Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Bea 20:04, 12 kwi 2016

Bardzo ładna.
gierczusia 17:40, 13 kwi 2016

Bea napisał(a)
Bardzo ładna.

Cieszę się Beatko ,ze Ci się podoba ...jak widać zdcydowałam się mimo wieeeluuuu rozterek
Ale teraz baaardzo się cieszę nieraz sobie otwieram garaz ,źeby sobie " posiedzieć".. ale o tym psttttt

Buziole
gierczusia 17:45, 13 kwi 2016

Ludwika napisał(a)
Świetna ta ławka! Przyznam, że mebla o takim kształcie nie widziałam jeszcze. No to niech już będzie ta pogoda, żeby ławka mogła stanąć na miejscu docelowym!
A ja też ciągle łażę po ogrodzie i zaglądam, co gdzie i jak wyłazi Od zeszłej wiosny dopiero ogroduję, więc dopiero w tym roku mogę obserwować, jak to, co rok temu posadziłam budzi się do życia i wyochodzi z ziemi Fascynujące zajęcie, ale też lekcja cierpliwości.

U nas na ogrodowisku sporo osób ma te ławki..z Szefowa włącznie są chyba bardziej popularne w Anglii nie mogłam się po prostu oprzec temu kształtowi, a te rododendrony przed domem zeżarte przez opuchlaki doprowadzały mnie notorycznie do stanu bliskiego zawałowi ... w końcu zrobiłam strajk i ławka została zamówiona

Wiem co masz na myśli pisząc o radości mlodych roślin i oglądania efektów swojej pracy ... myślę ,źe to jeden z najprzyjemniejszych aspektów ogrodniczkowania

Buziole Isiu
gierczusia 17:47, 13 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Piekna na salooouuun z nia taka piekna

Do saluuuunuu nie pasuje mi dizajnem ale już zacieram łapki , jak se ją wyobrażam przed domem
gierczusia 17:48, 13 kwi 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Łoooooooo, ale wypas aż żal wystawiać do ogrodu Piękna

Czeeeeekajjjj ... To znaczy siem...mam ją zostawić w garażu ???? a gdzie mam parkować samochodzik , ja siem pytam ???

Buziole Aśko
gierczusia 17:53, 13 kwi 2016

Katkak napisał(a)
ławeczka rewelacyjna. Ale będzie na niej kawunia smakować . Eluś kiedyś się wbiję na kawkę na tej ławeczce jeśli pozwolisz . Z nzciskiem na kieeedyś .

Jak se siądziemy na ławeczce , to będziemy siedzieć " przy drodze " i obsmarujemy ffffszystkich sąsiadów

A tak na poważnie .. Zapraszam Kasiu serdecznie

Zresztą tak się zastanawiam , czy nie zrobię jakiejś listy typu " od 12:00- 12:15 siedzi Pani X
od 12:16 -12:30 siedzi Pani Y ... nooo fiesz...żeby jakiej bijatyki nie było , jak fsszyscy kcom siadać
gierczusia 17:58, 13 kwi 2016

stychaz napisał(a)
Współczuję wyrzucania śmieci

Ja z dzikami miałam do czynienia raz. Po naszym osiedlu chodzi sobie takie stadko z młodymi, do którego dołączyły 2 domowe świnie z młodymi
Odwożę chłopaków do szkoły i patrzę a tam przy uliczce, na której parkują rodzice samochody - właśnie to stadko dzików i świń ryje w najlepsze. Ja - konsternacja -wychodzić z samochodu czy przeczekać, ale że rano czas goni, no to mówię do chłopaków - wychodzimy tylko spokojnie. One jakieś chyba oswojone były, bo zachowywały się trochę podobnie do kota. Popatrzyły na nas, jak mój młodszy zaczął piszczeć, to zawróciły i poszły w drugą stronę. Ale ciepło mi się troszkę zrobiło

ps. tak, 4 zdjecie jest Gabisiowe

Za wsparcie w kwestii śmieci serdeczńie dziękuję .. muszę przekazać młodemu , bo to jego robota ... noo..i jest zdecydowanie najszybszy z całej rodziny .. na dodatek dzik miałby problem z trafieniem go , bo młody waży...uwaga !!!!!51 kg przy wzroście 179 cm .. Nie umie mu kupic garnituru..chyba pójdzie po nagu na egzamin gimnazjalny

Ale żeby świnie razem z dzikami urzędowały to jeszcze nie słyszałam a właścicielsię nie skapnął ,źe mu nawiała trzoda chlewna ???? ekran mam opluty , choc myślę ,źe zwłaszcza Tobie do śmiechu wtedy nie było .....
gierczusia 18:02, 13 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Oj jaki szorstkowlosy fiu fiu spotkań z nim nie zazdroszczę .....natomiast ławeczka do tej mogę wzdychac. Elciu wiosna wszędzie wiesz u wszystkich to samo tulipany kwitną

Młody zwykle się spotyka z " włochaczami ".. ma zawsze na wszytsko czas , bo żyje wg zasady : pan chorąży zawsze zdązy ... a potem lezie ze śmieciami po nocy no i spotkania pierwszego stopnia ma gwarantowane

Moje tulipany nie chcę kwitnąc ... a moźe dlatego ,źe anźeliki są późne a tylko ja jestem niecierpliwa
Do ławki powzdychasz na żywo , ok ??? tylko się ciepło zrobi a ja się z nią uporam....
gierczusia 18:03, 13 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)
Ławeczka super elegancka. Oczywiście też się wpraszam na kawę na takiej ławeczce

Kaśko .. Serdecznie zapraszam , tylko niech się zrobi cieplej ,źebym ją wystawić wreszcie mogła
gierczusia 18:14, 13 kwi 2016

I mała relacja co tam w trawie piszczy w mikro ogrodzie