Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

MAD 13:49, 06 lip 2015

Madzenka napisał(a)
A fotki bendom?

Fotek niet bo chwastów się nie pozbyłam jeszcze. Trochę mnie to przerosło. Dosłownie. Ale nic to. Do poniedziałku temat przynajmniej z grubsza trza ogarnąć bo po urlopie to już z kosą tylko będę mogła na rabaty wkroczyć... Co zrobić żeby doba miała 48h? Z czego tak z 10h żeby można było dziennie na ogród przeznaczyć...
popcorn 13:49, 06 lip 2015

MAD napisał(a)

No, wakacje niby tak (od dzieci), szkoda tylko, że urlopu nie mam.
To nadal 80% czasu wolnego więcej
popcorn 13:50, 06 lip 2015

MAD napisał(a)

Fotek niet bo chwastów się nie pozbyłam jeszcze. Trochę mnie to przerosło. Dosłownie. Ale nic to. Do poniedziałku temat przynajmniej z grubsza trza ogarnąć bo po urlopie to już z kosą tylko będę mogła na rabaty wkroczyć... Co zrobić żeby doba miała 48h? Z czego tak z 10h żeby można było dziennie na ogród przeznaczyć...
Nie da siem 10h dziennie na ogród? Zbrzydło by Ci ale jakby się udało choć ze 2h dziennie wygospodarować, to byłby wypas
Tess 13:51, 06 lip 2015

MAD napisał(a)

Co zrobić żeby doba miała 48h? Z czego tak z 10h żeby można było dziennie na ogród przeznaczyć...

Marzycielka Odnoszę wrażenie, że u niektórych doba ma 48 godzin. Niestety, nie u mnie.
MAD 13:52, 06 lip 2015

lojalna_ napisał(a)

Jesssu my wszystkie szurniete.....piele lewa bo prawa od lokcia mnie boli

Limki beda miały swoje szołłł!! Taska swietna

Może zabrzmię strasznie ale dobrze to słyszeć. To znaczy nie to, żeś kontuzjowana tylko, że nie tylko ja szurnięta żeby z zapaleniem stawu po ogródku ganiać i pielić.

Ale jakoś ostatnio taki niechciej lekki mnie ogarnął. Za dużo roboty, za mało czasu. Doła lekkiego złapałam. Urlopu mi trza. Jeszcze tylko tydzień...
MAD 13:53, 06 lip 2015

popcorn napisał(a)
To nadal 80% czasu wolnego więcej

Fakt! Tylko już od wczoraj wszystko do normy wróciło.
popcorn napisał(a)
Nie da siem 10h dziennie na ogród? Zbrzydło by Ci ale jakby się udało choć ze 2h dziennie wygospodarować, to byłby wypas

Może i tak... Ale fajnie by było mieć szansę to sprawdzić...
ren133 13:57, 06 lip 2015

MAD napisał(a)

I się nakorzystałam. Mniej ogrodowo, a bardziej imprezowo. Ale w sumie pożyć pozaogrodowo też trzeba.

Powiedziałabym, że nawet należy
jazzy 15:13, 06 lip 2015

MAD napisał(a)
I w oczekiwaniu na kwitnący szpaler Limek...

Ależ wielkie te cisy Twoje! A jakie dorodne! Rabata cud miód!
Torba po prostu zaje... tzn. świetna! Nie zdziwię się jak Ci się zamówienia posypią
Buziaki przesyłam
MAD 09:25, 07 lip 2015

ren133 napisał(a)

Powiedziałabym, że nawet należy

Wczoraj wieczorem znalazłam chwilę i znów zabrałam się za pielenie. Kompostownik wzbogacił sie o spora ilość masy zielonej. I bedzie jeszcze tego trochę... Grunt, że do przodu. Skończyłam jak przestałam w ciemnicy odróżniać chwasty od jeżówek.
MAD 09:26, 07 lip 2015

jazzy napisał(a)

Ależ wielkie te cisy Twoje! A jakie dorodne! Rabata cud miód!
Torba po prostu zaje... tzn. świetna! Nie zdziwię się jak Ci się zamówienia posypią
Buziaki przesyłam

Cisy wielkie się wydają bo zdjęcie robione "z kuca" Ostatnio nożycami torowałam sobie przejście pomiędzy cisami, a murem. Nadgarstki mają dość.
A jak Twoje cisy?