Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Gruszka_na_w... 20:57, 29 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)
Zewsząd na mnie coś skacze. Jak nie żaby (wczoraj żółta), to ropuchy albo zaskrońce. No kurna Jurasik park po prostu.
Poza tym dopiero prąd mi włączyli, alleluja, po prawie 2 dniach:/

O jakie to szczęście, że prąd wrócił. Korzystaj ile wlezie ze zdobyczy cywilizacji. Zrób sobie jakieś kąpiele w płatkach róż.
Nie wiedziałam, że już w drugiej dobie odcięcia od prądu domostwo atakuje natura. Podziwiam stabilność dłoni podczas robienia zdjęć zaskrońcowi. Moje pewnie tak latałyby z przerażenia, że nie uchwyciłabym obiektu w kadrze.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UrsaMaior 21:27, 29 lip 2024

Wrócił, ale po jego powrocie nie działa mi chromecast, a podlewanie leje nawet kiedy jest wyłączone. Ech.

Anakondę pstryknęłam z bezpiecznej odległości Nie drgnęła, więc chyba też próbowała ogarnąć skąd to wycie
TAR 21:49, 29 lip 2024

A trzeba bylo poglaskac a nie sie wydzierac. On na pewno w dotyku suchy i aksamitny.

Nie znam tego olszewnika. Fajny.
UrsaMaior 21:51, 29 lip 2024

Prędzej 10 przysiadów wykonam niż bestię dotknę!
Makao 22:14, 29 lip 2024

Uroki mieszkania w lesie
Ja pikolę, też bym się wydarła
Agatorek 23:07, 29 lip 2024

Aniu, u mnie na polu też są różne „anakondy”
Magara 23:50, 29 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)
Ooo kkkk....aaaaa o mało nie stąpnęłam na tego osobnika!!! Zaraz pawia puszczę:///

Zaskroniec jak żywy Mówię Ci to ja, po studiach wężowych i konsultacjach herpetologicznych Chętnie wymienię moją żmiję za niego
On jadowity nie jest, tylko straszny trochę na pierwszy rzut oka Specjalnie u siebie przy okazji mojego żmijowiska (jadowtego) pisałam, że na zaskrońca łatwiej trafić i że może mieć półtora metra
Żaby je, ślimaki gołe i inne badziewia.
Bierz czołówkę, idź go odszukać i przeproś za swoje haniebne zachowanie w postaci wrzasków
I błagaj żeby wrócił
UrsaMaior 10:22, 30 lip 2024

Hahaha oparskałam telefon w tym sezonie zabiłam całe TRZY ślimaki, więc może faktycznie to dzięki niemu. Nie wiedziałam, że on osiąga taką długość! Dziś rano zdybałam kota czającego się na kupę gałęzi na tarasie, której nie mam czasu sprzątnąć. Nie wiem która bestia się tam urządziła...jeż czy anakonda...
TAR 11:08, 30 lip 2024

moze i to i to
Makao 12:27, 30 lip 2024

Agatorek napisał(a)
Aniu, u mnie na polu też są różne „anakondy”

Bo na pustyniach węże też żyją
Ja w mieście węży nie mam, czasem traszka się zdarzy ale głównie myszy, zające i jeże.