Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

inka74 07:36, 22 cze 2020

Johanka77 napisał(a)

Już zapisałam Pina.
Iwona świetne zdjęcie.
mój telefon niestety rzadko łapie głębię i kolory. Tu się udało. Tu w miarę też choć z tłem już kłopot miał.
mrokasia 08:51, 22 cze 2020

Kwartecie, dziękuję Ci za miłą gościnę a dziewczynom za miłe spotkanie . Fantastycznie, że mimo że spóźnione, miałyśmy z Asią okazję się z Wami zobaczyć w takich pięknych okolicznościach przyrody . Nawet deszcz dostarczył dodatkowych wrażeń wypełniając suchy strumień .
Kokesz 10:29, 22 cze 2020

Johanka77 napisał(a)

A tutaj właśnie widzę, że czerwoną różę też można oswoić.
Że jakby ją tak elegancko wkomponować w inne fioletowo-różowe kfiottki, to ujdzie w (ich) tłumie
Oczywiście wiadomo o co mi chodzi
W tym tłumie jest wręcz porządana...

Też mam podobną czerwoną i też ją oswajam fioletowymi szałwiami muszę jej poszukać do towarzystwa jakiegoś bladawca czyli bladoróżowej niewielkiej rabatowej towarzyszki
Kokesz 10:36, 22 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Łooooj... Nie tracę nadziei, że uda mi się w tym roku odwiedzić ogród i jego Twórczynię Pięknie, po prostu pięknie Jolu, dzięki za relację

ooo ja też bym chętnie odwiedziła to cudo i poznała Anię tylko ja bez samochodu, rowerem za daleko proszę, niech mnie ktoś zabierze, plisssdorzucę się do paliwa i nawet placek upiekę
Uwielbiam ten ogród
galgAsia 10:39, 22 cze 2020

Kokesz napisał(a)

ooo ja też bym chętnie odwiedziła to cudo i poznała Anię tylko ja bez samochodu, rowerem za daleko proszę, niech mnie ktoś zabierze, plisssdorzucę się do paliwa i nawet placek upiekę
Uwielbiam ten ogród
Renia, nie obiecuję kiedy, ale jak będę się wybierała, to dam znać
antracyt 12:11, 22 cze 2020

Ja tez z chęcią się do ewentualnej wycieczki dołączę. Ogród przepiękny
galgAsia 12:17, 22 cze 2020

antracyt napisał(a)
Ja tez z chęcią się do ewentualnej wycieczki dołączę. Ogród przepiękny
Ok, dwie pasażerki zapisane
Magda70 12:53, 22 cze 2020

kwartet napisał(a)
Magda to posadzone jabłonie i grusze w kordonie,eM uparł się na sad na rabacie o szerokości 60 cm.Na stwierdzenie że oszalał powiedział cytuję " Anusia na pewno coś wymyślisz". Co było robić wymyśliłam ,poszłam w Wersal.
Stan na ten rok 4 jabłka i pierwsze 2 gruszki

Tak mi sie wydawało, że to owocowe.
A to są odmiany kolumnowe? Każde nachylenie to jedno drzewo?
lilarose 12:55, 22 cze 2020

Aniu, Twój ogród śnił mi sie będzie po nocach
Jest tak dopieszczony w najdrobniejszych szczegółach....i lekki jak chmurka
W warzywniku o mało nie klęknęłam

Dziękuję za zaproszenie i spotkanie w tak wspaniałym gronie

kwartet 13:15, 22 cze 2020

Magda to są zwykłe odmiany na podkładce średnio skarlającej M26.Przygina je się pod kątem 45 żeby dodatkowo spowolnić wzrost . Sadziłam takie jednoroczne, specjalne prosiłam bez wyprowadzonej koronki.Potem to trzeba ciąć 2 razy do roku( chodzi o wytworzenie wielu krótkopedów na głównym pniu).Oczywiście można było robić inne formy ale eM miał życzenie że chce dużo różnych odmian a w kordonie można sadzić co 60 cm .Mi wlazło 9 odmian jabłek i 3 gruszek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies