Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Ewa777 21:33, 20 sie 2016

Gratuluję zakupu mebelków Czyli kolejnym razem wylegujemy się na mebelkach

Róża też piękna. Skoro ma takie piękne kwiaty, to i korzenie ma w porządku Kupuj
gierczusia 13:16, 21 sie 2016

Ewa777 napisał(a)
Gratuluję zakupu mebelków Czyli kolejnym razem wylegujemy się na mebelkach

Róża też piękna. Skoro ma takie piękne kwiaty, to i korzenie ma w porządku Kupuj

Dziėki Ewcia bardzo się cieszę na te meble w sumie...rok czekania zdecydowałam się w ubiegłym roku, ale zanim się zdecydowałam to juž mi brakło teraz jeszcze miałam wahania co do rodzaju mebli , ale stanęło na tych wybranych pierwotnie tak wiéc leżenie zagwarantowane a może i stół jedzenia się zmieści..mam taką nadzieję

Co z różą to myślę..bo to ma być w planie ciąg technologiczny -wykopanie oczka- wypełnienie braków resztkami z kompostownika- likwidacja kompostowanika - wywalenie żylistka- przesadzenie tam šwierka- a w jego miejsce posadzenie róży uffffff...skomplikowane tak więc nie wiem czy mi czasu nie braknie ....

Ale cieszę się ,że się róża podoba
Ściskam mooocno
gierczusia 13:23, 21 sie 2016

Toszka napisał(a)

Zabiłaś mnie pytaniem i książką nie wiem co bardziej mnie zabiło

Tak sobie dość długo myślę jakie oczko by było lepsze... a ponieważ oczka nie mam to tylko mogę poteoretyzować co ładniejsze i co praktyczniejsze.
Plastik:
- kojarzy mi się tylko z trzema kolorami - niebieskim, zielonym i czarnym.
- łatwo umyć i odglonić (pragmatycznie rzecz ujmując to wielki plus)
- łatwo zlikwidować
-zapewne łatwo zainstalować
- długo wygląda jak nowe
- zawsze wygląda jak plastik
ktoś zna jeszcze jakieś plusy???

Beton:
- kolor betonowy
- z czasem patyną się pokryje
- jest zarazem rustik i nowoczesne

o ironio, widzę więcej wad w montowaniu i utrzymaniu, ale jest (moim zdaniem) wielki plus - świetnie wygląda... ZAWSZE!
Ja bym zaciągnęła języka u posiadaczy takowych, betonowych. Na pierwszy ogień Danusia

Tooszko ja Ciem nie kciałam morrrRrrdować panBóczku broń żyjesz tammmm ??

Bo ja już wiécej nie będę pisała ,że mam też inne książki z tej serii, są super
Melduję,że do Szefowej już napisałam z prośbą o wnioski z użytkowania i czekam na odpowiedź ale tak sobie myślę ,że można w formie wysypać na dnie żwirek i to by może troszku zabiło te paskudne " poczucie plastiku "... hhmmmm

Ooooo..tak jak tu..

co myślisz??....,koszty i rozmach budowy w mikro ogrodzie mnie troszkę przerażają..- choć z drugiej strony , jak ma być ładnie to lepiej od razu zrobić porządnie..hmmmmm

I takim oto sposobem dalej nie wiem
Ewa777 16:16, 21 sie 2016

Fajne masz pozbierane zdjęcia z różnymi ciurkadełkami Co jedne to ładniejsze Nie wiedziałam, że z różą związana jest taka roszada w ogródku.

Dziękuję, że przywróciłaś nam Jolę na forum Tęskniłam za nią i jej ogrodem
Toszka 16:57, 21 sie 2016

Przeżyłam tylko po to, abyś mnie dobiła informacją, że więcej takich książek masz
ten żwirek w/w ciurkadełku jest na bank zamurowany. Patrz praktycznie - jak muł oczyścić ze żwirku... razem ze żwirkiem?

Czekam razem z tobą na Danusiowe sugestie
20:37, 21 sie 2016
czytam i widze ze skrzętnie oceniasz za i przeciw ...czyli ciurełko nadchodzi?
gierczusia 09:05, 22 sie 2016

Ewa777 napisał(a)
Fajne masz pozbierane zdjęcia z różnymi ciurkadełkami Co jedne to ładniejsze Nie wiedziałam, że z różą związana jest taka roszada w ogródku.

Dziękuję, że przywróciłaś nam Jolę na forum Tęskniłam za nią i jej ogrodem

Mój tablet ma fantstycznie zorganizowaną funkcję zbierania zdjęć tak więc to co jedni mają w pintereście to ja mam w tablecie który powoli zaczyna pękać w szwach ..a oczko...no mam je na widelcu już dośč sporo czasu więc tych fotek troszku mam i dumam ciągle nad nimi..kuleeee...ja jakowyś myśliciel chiba jezdem

Z różą rzeczywiście plan jest nader skomplikowany, i to dlatego jeszcze jej nie mam

Co do Jolki ..... wiesz ,że czasem jeden telefon , jedno dobre słowo potrafią uczynić cuda ....
Buziole
gierczusia 09:08, 22 sie 2016

Toszka napisał(a)
Przeżyłam tylko po to, abyś mnie dobiła informacją, że więcej takich książek masz
ten żwirek w/w ciurkadełku jest na bank zamurowany. Patrz praktycznie - jak muł oczyścić ze żwirku... razem ze żwirkiem?

Czekam razem z tobą na Danusiowe sugestie

Noo tak masz rację...zamurowany na bank zresztą to jest oczko minimum z minimum, bo brzegi też są po prostu z krawężników chodnikowych...

Nie pomyślałam o aspekcie czyszczenia...a skupiłam się na kolorze dna...ciapa ze mnie dlatego..taka wdzięczna Ci jestem ,że mi pomagasz
Szefowa niestety mi nie odpisała...nie wiem czy ponawiać pytanie...
gierczusia 09:10, 22 sie 2016

eee_taam napisał(a)
czytam i widze ze skrzętnie oceniasz za i przeciw ...czyli ciurełko nadchodzi?

Boooo ja taki myśliciel jestem zanim się za coś zabiorę to 500 razy to obrócę w obie strony...czasem brak mi spontanu i tego ,że niektœrzy powezmą postanowienie , zbiorą się i siup u mnie...Łooooo Boziuuuuuu

Tak czy siak..ciurkadło będzie , a czy teraz czy za na wiosnę to się jeszcze obada
gierczusia 09:18, 22 sie 2016

Jeszcze mam tyły sprzed wekendu i dziš Wam poodpisujė słowo harcerza czekam właśnie na meble..po prostu przebieram nóżkami jak mała dziewczynka a one dopiero od 12.... no i wcześniej muszę do roboty polecieć

W łykend było u mnie szpetnie deszczowo i zimno a o wichurze nie wspomnę dobrze ,że akurat obok nas przeszła bokiem bo jak z takich budynków solidnych jak stary szpital w Chorzowie dach potrafiło zerwać to nasz domek chyba by latał calusi
Burza była tak solidna ,że nawet żmija zygzakowata chciała mi wleźč do domu i to niestety moja gościnność wysiadła ... teraz się zastanawiam ,czy nie lepiej było ją zakatrupić ( mała była ) bo polazła na rabatę , na której zawsze drzemie mój kot...jak łooona go pogryzie ??... Emuś mówi ,że kot se poradzi..ale ja ....wiecie..jak zwykle..pełna panika

I jescze mi padła klima w aucie