Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 20:26, 05 lis 2016

Łooo matttkoooo wygląda boooosko kajmak z puszki ?? A z czego spód ??
Dwa kawałki poproszę
Ewa777 20:51, 05 lis 2016

gierczusia napisał(a)
Łooo matttkoooo wygląda boooosko kajmak z puszki ?? A z czego spód ??
Dwa kawałki poproszę

Spód robiłam z ciasteczek owsianych "Bonitki" i do tego masło. Masa kajmakowa z puszki firma Bakaland. Trochę za płynna według mnie, ale na pierwszy raz może być Przepis miałam na bitą śmietanę z serkiem mascarpone pól na pół. Dodałam tylko cukier z prawdziwą wanilią, nie dodając cukru. Na wierzchu tarkowana czekolada mleczna
Ciasto podobne do 3-bita, ale Bamoffee zdecydowanie mniej słodkie i dla tego bardzo smakuje mojej całej rodzinie Dzięki, Eluś, za inspirację
Sebek 10:44, 06 lis 2016

Ewa777 napisał(a)

Spód robiłam z ciasteczek owsianych "Bonitki" i do tego masło. Masa kajmakowa z puszki firma Bakaland. Trochę za płynna według mnie, ale na pierwszy raz może być Przepis miałam na bitą śmietanę z serkiem mascarpone pól na pół. Dodałam tylko cukier z prawdziwą wanilią, nie dodając cukru. Na wierzchu tarkowana czekolada mleczna
Ciasto podobne do 3-bita, ale Bamoffee zdecydowanie mniej słodkie i dla tego bardzo smakuje mojej całej rodzinie Dzięki, Eluś, za inspirację

Łoooo jeżuniu - ile to musi mieć kalorii!
Milka 12:14, 06 lis 2016

O tej porze roku kalorie wskazane
gierczusia 15:36, 06 lis 2016

Ewa777 napisał(a)

Achhh no to doświadczenia wymienione .. Bonitki ,zanotowałam i a propos..nie znałam 3 bita..może i ja spróbuję ?
Bardzo się cieszę ,że smakowało
U nas otworzyli nową ciastkarnię..to ta sama , gdzie na ścianie pisze o porywaniu przez kosmitów jak ktoś krnąbrny i ciastek nie kce kobita sama piecze i ma niebywale inspirujące wypieki i stąd walka z banofee jej jest perfekcyjne
gierczusia 16:40, 06 lis 2016

Sebek napisał(a)

Łoooo jeżuniu - ile to musi mieć kalorii!

Seeba życie jest zbyt krótkie ,żeby liczyć kalorie
gierczusia 16:43, 06 lis 2016

Milka napisał(a)
O tej porze roku kalorie wskazane

Tak , tak oczywiście jestem tego samego zdania..ale zimą brak klaorii też trza uzupełniać, bo zimno wiosną pzemęczenie wiosenne- kalorii potrzeba..latem..tyyyle sportów się uprawia ,że kalorie trzeba uzupełniać no i tak jakoś to leci
Dzięki Irenko za wsparcie mentalne
sylwia_slomc... 16:46, 06 lis 2016

gierczusia napisał(a)

Normalnie jestem w szoku myślałam ,że taką siłę by porwać człeka...nawet chudego ma tylko huragan a tuuu ..strach siem bać

Gierczuś mojego starszego raz wiaterek zmiótł na ziemię zaraz po wyjściu z domu, a przy wzroście 186 ważą ok 60 kg i ani trochę nie mogą przytyć
A Tobie żadne kalorie nie groźne możesz zajadać ciasta brytfankami całymi
Ewa777 18:42, 06 lis 2016

gierczusia napisał(a)

Seeba życie jest zbyt krótkie ,żeby liczyć kalorie

Szczęśliwi czasu i.... kalorii nie liczą
Ciacho pycha

Przepis na 3-bita:
masa I - puszka kajmaku
masa II - 2 budynie śmietankowe, 2 szklanki mleka, 1 łyżka cukru, 3/4 kostki masła
masa III - 500ml śmietanki 30%, 2 śnieżki

7 paczek herbatników, mleczna czekolada

1. Budynie ugotoać w 2 szklankach mleka z dodatkiem cukru, wystudzić, utrzeć z masłem
2. składniki na masę III ubić razem na sztywno
3. w blaszce (25x30cm) układać kolejno: herbatniki - masa I - herbatniki - masa II - herbatniki - masa III - potarkowana mleczna czekolada
4. ciacho do do lodówki
19:09, 06 lis 2016
Ewa777 napisał(a)

Ciacho w lodówce Myślę, że moje będzie idealne Nie jadłam oryginalnego, więc nie będę miała porównania

Edit.
Już gotowe Pycha Będę robić częściej Częstuj się

szalejecie dziewczynki

mozecie takie wrzucać czesciej ...może i ja sie zmotywuję cos zrobić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies