespodziankę, przeżyły chociaż nie są w dobrej kondycji. Mikoryzowałam też drzewa w lesie i dzięki temu miałam dużo grzybków

No Ewciu to bardzo fajna wiadomość ja miałam tylko jednego rodka zmikoryzowanego i on piknie rośnie a reszta..tak sobie..u mnie glina i ukrop wiec do idealnych warunków rodkowych to u mnie daaaleko , ale ciuchami dmucham na nie
Stad też doktoryzowałam się nad tak mikoryzą mam nadzieję ,źe ta " nasza " jest najlepszejsza
A jak piszesz ,że nawet na piaskowni w te upały przeżyły to jest chyba naprawwdę cud mikoryzowy ... Grzybów będe w takim razie szukać, a nóż widelec

Buziolki
gierczusia 22:34, 27 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fajnie że poodpoczywałaś i batków z cicikiem nie musiałaś zakładać
Buziole

Gośku mnie to naprawdę bardzo , bardzo cieszy teraz mnie martwią te zamachy , ale tym będę się sztresować dokładnie za rok

Ściskam mocno
gierczusia 08:48, 28 lip 2015

Kasya napisał(a)

Ślicznie
Tylko fotelik w cieniu i można się gapic
Trawka pod drzewkiem mi się podoba
Jaka to i ile kępek ?

Kasiu to imperata red baron...nie mam pojęcia ile kępek , bo mam ją bardzo dawno , z tym ,że jesienią ubiegłego roku była przesadzana na to miejsce ... Fajna i bezproblemowa trawa..bez okrywania , bez chorób i kapryszenia polecam
gierczusia 08:52, 28 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Elu, podaj mi namiar, gdzie te cuda kupiłaś

Ewciu w internetach kupiłam , znalazłaś już ??? Bo ja mam taki zapłon...... Zapomniałam o postach , które się pojawiły w czasie mojego wyjazdu sorry

http://www.mikoryza.sklep.pl
Tu kupowałam , gdybyś jeszcze nie zamówiła....
Jeszcze raz przepraszam , bużka
gierczusia 08:58, 28 lip 2015

AsiaK_Z napisał(a)

Cześć Elu. O pisaniu już zapomiałam, mało tego nawet już się obroniłam. BARDZO DOBRY - powiedzieli. No i nastapił czas słodkiej laby, a do szkoły mogę teraz iść tylko na zebranie z rodzicami. Wypoczywaj Kochana, mi do urlopu jeszcze dalego - dopiero w sierpniu.
Ściskam mocno

nooooo, to jak nic gratulacje i ścskanko się należą cmok , cmok , cmok piątka nooo kujon jak nic
A tak na poważnie teraz to już spokojna głowa , beztroska....naprawdę super bardzo się cieszę i jeszcze raz gratuluję serdecznie
Buziole
gierczusia 09:06, 28 lip 2015

jazzy napisał(a)
Macham!
Ty się opalaj, a ja pobiegam po Twoim ogrodzie Może Ci coś podlać przy okazji?

Dobrze , dobrze ...... zbytnio się tym bieganiem u mnie nie zmęczysz , a nawet prędkości solidnej nie rozwiniesz , bo siem na płocie zatrzymasz no i mam automatyczne podlewanie , więc jak już Kochana zażyjesz ruchu to sobie siądź spokojnie i po prostu wypij jakiegoś drinka Bezalkoholowego ofkurs
Ściskam mocno