Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 20:55, 25 cze 2017

Anda napisał(a)
Fajnie, wakacje już, u nas dopiero za niecałe trzy tygodnie.
Wanna dla lotosa super. Ciekawam jakie nogi wymyślisz
Różyczki śliczne masz Ta malutka żurawka bardzo fajna. Może być nawet jako zastępstwo przywrotnika
Knautia Mars Midget jest trochę niższa

Ja od zawsze kompletnie nie ogarniam tych różnych terminów wydaje mi się ,że we wszytskich krajach wakacje już sié zaczęly , a np dzień babci jest w tym samym dniu..echhhhh..czasem robię jakąš wtopę w związku z tym na przykład zapraszam koleżankę z dzieckami w czasie roku szkolnego , który wg " moich obliczeń " powieńien być wakacjami..echhhh...siermięga
Z tymi nogami to jest niezła jazda były formy do babki- takiej z ciasta - żeby nie było ale pękły..hmm..kombinuję dalej nie popuszczę tak łatwo
Różyczki..echhhh..od Ciebie takie komplimenta to są dla mnie szczególne , więc dziękuję ale niestety giardinę coś żre ,a leonardo , co to miał być wzorem zdrowotności ma czarną plamistość..i takie to są te moje kapryśnice
Na żurawkę natknęłam się zupełnie przypadkiem..mam już jedną z tej kompaktowej serii..gabaytowo jest dla mnie idealna i jeszcze te limonkowe kwiaty..hmmm...no zobaczę , jak się będzie sprawowowač jest na rabacie razem z buksem, piórkówką, i hortensją little lime kcem tam jeszcze upchnąć jakowyś czerwony kffiatuch
Przywrotnik ma być koło róż..po przeciwnej stronie

Wiesz Ewka...mnie jest ogólnie wstyd ,za tą naszą ubogość w centrach ogrodniczych..u Ciebie czytam: rózne gatunki przywotników, różne knautie..a u nas..a co to jest knautia..no dobra ..driakiew...ale i tak..ni ma..to tak jak kiedyś szukałam tujki zmatlik...a w Czechach czy tam na Słowacji mają i tujkę i przywrotnika..fieszzz , tego " mojego " i gdzie tu sprawiedliwość na tym śffiecie ?? no gdzie ??
gierczusia 20:58, 25 cze 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Eluś no cudne róże masz Dzięki Łukaszowi i ja mam kosmitów

Jeerunie to u Łukasza wylęgarnia kosmitów jak nicccc
Rozgrabiłyśmu mu caaalusi skalniak chiba
Ps..co do róż zanim ja się ich " nauczę " to chyba jeszcze sporo czasu minie ale dziękuję za miłe słowo
gierczusia 21:01, 25 cze 2017

Milka napisał(a)
Pieknie wakacje zaczełas, wypucowany ogród i goście

Irenko do wypucowanego ogrodu , to mi jeszcze duuużo brakuje ale siem staram no i ak bardzo cieszę się na tych gości ,że hej stęskniłam się za ogodomaniakami baardzo
O jakowyms spotkaniu marzę , bo u mnie to za dużo nie upchnem nooo.. kffiatek to można nogom ale gości nie wypado
Luki 23:10, 25 cze 2017

Muszę zobaczyć jak długo o 15 z Siemianowic się jedzie do Rudy
gierczusia 23:37, 25 cze 2017

Luki napisał(a)
Muszę zobaczyć jak długo o 15 z Siemianowic się jedzie do Rudy

Nie wiem , jaka część Siemianowic ale od wieży tv na Bytkowie, koło stadionu gks, potem Bocheńskiego , autostrada i już Zresztą ..ja tam też pracuję, bo na końcu Chorzowa tuż przed Siamianowicami ... Myślę ,że tak ostrożnie licząc..25 min
Mixtoorka 08:57, 26 cze 2017

No donica na lotosa cudeńko, wszystko mikro piękne maksymalnie I te ufoki cudne
Moniq 09:16, 26 cze 2017

Zazdroszcze, ale pozytywnie wakacji. Ogrod piekny, hosty juz kwitna. Wyprzedzasz mnie o dobrw dwa tygodnie. Super pomysl z lotosem. Cos mnie tez korci
Zycze zasluzonego wypoczynku. My niby tez wakacje, ale jednak na razie w stresie bo mlody do liceum ma rekrutacje, i czy sie dostanie do wymarzonego. Mocno trzymiemy kciuki
Kindzia 18:16, 26 cze 2017

Twój Leoś też z czarną ospą????? A ja myślałam, że to tylko u mnie takie chorowitki...jak się nie poprawią wywalę...ciekawe ile jeszcze róż wyrzucę spod Alchymista...zanim zdecyduję się Alchymista wywalić

Odpoczywaj Kochana, a Łukasza mi nie kuś, do mnie ma w sobotę przyjechać, a paskudny weekend nam zapowiadają...paskudny na spotkania ogrodowe, ale ogród się z 3-dniowego deszczu umiarkowanego, of kors, ucieszy
AsiaK_Z 18:56, 26 cze 2017

Orzesz...kuuuuuu pogoda do bani? No niech to gęś kopnie gorąco nie musi być, a padać może w nocy
gierczusia 22:27, 26 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Orzesz...kuuuuuu pogoda do bani? No niech to gęś kopnie gorąco nie musi być, a padać może w nocy

Z tej desperacji to nawet do norwegów patrzałam czytać prognozę po norwesku..łoo matuuulu jak już se prawie jęzora połamałam , to zauważyłam ,że na gorze można zmienić języka na angielski
Ale norwegowie twierdzą ,że w niedzielę padać nie będzie, ale zaledwie 19 st..za to w sobotę..23 i lekki deszczyk...hmmm..może tym razem się pomylą ??