Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 20:30, 21 cze 2017

elka_ napisał(a)
Lotos rośnie jak na drożdżach, śpiesz się z tą sadzawką
Giardina w fioletach i niebieskościach - boska.

Elciu sadzawka już w zasadzie gotowa..teraz muszę zamontować nogi, nalać wody i dać na mszę ...nieee...chyba w odwrotnej kolejności
Bojam się ,że pęknie pod naporem wody i cała robota i misterny plan pójdą się rąbać..echhhh

A to w niebieskościach czyli szałwii marcus to nie giardinka tylko leonardo da vinci..giardinka to ta bledziucha w kolorze majtkowego różu
A lotos..mattuluuuu , ja nie wiem co to będzie jak on się do wielkiej donicy dostanie i to z nawozem
gierczusia 20:32, 21 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)

Brak czasu ... wiec tylko lokum dla lotosa obejrzałam.. rękodzieło.. zdolniach z ciebie..
A knautia wysoka ,ale ażurowa..

Dzięki za knautię Anulka ja po prostu nie mogę sobie wyobrazić czego ja tam u Ciebie siem naoglądam miliony roślin o których istnieniu nie miałam bladego pojęcia
sylwia_slomc... 21:04, 21 cze 2017

Podgladam i zastanawiam się czy te nogi udźwigną tą donicę plus woda?
Szkoda by było, żeby się potłukła uważaj proszę. Ile takich nóg planujesz dać , bo może jak cztery po całej długości to uniosą
gierczusia 21:17, 21 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Podgladam i zastanawiam się czy te nogi udźwigną tą donicę plus woda?
Szkoda by było, żeby się potłukła uważaj proszę. Ile takich nóg planujesz dać , bo może jak cztery po całej długości to uniosą

Kocham Was ,za te dociekliwe uwagi..nieraz byłabym bez nich w czarnej dooopie
Nogi mialy być trzy, choć podobały mi się dwie ale rozsądek przeważył a co to rozsądek ?? jednak..jedna się złamała w czasie produkcji i najgorsze jest to ,że właśnie skończyłam worek cementu..musiałabym kupić na jedną nogę kolejny worek -25 kg !!!!! więc doszliśmy do wniosku ,że podłożymy w środku sadzawki jakieś inne elemeny o odpowiedniej wysokości..szpara jest mała , więc nie powinno być widać..a może się nie złamie...echhhh
Ps..donica jest zadziwiająco lekka , jak na swój wygląd..choć oczywiście woda i ziemia swoje ważą
Dzięki Sylwia za czujność wieelkie
gierczusia 08:14, 24 cze 2017

Pluszakowa napisał(a)

A ja cały czas myślałam że ty masz trzy giardinie , a nie trzecią no wiesz nasz mistrz upychania

to było dooobre
Ale niestety mieści mi się tylko jedna i to na dodatek w donicy..dlatego jest taka bidna ..muszę iść do Ewki z doświadczalni na kurs, bo ma też róże w donicach i o dziwo przeżywają
gierczusia 08:16, 24 cze 2017

mar_za napisał(a)
taką donicę z rozchodnikami to też mogłabym miieć

Madżenko witaj u mnie w moich mikro progach
donicę to nic tylko sobie uklepać leć po wielką paczkę lodów najpierw smacznego a potem ..do rooobotyyy
gierczusia 08:20, 24 cze 2017

Kasya napisał(a)

1)
ciekawe co to z tego bedzie
2)
a ta roza jest cudna, jak moglas zamordowac...ech

Nogi do sadzawki czekaj ..zaraz Ci pokażę
Niestety nogi nie wytrzymały i pękły..nawet bez wody muszę ukulać nowe, inne, solidniejsze...
A czas mnie goni w niedzielé mam ogrodowiskowych gości

Ps..morderstwo było nie dość ,że podwójne to jeszcze niezamierzone
Ps..2.. I mam nadzieję ,że się teraz poprawię
gierczusia 08:24, 24 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Już się nie mogiem doczekać "nomalnie" byleby pogoda dopisała bo humory będą jak zawsze

jo tyszzzzz może dam na jaką mszę ?? zaraz lecem sprawdzić prognozę pogody
Bo wiesz..u mnie to w najgorszym wypadku posiedzimy w domu , a ogród obejrzymy przez okno ale Kapiasa to już raczej w deszczu nie oblecicie ..... No dobra..można z parasolem..ale...eeeee tammm...ma być pogoda i tego się trzymajmy
gierczusia 08:32, 24 cze 2017

I krótki meldunek z mikro prac w mikro ogrodzie
Kupiłam zarąbistą żurawkę..jest malutka - a to u mnie istotne ma limonkowe liście i limonkowe kwiaty sprzedawca z alle sprawił się pierwszorzędnie, roślinki fajne, kwitnące..w uzupełnieniu rabaty z hortensją little lime , rozplenicą i bukszpanem
Zobaczcie sami

gierczusia 08:41, 24 cze 2017

A donicę z rojnikami napadli mi kosmici

I wreszcie...WWWAAAKAACJEEEEEE