Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Magara 23:00, 31 lip 2024

malgol napisał(a)

Ja takie biorę gołą ręka i przenoszę do lasu ,żeby koty ich nie upolowały Piękny okaz

Zrobiło mi się zimno jak tylko moja wyobraźnia wygenerowała obraz Twoich poczynań

Iza, Ty w czerwone kwiatki uderzasz???
UrsaMaior 23:20, 31 lip 2024

Ja bardzo lubię w ogrodzie czerwony, żółty też Mam już czerwone pięciorniki, muszę je przesadzić spod szwajcara, za ciemno tam mają.
Magara 23:30, 31 lip 2024

Coś żółtego u Ciebie to kojarzę, ale czerwonego nie
UrsaMaior 23:51, 31 lip 2024

Teraz kwitną Ascoty, choć one mają niezbyt czerwony odcień czerwieni Pięciorniki niestety strajkują w związku z warunkami, w których przyszło im żyć. Szkoda, bo bardzo mi się podobają ich kwiatuszki. No i rdesty, mam głównie czerwone W cieniu z kolorowym kwieciem nie poszaleję.
Magara 00:22, 01 sie 2024

Też mam czerwone rdesty, ale "wyobrażam sobie", że one czerwone wcale nie są
Magia wyobraźni - Ania z Zielonego Wzgórza zdeterminowała moje dzieciństwo
UrsaMaior 00:52, 01 sie 2024

No co Ty? Czerwone najlepsze! Obraziłam się na Fat Domino za zbytnią różowość i wyeksmitowałam całą kępę na mniej eksponowane miejsce
TAR 08:53, 01 sie 2024

Moze spróbujcie z pieciornikami krzewiastymi, sa w kilku fajnych kolorach, ostatnio widzialam czerwone i sliczne pomaranczowe. One mi dobrze rosna (o dziwo) na bagiennej. Lepiej niz na suchej. Fajne i tanie krzewy, mam wrazenie ze troche niedoceniane.

Wczoraj sie troszke odmóżdżyłam w ogrodzie, posadzilam zalegle paprocie, ze 20 sadzonek telimy, w koncu buk Ansorgei doczekal sie dołka i pod ogrodzeniem udalo mi sie posadzic 2 choiny te zwykle pomiedzy atakami komarow a koniar. No i jedna Gentsh, jeszcze zostalo ich kilka, dzis poszukam miejscowek. Z choin tych zwykłych chce zrobic taki luzny zywoplot od strony pustej dzialki. Potencjalnie moze ktos kiedys ja kupic i wyciac wszystkie rosnace tam drzewa, wiec bedzie hulac. Niech choiny juz sobie rosna. Zostawilam tez tam samosiejki brzozy, buka i graba. A co mi tam, bedzie gesciej. Juz takie ladne około 1,5 metrowe i geste.
A jak obsadze wszystkie rabaty to pomysle czy tam pod ogrodzeniem jeszcze czegos nie wymylic i nie dosadzic
UrsaMaior 09:35, 01 sie 2024

Nie wiem czy pięciorniki krzewiaste się przypadkiem brzydko nie starzeją. Coś mi dzwoni, ale pewności nie mam.
Oczywiście, że dosadzisz, to kwestia czasu
UrsaMaior 09:38, 01 sie 2024

Bardzo mi się widzi ta nowa tawułka, Dark side of the Moon...

TAR 09:42, 01 sie 2024

Byc moze. Na trasie, ktora sie czasem poruszam jest rondo obsadzone pieciornikiem i czyms jeszcze Calkiem fajnie to wyglada od wielu lat.Ale krzewy są systematycznie przycinane, bardzo gęste teraz kwitna. Moze to pomaga, trzeba ciac.