Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

TAR 08:45, 30 cze 2023

Mnie czesto sie zdarza w srodku sezonu przenosic drzewka czy krzewy, troche odchorowuja ale w nastepnym sezonie juz wszystko gra i buczy. Z tą wiśnia mnie troche zadziwilas. Bo ja ze swoimi potrafilam latac kilka razy nim w koncu znalazlam im odpowiednia miejscowke. Odpowiednia w sensie nie gleby a odpowiednia dla mojego wizuala i nawet nie zauwazyly ze zostaly przeniesione.
TAR 08:55, 30 cze 2023

UrsaMaior napisał(a)

Ja też nie dam rady sama, muszę kogoś zorganizować. Dołożyłam mu w zeszłym roku dodatkową pętelkę linii kroplującej, niestety bez efektu. Obok niego rośnie florida i daje czadu co roku...

A co z nim jest nie tak? Wyrosl olbrzymi. Nie kwitnie?

Po obserwacjach kousiakow wnosze, ze one lubia miec w nogach mokro ale gore lubia w sloncu. Nie takiej pelnej patelni ale slonca musi byc duzo.

Florida Ci kwitnie? Super.
UrsaMaior 09:07, 30 cze 2023

Kasya napisał(a)

Dobrze ze siedzę
To czekam jeszcze kiedy sosny zaczniesz przesuwać

Hahaha Cascade dużo większa, Kaśku Nawet mój ślubny, który parę ma, zasapał się niemożebnie
UrsaMaior 09:08, 30 cze 2023

TAR napisał(a)
Mnie czesto sie zdarza w srodku sezonu przenosic drzewka czy krzewy, troche odchorowuja ale w nastepnym sezonie juz wszystko gra i buczy. Z tą wiśnia mnie troche zadziwilas. Bo ja ze swoimi potrafilam latac kilka razy nim w koncu znalazlam im odpowiednia miejscowke. Odpowiednia w sensie nie gleby a odpowiednia dla mojego wizuala i nawet nie zauwazyly ze zostaly przeniesione.

Ta moja na pniu, może dlatego? Nie wiem. Zaskoczyła mnie, bo w starym miejscu była jeden sezon, bryłkę miała niewielką, a takiego focha strzeliła, że hej.
UrsaMaior 09:15, 30 cze 2023

TAR napisał(a)

A co z nim jest nie tak? Wyrosl olbrzymi. Nie kwitnie?

Po obserwacjach kousiakow wnosze, ze one lubia miec w nogach mokro ale gore lubia w sloncu. Nie takiej pelnej patelni ale slonca musi byc duzo.

Florida Ci kwitnie? Super.

Wyrósł i nie kwitnie. Widzę, że ma zbyt sucho Obok, po drugiej stronie ścieżki jest florida, który ma jeszcze więcej cienia i nie grymasi. Mam fotę z zeszłego roku, po prawej to on, a po lewej widać kwiatki floridy.

TAR 09:19, 30 cze 2023

Piekny ten deren, juz mi oczka sie zaswiecily. Ciekawe czy moje tez tak pieknie wyrosna. Florida biała?
Ostatnio kupilam 3 Floridy takie piczki malutkie po 20 cm, dalam do gruntu, zawsze tam mokro i jakby dopalacza dostaly. Zaskoczona jestem. Ciekawe jak przezyja zime. Nie mam zwyczaju niczego okrywac.
TAR 09:23, 30 cze 2023

piekny masz ten cienisto polcienisty ogrod, chcialabym osiagnac ten efekt u siebie
UrsaMaior 09:25, 30 cze 2023

Florida to odmiana Cloud Nine, świetny jest. Przytył szybko, kwitnie co roku, lubię go bardzo

UrsaMaior 09:27, 30 cze 2023

TAR napisał(a)
piekny masz ten cienisto polcienisty ogrod, chcialabym osiagnac ten efekt u siebie

Dzięki No ale Ty już taki efekt masz!
Makao 09:44, 30 cze 2023

Kurcze ale akcja się szykuje.