Kwartecie, dziękuję Ci za miłą gościnę a dziewczynom za miłe spotkanie . Fantastycznie, że mimo że spóźnione, miałyśmy z Asią okazję się z Wami zobaczyć w takich pięknych okolicznościach przyrody . Nawet deszcz dostarczył dodatkowych wrażeń wypełniając suchy strumień .
Też mam podobną czerwoną i też ją oswajam fioletowymi szałwiami muszę jej poszukać do towarzystwa jakiegoś bladawca czyli bladoróżowej niewielkiej rabatowej towarzyszki
ooo ja też bym chętnie odwiedziła to cudo i poznała Anię tylko ja bez samochodu, rowerem za daleko proszę, niech mnie ktoś zabierze, plisssdorzucę się do paliwa i nawet placek upiekę
Uwielbiam ten ogród
Aniu, Twój ogród śnił mi sie będzie po nocach
Jest tak dopieszczony w najdrobniejszych szczegółach....i lekki jak chmurka
W warzywniku o mało nie klęknęłam
Dziękuję za zaproszenie i spotkanie w tak wspaniałym gronie
Magda to są zwykłe odmiany na podkładce średnio skarlającej M26.Przygina je się pod kątem 45 żeby dodatkowo spowolnić wzrost . Sadziłam takie jednoroczne, specjalne prosiłam bez wyprowadzonej koronki.Potem to trzeba ciąć 2 razy do roku( chodzi o wytworzenie wielu krótkopedów na głównym pniu).Oczywiście można było robić inne formy ale eM miał życzenie że chce dużo różnych odmian a w kordonie można sadzić co 60 cm .Mi wlazło 9 odmian jabłek i 3 gruszek