Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

TAR 09:49, 30 cze 2023

UrsaMaior napisał(a)

Dzięki No ale Ty już taki efekt masz!
tylko jeszcze nie taki napakowany ale to sie z czasem zmieni.
Super kwitnie ten Florida, ładne kwiaty. Mialam w poprzednim ogrodzie floride no name z kwiatkami śmietankowymi ale jak wiaraczki, tez go bardzo lubilam, niestety zostawilam, juz nam sie czas skonczyl na wykopki
UrsaMaior 09:59, 30 cze 2023

Makao napisał(a)
Kurcze ale akcja się szykuje.

Gdybym się przestała odzywać, to wysyłaj ekspedycję ratunkową. Znajdą ciało pod dużym krzakiem po prawej
TAR 10:07, 30 cze 2023

Agatorek 10:19, 30 cze 2023

UrsaMaior napisał(a)

Jeszcze nie zdecydowałam ostatecznie hahah U Ciebie miejsce jest, jak rozumiem?;D

Hahaha, dużo miejsca.
Mogę nawet przyjechać i pomóc wykopać. Plus mam jak przewieźć tego olbrzyma.
Same plusy
sylwia_slomc... 10:25, 30 cze 2023

Tak sobie myślę, se nawet jeśli Ci się samej uda wykopać to może być problem z dźwignięciem takiej wielkości krzaka z bryłą korzeniową i ziemią. Jak masz piaszczystą to korzenie będą większe bo pewnie wody i składników szukały. Porównanie mąż firletka mi u mnie w ziemi i u mnie w piaszczysto kamiennej ścieżce. Te na ścieżce 6 razy większy korzeń mają. Myślę czemu nie kwitnie ..... A wcześniej kwitł czy nigdy bo może jak z magnoliami potrzebuje czasu jeśli rozmnożony z siewu i przenosiny nic nie pomogą?
U mnie magnolia po przenosinach i to malutka pół metrowa ledwie przeżyła, dopiero teraz od korzenia puszcza, a przenoszona rok temu. Wiosną myślałam, że padła. Pytanie czy odrasta odmiana czy podkładka
UrsaMaior 11:03, 30 cze 2023

Sylwia, no kwitł właśnie... Dumam co jeszcze mogę dla niego zrobić. Może wykopać fosę, dorzucić hydrożelu z kompostem? Ewidentnie ma za sucho, widać po listkach.
UrsaMaior 11:07, 30 cze 2023

A tak poza tym, to wrzucam cudną zieleń miejską, aż dałam po hamulcach, żeby opstrykać. Niby nic, ale borze szumiący jakie to robi wrażenie!
Voila:

malgol 11:20, 30 cze 2023

Piękna łączka Też z podziwem patrzę na takie miejsca. Całe szczeście ,że coraz rzadziej wykaszają do zera skwery. Przynajmniej u nas. Ta wy glada co prawda na specjalnie dobraną gatunkowo
TAR 11:24, 30 cze 2023

robi, robi, ja uwielbiam te wszystkie male kwiatuszki wrzucone jakby od niechcenia
Judith 11:24, 30 cze 2023

Przecudo! Zamiast wyschniętej i wygolonej do ziemi trawy takie coś! Ktoś poszedł po rozum do głowy. Na szczęście zdarza się to coraz częściej w miejskich nasadzeniach .

We Wroc z kolei widziałam łany lawendy w bardzo wielu miejscach na miejskich rabatach. Myślenie włączone, to krzepi .