Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Kasya 17:13, 22 cze 2020

U mnie się rozkładają tez, średnio je lubie...
Iwona100 21:54, 22 cze 2020

Dziewczyny ,jeśli mogę coś doradzić odnośnie Carex Remoty ,to ja przycinam ją, jeśli mi przeszkadza i za bardzo wchodzi na cisy .Ona rośnie bardzo szybko, więc ja tnę 2-3 razy w sezonie. Nie jest to dla mnie problem. Wstawiam zdjęcia .Iza potem usunę .

Kokesz 22:03, 22 cze 2020

Dzięki Już ciachnięte
Wiosną przycinałam ale widocznie trzeba częściej, żeby były takie jak u Iwony
Piękne, gęste są i trawy i cisy też

Jakie macie zdanie na temat cięcia wiosną Ice Dance?
Swoje cięłam pierwszy raz a mam je od dwóch sezonów.
I są okropne źdźbła wyrastają za zewnątrz kępy a środek straszy taki przycięty. Jedna kępa w słońcu jeszcze w miarę równo przyrosła ale te w bardziej cienistych miejscach niezbyt wyglądają.
W zeszłym sezonie bez cięcia były piękne.
Johanka77 22:42, 22 cze 2020

Kokesz napisał(a)

Też mam podobną czerwoną i też ją oswajam fioletowymi szałwiami muszę jej poszukać do towarzystwa jakiegoś bladawca czyli bladoróżowej niewielkiej rabatowej towarzyszki

No ja swoją to chyba dopiero w przyszłym roku oswoję
Johanka77 22:46, 22 cze 2020

Kokesz napisał(a)
Dzięki Już ciachnięte
Wiosną przycinałam ale widocznie trzeba częściej, żeby były takie jak u Iwony
Piękne, gęste są i trawy i cisy też

Jakie macie zdanie na temat cięcia wiosną Ice Dance?
Swoje cięłam pierwszy raz a mam je od dwóch sezonów.
I są okropne źdźbła wyrastają za zewnątrz kępy a środek straszy taki przycięty. Jedna kępa w słońcu jeszcze w miarę równo przyrosła ale te w bardziej cienistych miejscach niezbyt wyglądają.
W zeszłym sezonie bez cięcia były piękne.

A moje po cięciu wczesną wiosną są takie.
Ale była azofoska na start, a potem gnojówka z pokrzyw.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=832
Helen 22:49, 22 cze 2020

Mam pytanie do Ani Kwartet
Co rośnie pomiędzy brunerami - prawdopodobnie jakaś hortensja - zdjęcie zrobiła Iwonka/Inka, ale odesłała mnie do Ciebie
Kokesz 23:01, 22 cze 2020

Johanka77 napisał(a)

A moje po cięciu wczesną wiosną są takie.
Ale była azofoska na start, a potem gnojówka z pokrzyw.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=832

Wiem, widziałam u Ciebie dałam już raz gnojówkę z pokrzyw, może im jeszcze raz zapodam
kwartet 23:23, 22 cze 2020

Hortensja graffity ale tam nie rośnie tylko sobie stała ciągle szukam dla niej miejsca.
Ta rabata przeszła dzisiaj całkowitą transformację, co było z tyłu jest z przodu i na odwrót ,a hortensja dalej szuka miejsca.
Helen 05:36, 23 cze 2020

kwartet napisał(a)
Hortensja graffity ale tam nie rośnie tylko sobie stała ciągle szukam dla niej miejsca.
Ta rabata przeszła dzisiaj całkowitą transformację, co było z tyłu jest z przodu i na odwrót ,a hortensja dalej szuka miejsca.

Dzięki, Aniu
Jak będziesz miała już miejscówkę, to pokaż w jakich roślinach skomponowałaś tę hortkę Starą rabatę też chętnie obejrzę
TAR 08:15, 23 cze 2020

Ania, czy na rabacie przytarasowej te drzewka jedno nad drugim to milorząb? Zarabisty