Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi

Ozz 21:42, 23 lip 2014

Dziewczyny - wymądrzajcie się do woli - inaczej nie pytałabym nikogo o zdanie.

Niskie piętro jest, średniego najwięcej, wyższe jest teoretycznie posadzone ALE cisy są na razie dość małe, to samo lilak Meyera pod płotem. Teoretycznie tło mają stanowić bluszcze i ładnie się już rozkrzewiają, ale do tła to im jeszcze daleko... Myślę, że jak posadzę powojniki to trochę się tło ,,podniesie". Bo po prawej cisy dają radę i nie jest tak źle.

Co do ogrodzenia - u dołu jest wąska ulica osiedlowa i raczej rzadko tam ktoś chodzi, no ale... Myśleliśmy o takich ,,panelach" drewnianych z 3 pionowych i pozostałych poziomych kantówek, tylko trzeba by to wykonać samemu, bo przerwy między słupkami są różne :/
Coś w tym stylu, tylko pewnie brzydsze , z normalnego drewna.
http://citilug.com/rtistic-contemporary-wooden-house-in-israel/contemporary-wooden-house-in-israel-with-white-wall-wooden-door-and-big-window-and-natural-stone-floor/
ewalm 23:28, 23 lip 2014

Ale wtedy już ci nieliczni przechodnie nie będą mogli podziwiać małego ogródka... Szkoda.
monikaDub 08:16, 24 lip 2014

Ozz napisał(a)
Ewo matko rodzaju ludzkiego! Punktualna jak nie powiem co!
Powiedzmy, że dziś odbiór stanu ,,surowego" niech będzie Prace się trochę przsunęły, ale mam nadzieję, że jutro powywozimy już wszystkie zbędne graty i zrobi się luźniej. W piątek zaś czekam na dostawę róż no i wtedy już będzie całkiem blisko...

Choć w sumie, zaczęłam myśleć czy by jeszcze czegoś w ramach ogrodzenia nie zmądzić, ale to już następny projekt

Proszę mi wybaczyć jakość zdjęć, ale już było późnawo.
Całość i jego plackowatość - trawnik Muszę trochę jeszcze ,,stopić" część ,,szaloną" na wprost z fragmentem przyszłościowo ,,cienistym" po lewej.

I widok... bajzlu proszę nie widzieć...

Wszystko nabiera kształtu. Gratulacje
nicol21 09:34, 24 lip 2014

Ozz napisał(a)
Dziewczyny - wymądrzajcie się do woli - inaczej nie pytałabym nikogo o zdanie.

Niskie piętro jest, średniego najwięcej, wyższe jest teoretycznie posadzone ALE cisy są na razie dość małe, to samo lilak Meyera pod płotem. Teoretycznie tło mają stanowić bluszcze i ładnie się już rozkrzewiają, ale do tła to im jeszcze daleko... Myślę, że jak posadzę powojniki to trochę się tło ,,podniesie". Bo po prawej cisy dają radę i nie jest tak źle.

Co do ogrodzenia - u dołu jest wąska ulica osiedlowa i raczej rzadko tam ktoś chodzi, no ale... Myśleliśmy o takich ,,panelach" drewnianych z 3 pionowych i pozostałych poziomych kantówek, tylko trzeba by to wykonać samemu, bo przerwy między słupkami są różne :/
Coś w tym stylu, tylko pewnie brzydsze , z normalnego drewna.
http://citilug.com/rtistic-contemporary-wooden-house-in-israel/contemporary-wooden-house-in-israel-with-white-wall-wooden-door-and-big-window-and-natural-stone-floor/

Ogrodzenie wygląda fajnie, ale sporo też i pracy i czasu może zająć. Jeśli rośliny szybko zarosną i zastawią ogrodzenie to może nie warto inwestować w to drewniane? Tymbardziej że ruch nie wielki.
No albo poczekajcie i najwyżej za rok wstawicie.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
abiko 14:16, 24 lip 2014

OLena zobacz:
Aspirin -
Pastella -
Ozz 15:23, 24 lip 2014

Aga - trzeba będzie najwyżej wrzucić do wątku różanego z zapytaniem jak podratować.
Gardener27 18:49, 24 lip 2014

To ogrodzenie bardzo będzie tu pasować Drewno nada ciepła i zapewni intymność

Chcesz je zamontować na słupkach starego ogrodzenia a przęsła zdemontować ?
popcorn 20:27, 24 lip 2014

Coraz ładniej pozdrawiam Cię serdecznie!!
Jakie róże zamówiłaś? Pastellę i co jeszcze?
popcorn 20:27, 24 lip 2014

Coraz ładniej pozdrawiam Cię serdecznie!!
Jakie róże zamówiłaś? Pastellę i co jeszcze?
Ozz 21:08, 24 lip 2014

Przemek - dzięki za głos ,,za", decyzja jeszcze nie podjęta W początkowej fazie miały być na wprost właśnie takie panele, a po lewej same ,,ramki" z żyłkami na powojniki, ale czy do tego dojdzie... Nie będę demontować tego ogrodzenia co jest, bo jeszcze się zarządca przyczepi, myślałam o zamontowaniu na istniejących słupkach i siatce... co do konkretów to jeszcze nie obmyśliłam do końca jak to zrobić by było stabilne i nie zwiało

Karola - najpierw miały być dwie Pastelle, ale w ostatniej chwili wzięłam jako drugą Aspirin Rose - przynajmniej będę wiedzieć która się lepiej sprawdza u mnie

Na potwierdzenie moje dwie bidule -
Pastella z jednym jedynym kwiatuszkiem i bez pąków, trochę za jasne ma też liście, ale chorób nie widać. Mam nadzieję, że w przyszłym roku nadrobi... choć trochę szkoda - myślałam, że się nią jeszcze nacieszę do jesieni.

Aspirin Rose - ładna sadzonka, same kwiaty co prawda średnio zniosły czy to deszcze, czy podróż, ale są nowe pąki, więc się nie martwię.

A to już moje posadzone flirciary - miniaturki Green Ice w ostnicach

I dla Sebka - poznajesz tę małą ,,wojowniczkę" z Twojego ogródka?

Na ten moment mam gatunków 4 gatunki róż... zobaczymy czy mi się Pomponella do jesieni nie odmieni... bo Baronessa też ładna Najchętniej jakby była w buraczkowych kolorze