Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 12:27, 14 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Nie żal Ci miejsca na ogrodówki? Z bukietowymi nie trzeba się cackać, a i tak kwitną.

Ja nie lubie wyrzucać roślin jak nie muszę Kiedyś dawno dostałam w donicy ,przesadziłam do gruntu i teraz już pięknie się rozrosły .Zazwyczaj kwitna bo okrywam.Wtedy sa piękne.Tez wolałabym sobie oszczędzić tych ceregieli, ale jakos mi ich szkoda...
MirellaB 12:32, 14 lis 2016

Nie masz hortensji ogrodowych? U Ciebie dobrze by rosły w półcieniu. U mnie rabata hortensjowa z ogrodowymi od północnej strony i hortki super tam się czują
malgol 12:35, 14 lis 2016

Te moje rosna od zachodniej strony,ale pod drzewami więc tez cień mają i jak nie zmarzną jak poprzedniej zimy to pięknie kwitną
Kasya 13:10, 14 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Kasia, nie mam żadnej ogrodowej u siebie.
Zacisznie jest, fakt, ale trochę za ciemno Sąsiad właśnie wyciął spore drzewo od zachodu, mam nadzieję, że będzie trochę jaśniej.

Ale ogrodowe lubią cień
to bukietowe lubią słońce
UrsaMaior 08:22, 15 lis 2016

malgol napisał(a)

Ja nie lubie wyrzucać roślin jak nie muszę Kiedyś dawno dostałam w donicy ,przesadziłam do gruntu i teraz już pięknie się rozrosły .Zazwyczaj kwitna bo okrywam.Wtedy sa piękne.Tez wolałabym sobie oszczędzić tych ceregieli, ale jakos mi ich szkoda...

Gosia, to okrywaj, bo faktycznie szkoda, żeby padły, skoro jesteś przywiązana. Mnie też jest żal roślin, ale tryb życia mam taki, że po prostu nie daję rady nad nimi skakać, muszą sobie radzić.
UrsaMaior 08:27, 15 lis 2016

Kasya napisał(a)

Ale ogrodowe lubią cień
to bukietowe lubią słońce

Kasia, wiem, wiem, ale z ogrodowych zrezygnowałam ze względu na to okrywanie. Wiem, że nie będę tego robiła po prostu. U mnie nie ma aż tak głębokiego cienia, bardziej świetlisty. W tym sezonie prawie wszystkie bukietowe kwitły, poza dwiema Silverkami (no, jeden kwiat był) i Vanilkami (też tylko jeden kwiat). Nie wiem dlaczego, bo grupa Limelightów, która ma od nich zdecydowanie ciemniej kwitła pięknie i obficie.
lojalna_ 12:46, 15 lis 2016

Co fajnego Ci ślubny dzierga? Zaś czymś zaskoczysz. Jak chcesz kasę przechuśtać to w czwartek na Tyska giełdę jedziemy może gdzieś będziesz przejazdem ))))
UrsaMaior 12:53, 15 lis 2016

Halo Jola! Czekam na szafirową czapę, taką jak ta fluo-różowa, którą kiedyś pokazywałam. Póki co noszę kotki, szarego i czarnego na zmianę Uwielbiam te rzeczy po prostu!
Na Śląsk muszę się wybrać, może niekoniecznie już teraz, ale w przyszłym roku. W Chorzowie mam groby dziadka i babci, poza tym chcę ciotkę i siostrę cioteczną odwiedzić. Jakoś nie możemy się tam wybrać, boleję na tym bardzo. Ciągle tylko praca i praca.
Madzenka 06:42, 16 lis 2016

Mam ogrodowki, rok temu nie okryłam i wymarzły. Daje im szanse w tym roku, bez okrywania... Najwyzej bedzie mijsce na inne hortensje
UrsaMaior 08:23, 16 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Mam ogrodowki, rok temu nie okryłam i wymarzły. Daje im szanse w tym roku, bez okrywania... Najwyzej bedzie mijsce na inne hortensje

O to to Ja liczę, że mi w końcu zmarzną jakieś róże, byłoby po kłopocie