Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 22:49, 19 sie 2016

lojalna_ napisał(a)
Elcia przywrociłąs mnie do zycia ogrodowiskowego )) buziam roslinki wielkie )))

Bardzo siem cieszem Jolciu z tego i wiele innych osób chyba cieszy się również z Twego powrotu
Buuuziole
gierczusia 22:54, 19 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Elu bo ze mną to-kochaj albo rzuć

Piękne sadzonki z BR-aż mnie skręca, żeby się na coś skusić.Twarda muszę być.

To ja wolem te koffanie ale z pająkiem o Twoje względy bijać siem nie bedem co to toooo nieeee

A czemuż to tak walczysz z chciejstwem na jeżówki ?? jaka dyscyplina kolorystyczna czy jak ??.. Ale z tą twardością to akurat siė zgadza..pokus wiele, a nie wszytsko można wcisnąć..to najprawdziwsza prawda
gierczusia 23:00, 19 sie 2016

Wybaczcie , ale na resztę postów odpiszę w łykend

Meldujęę ,że przed momentem zakupiłam moje wyczekane meble z technorattnu promocja w obi !!!!! Może komuś siė przyda to info no i mam pytanie w kwestii róży..czy taki wyglad róży obecnie jest właściwy ??? Czy jest siė czego czepić ?? Mnie się wydaje ,że ok , ale ze mnie specjalista różany jak z koziej dooopy rajzentasza

Pluszakowa 23:35, 19 sie 2016

Super pokazuj meble

Róża wygląda bardzo ok
Zielona 23:55, 19 sie 2016

Jesteś specjalistką Róża wygląda dobrze Zajrzyj w korzenie.
gosia_w_ogro... 00:06, 20 sie 2016

Elu! Napisz jak tępisz te opuchlaki(kiedy i czym). Nie mogę znaleźć gdzie zamawiałaś roślinki przez internet- a wszyscy chwalą, więc warto byłoby mieć namiar. Napisz też, w którym centrum ogrodniczym lubisz robić zakupy w realu. Na obornik rozumiem, że nigdzie u nas nie trafiłaś...
gierczusia 12:06, 20 sie 2016

gosia_w_ogrodzie napisał(a)
Elu! Napisz jak tępisz te opuchlaki(kiedy i czym). Nie mogę znaleźć gdzie zamawiałaś roślinki przez internet- a wszyscy chwalą, więc warto byłoby mieć namiar. Napisz też, w którym centrum ogrodniczym lubisz robić zakupy w realu. Na obornik rozumiem, że nigdzie u nas nie trafiłaś...

Opuchlaki
Po pierwsze można chemią - polecam mospilan..dobrze się ostatnio u mnie spisał
Po drugie- samodzielnie robione " przetwory " z wrotyczu..gnojówki , wywary itp..skuteczne..ale bawić się trza
Po trzecie- larvanem..preparat biologiczny..drogi ale dość skuteczny..uwaga...działa tylko na larwy...więc teraz..jesienią

Jeśli chodzi o zakupy w realu to albo Żurek , albo kulas w Katowicach, albo giełda w Tychach albo....tu u mnie najbliżej..ogrodnictwo na zbiegu ulic wyzwolenia i 1 maja ..zdaje się ,że się mercik nazywają a rodki i wrzosy po drugiej stronie ulicy jest producent

Obornika żywego a nie granulowanego nie trafiłam nigdzie

Szkółka..na priv

Buziole
gierczusia 12:18, 20 sie 2016

Zielona napisał(a)
Jesteś specjalistką Róża wygląda dobrze Zajrzyj w korzenie.

Taaaaa szpecjalistką ....., zajrzeć w korzenie ??? Że niby wybebeszyć różę z doniczki ???? a oni mnię za to nie pogonią ??
To ogrodnictwo ma fajnie..na życzenie wysyłają bieżąc zdjécie rośliny extra, no nie ?? to róża history
gierczusia 12:24, 20 sie 2016

Pluszakowa napisał(a)
Super pokazuj meble

Róża wygląda bardzo ok

Ajjjjć Koffana , tyś w gorącej wodzie kąpana tak jak i ja kupiłam meble wczoraj o 21 a dziś już je chciałam mieć na tarasie...ale takich jak ja było wiecej i dotarli do obisia wcześniej tak więc..obi uczy pokory meble dojadą w poniedziałek...
Ale to te o które pytałam..nawet głosowanie było pamiėtasz ?? są fajne bo modułowe , czyli masz możliwość dowolnej aranżacji

https://www.obi.pl/decom/product/OBI_Stratford_fotel_z_podłokietnikami/5711783?template=PDP&box=box3
Na różé siė ślinię nie wiem czy kupować czy siė wstrzymać do wiosny....
Kasik 12:30, 20 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Taaaaa szpecjalistką ....., zajrzeć w korzenie ??? Że niby wybebeszyć różę z doniczki ???? a oni mnię za to nie pogonią ??
To ogrodnictwo ma fajnie..na życzenie wysyłają bieżąc zdjécie rośliny extra, no nie ?? to róża history

Co to znaczy Ela History- historyczna?
Ja właśnie oddałam 3 sztuki.

Napisz nazwę- moje źle trzymały krzak, rosły rosochate i bardzo szybko oblatywały płatki. Kwiatki miały małe, a przy pogodzie deszczowej miały trudności z rozkwitnięciem.

U Ciebie jest mało miejsca i trzeba 3 razy się zastanowić.

To tylko tak ku przestrodze Nie gniewaj się.

Ale jeśli już przemyślałaś to mój post wyrzuć do kosza.

Jeszcze coś - jednak

Jak wróciłam do zdjęcia to widzę, że ona ma duże kwiaty. Bo ja pisałam tylko o historycznych.